București Real Estate Ultimele stiri

Unirii View, cea mai inalta cladire moderna din centrul Bucurestiului, prinde contur

• Unirii View este proiectul de birouri cu cel mai central amplasament din Bucuresti, la doar cinci minute de Piata Unirii. Proiectul, care va fi finalizat in vara anului 2018, va avea 19 etaje si o suprafata inchiriabila de aproximativ 17.500 de metri patrati
• Proiectul va fi cea mai inalta cladire moderna de birouri din centrul Bucurestiului, cu o inaltime de 73 de metri. Lucrarile de constructie vor ajunge la etajul al unsprezecelea si o inaltime de 45 de metri la inceputul lunii viitoare
Unirii View, proiectul care va fi cea mai inalta cladire moderna de birouri din centrul Bucurestiului, prinde contur. Lucrarile de constructie avanseaza intr-un ritm sustinut, cladirea urmand sa domine la inceputul lunii viitoare peisajul zonei ultracentrale din Capitala, ajungand la etajul al unsprezecelea si o inaltime de 45 de metri.
Cladirea este amplasata pe bulevardul Corneliu Coposu, la doar cinci minute de Piata Unirii, si va avea 19 etaje supraterane: parterul, 17 etaje pentru birouri si ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterana generoasa impartita pe 3 niveluri. Cu o inaltime care va atinge 73 de metri, Unirii View va reprezenta si cea mai vizibila cladire din centrul Capitalei.
Unirii View, proiect dezvoltat de catre investitorul belgian Yves Weerts in urma unei investitii de aproximativ 33 de milioane de euro, va avea o suprafata inchiriabila de aproximativ 17.500 de metri patrati, urmand sa fie livrat in vara anului 2018.
”Avansam rapid inspre indeplinirea obiectivului de a livra cea mai reprezentativa cladire moderna de birouri din centrul Bucurestiului: un proiect cu specificatii de top, validat deja prin certificarea BREEAM Excellent, in care companiile sa isi creasca echipele si afacerile. In plus, datorita amplasamentului sau ultracentral, cei care vor lucra in Unirii View vor petrece mai putin drum spre si inspre birou cu o ora in medie in fiecare zi, fapt care se va concretiza intr-o crestere a productivitatii dar si a calitatii vietii in general”, afirma Yves Weerts, investitorul din spatele Unirii View.
In prezent, aproape 200 de persoane lucreaza zilnic pe santierul proiectului Unirii View, ale carui lucrari de constructie au demarat in octombrie 2016. Antreprenorul general de constructii al proiectului este Bog’Art, una dintre cele mai mari companii locale de constructii.
Aproximativ 25% din suprafata cladirii (4.000 de metri patrati) a fost inchiriata deja de catre furnizorul de solutii si servicii software NTT Data Romania, care isi va muta din 2018 sediul central din Bucuresti in zona Unirii, aceasta fiind prima companie de mari dimensiuni din domeniul IT&C care alege sa inchirieze birouri intr-o zona centrala din Bucuresti, suprafata preluata fiind de asemenea de patru ori mai mare fata de cea actuala a companiei.
Cifre cheie ale Unirii View:
• Inaltime la finalizare: 73 de metri (cea mai vizibila cladire moderna de birouri din centrul Bucurestiului)
• Stadiu actual: se lucreaza la etajul 9
• Structura: 3 niveluri de parcare subterana + parter cu zona de retail + 17 etaje de birouri + etaj tehnic
• Suprafata totala: 26.880 m2
• Suprafata inchiriabila: 17.500 m2
Unirii View este primul proiect imobiliar din Romania care a aplicat si obtinut certificarea verde BREEAM, cu calificativul Excellent, dupa standardele cele mai recente, emise in 2016.
Proiectul este una dintre cladirile din Bucuresti cu cel mai eficient etaj, avand o latime de 12 metri intre fatada si nucleul cladirii, fara stalpi sau alte elemente de structura. Inaltimea neta va fi de 2,9 metri pe nivel, cladirea va dispune de un generator electric alocat in functie de nevoile chiriasilor, ferestre care se vor putea deschide si un sistem de ventilatie performant, elemente care vor putea permite o densitate de o persoana la opt metri patrati.
Cu un look & feel ce aminteste de proprietatile clasice din New York, Unirii View va raspunde astfel nevoilor chiriasilor in cautare de vizibilitate, in conformitate cu standardele de eficienta si responsabilitate corporativa. De asemenea, o vasta paleta de restaurante si servicii se regasesc in zona, peste 350 de facilitati aflandu-se la o distanta apropiata fata fata de cladire, incluzand doua centre comerciale si intregul “district legal” din proximitate.
Investitorul din spatele Unirii View este Yves Weerts, un antreprenor de nationalitate belgiana care a derulat mai multe investitii pe piata imobiliara din Romania, precum dezvoltarea si vanzarea Deva Logistics Park catre fondul de investitii CTP.
Echipa din spatele Unirii View este completata de Westfourth Architecture, care in cooperare cu DMA Architecture & Interior Design aduc viziunea arhitecturala si gestioneaza partea de design, Speedwell Real Estate Development, prin Didier Balcaen, care coordoneaza intregul proces de dezvoltare, precum si project managementul cladirii, in timp ce compania de consultanta imobiliara Griffes, reprezentata de catre Andreea Paun, se ocupa de strategia de leasing si de managementul comercial.
 

