Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autostrada Sebeş-Turda: Exproprieri suplimentare de 447.000 lei

Ministerul Transporturilor pregăteşte exproprieri pentru amplasamentul suplimentar al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 2, pe raza localităţilor Sântimbru, Galda de Jos, Aiud și Rădeşti din judeţul Alba. Potrivit ziarulunirea.ro, suma totală este de aproximativ 447.000 lei pentru 346 de proprietăţi în suprafaţă totală de 130.000 mp. Majoritatea sunt terenuri arabile. Este doar o singură construcţie, de 85 mp, la Aiud.
Deocamdată, proiectul este în consultare publică, până în 24 decembrie. Pe listă sunt 41 de proprietăţi la Sântimbru, 120 la Galda de Jos, 158 la Aiud şi 27 la Rădeşti, situate atât în intravilan, cât şi în extravilan.
Proiectul prevede aprobarea declanşării procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada Sebeş – Turda” – Lot 2. Expropriator este statul român reprezentat de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.
„Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirii pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național Autostrada Sebeş – Turda – Lot 2, aflate pe raza localităților Sântimbru, Galda de Jos, Aiud și Rădeşti din judeţul Alba, sunt în cuantum total de 447 mii lei (cea mai mare sumă aprox 86.000 lei – n.r.) și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2017 nr. 6/2017, cu modificările și completările ulterioare, la capitolul 84.01 Transporturi, subcapitolul 03 Transport Rutier, titlul 58 – Proiecte cu Finanțare din Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, se precizează în proiect.
Sursa foto: Asociaţia „Pro Infrastructură”

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Unirii View, cea mai inalta cladire moderna din centrul Bucurestiului, prinde contur

Articolul următor

MT: Trei coridoare, inclusiv secţiunea Târgu Mureş - Târgu Neamţ, vor face legătura Moldova - Transilvania - Europa Centrală

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share