Related posts

SS 2019, colecţie de primăvară-vară lansată de Târnava Sighişoara

Ligia Voro

Asfaltări la nodul rutier Sebeș al autostrăzii dintre Alba și Cluj

Nora Dumitrescu

Schimbările climatice, tema fierbinte evitată de liderii UE la Summit-ul de la Sibiu

Ligia Voro

Universal Alloy, investiția anului în Maramureș

Nora Dumitrescu

Deva, 27 de proiecte pe fonduri europene depuse la Agenția de Dezvoltare Regională Vest

redactia

Grupul Banca Transilvania a început să vândă titluri de stat în euro

Nora Dumitrescu

Școli din Mureș, modernizate cu fonduri europene

Stefana Muresan

Sistemul automat de încărcare wireless de la Continental: convenabil și eficient

Stefana Muresan

Dorel Goia a ajuns la 46 de restaurante şi brutării sub brandul La Casa

redactia

Transilvania de Nord, cea mai activă la noile proiecte industriale

Nora Dumitrescu

Secțiunea Biharia-Borș a autostrăzii A3 este finalizată în proporție de 84%

Traian Dan

Scandia Food vrea afaceri de 100 milioane euro

Stefana Muresan

Baia Sprie și-a instalat Wi-Fi gratuit în oraș

Nora Dumitrescu

IPSOS INTERACTIVE SERVICES PRELUNGEŞTE PARTENERIATUL CU CA IMMO

Stefana Muresan

Contract de 433 mil. de euro pentru cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii ani

Stefana Muresan

Liber la Baia Mare Shopping Park

Nora Dumitrescu

Sibienii au cel mai mare salariu din regiune

Stefana Muresan

DJ ce leagă Timișoara de Autostrada A1, prin Dumbrăvița, modernizat și lărgit la 4 benzi cu finanțare europeană

Stefana Muresan

Autoritățile din Brașov au anunțat când încep lucrările la terminalul viitorului aeroport

Papuc Irina

Fațadele exterioare și acoperișul Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea, reabilitate

Traian Dan

Administratorul unui hotel din Blaj oferă clădirea medicilor, voluntarilor, polițiștilor și jandarmilor care luptă cu Covid-19

Ion Surdu

Vești bune: Uzinele Dacia sunt gata să reia progresiv activitatea industrială

Papuc Irina

Top căutări despre Sibiu la nivel local și internațional

A. I.

Patronatul PRIMER: România, pe ultimul loc în UE în privinţa consumului de medicamente

Stefana Muresan

Leave a Comment