București Real Estate Ultimele stiri

Unirii View, cea mai inalta cladire moderna din centrul Bucurestiului, prinde contur

• Unirii View este proiectul de birouri cu cel mai central amplasament din Bucuresti, la doar cinci minute de Piata Unirii. Proiectul, care va fi finalizat in vara anului 2018, va avea 19 etaje si o suprafata inchiriabila de aproximativ 17.500 de metri patrati
• Proiectul va fi cea mai inalta cladire moderna de birouri din centrul Bucurestiului, cu o inaltime de 73 de metri. Lucrarile de constructie vor ajunge la etajul al unsprezecelea si o inaltime de 45 de metri la inceputul lunii viitoare
Unirii View, proiectul care va fi cea mai inalta cladire moderna de birouri din centrul Bucurestiului, prinde contur. Lucrarile de constructie avanseaza intr-un ritm sustinut, cladirea urmand sa domine la inceputul lunii viitoare peisajul zonei ultracentrale din Capitala, ajungand la etajul al unsprezecelea si o inaltime de 45 de metri.
Cladirea este amplasata pe bulevardul Corneliu Coposu, la doar cinci minute de Piata Unirii, si va avea 19 etaje supraterane: parterul, 17 etaje pentru birouri si ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterana generoasa impartita pe 3 niveluri. Cu o inaltime care va atinge 73 de metri, Unirii View va reprezenta si cea mai vizibila cladire din centrul Capitalei.
Unirii View, proiect dezvoltat de catre investitorul belgian Yves Weerts in urma unei investitii de aproximativ 33 de milioane de euro, va avea o suprafata inchiriabila de aproximativ 17.500 de metri patrati, urmand sa fie livrat in vara anului 2018.
”Avansam rapid inspre indeplinirea obiectivului de a livra cea mai reprezentativa cladire moderna de birouri din centrul Bucurestiului: un proiect cu specificatii de top, validat deja prin certificarea BREEAM Excellent, in care companiile sa isi creasca echipele si afacerile. In plus, datorita amplasamentului sau ultracentral, cei care vor lucra in Unirii View vor petrece mai putin drum spre si inspre birou cu o ora in medie in fiecare zi, fapt care se va concretiza intr-o crestere a productivitatii dar si a calitatii vietii in general”, afirma Yves Weerts, investitorul din spatele Unirii View.
In prezent, aproape 200 de persoane lucreaza zilnic pe santierul proiectului Unirii View, ale carui lucrari de constructie au demarat in octombrie 2016. Antreprenorul general de constructii al proiectului este Bog’Art, una dintre cele mai mari companii locale de constructii.
Aproximativ 25% din suprafata cladirii (4.000 de metri patrati) a fost inchiriata deja de catre furnizorul de solutii si servicii software NTT Data Romania, care isi va muta din 2018 sediul central din Bucuresti in zona Unirii, aceasta fiind prima companie de mari dimensiuni din domeniul IT&C care alege sa inchirieze birouri intr-o zona centrala din Bucuresti, suprafata preluata fiind de asemenea de patru ori mai mare fata de cea actuala a companiei.
Cifre cheie ale Unirii View:
• Inaltime la finalizare: 73 de metri (cea mai vizibila cladire moderna de birouri din centrul Bucurestiului)
• Stadiu actual: se lucreaza la etajul 9
• Structura: 3 niveluri de parcare subterana + parter cu zona de retail + 17 etaje de birouri + etaj tehnic
• Suprafata totala: 26.880 m2
• Suprafata inchiriabila: 17.500 m2
Unirii View este primul proiect imobiliar din Romania care a aplicat si obtinut certificarea verde BREEAM, cu calificativul Excellent, dupa standardele cele mai recente, emise in 2016.
Proiectul este una dintre cladirile din Bucuresti cu cel mai eficient etaj, avand o latime de 12 metri intre fatada si nucleul cladirii, fara stalpi sau alte elemente de structura. Inaltimea neta va fi de 2,9 metri pe nivel, cladirea va dispune de un generator electric alocat in functie de nevoile chiriasilor, ferestre care se vor putea deschide si un sistem de ventilatie performant, elemente care vor putea permite o densitate de o persoana la opt metri patrati.
Cu un look & feel ce aminteste de proprietatile clasice din New York, Unirii View va raspunde astfel nevoilor chiriasilor in cautare de vizibilitate, in conformitate cu standardele de eficienta si responsabilitate corporativa. De asemenea, o vasta paleta de restaurante si servicii se regasesc in zona, peste 350 de facilitati aflandu-se la o distanta apropiata fata fata de cladire, incluzand doua centre comerciale si intregul “district legal” din proximitate.
Investitorul din spatele Unirii View este Yves Weerts, un antreprenor de nationalitate belgiana care a derulat mai multe investitii pe piata imobiliara din Romania, precum dezvoltarea si vanzarea Deva Logistics Park catre fondul de investitii CTP.
Echipa din spatele Unirii View este completata de Westfourth Architecture, care in cooperare cu DMA Architecture & Interior Design aduc viziunea arhitecturala si gestioneaza partea de design, Speedwell Real Estate Development, prin Didier Balcaen, care coordoneaza intregul proces de dezvoltare, precum si project managementul cladirii, in timp ce compania de consultanta imobiliara Griffes, reprezentata de catre Andreea Paun, se ocupa de strategia de leasing si de managementul comercial.
 

Related posts

Contract de 16 milioane de euro, semnat între Railport Curtici și producătorul de vagoane Astra Rail Industries, la Târgul Economiei Arădene

Stefana Muresan

Municipiul Oradea, exemplu de bune practici în lupta cu Covid – 19

Traian Dan

Comisia Europeană a lansat o hartă interactivă despre condițiile de călătorie în statele membre

Ion Surdu

UVT, între cele mai bune 1396 universităţi din 92 de ţări din lume

Ligia Voro

Chipsuri de sfeclă de zahăr și praline imprimate 3D, printre cele 80 de produse prezentate de USAMV Cluj-Napoca, la Salonul ”Pro Invent 2019”

Stefana Muresan

6 milioane de metri pătrați în responsabilitatea unei românce

Ligia Voro

„Stradale” se deschide in Oregon Park

Transilvania Business

Circa 190.000 mp de centre comerciale vor fi livrați în 2019

Stefana Muresan

Importurile de gaze ale României s-au ieftinit în trimestrul al treilea

Papuc Irina

Alba: Nouă pârtie, la Şureanu, în Munţii Sebeşului

redactia

Cetatea Sarmizegetusa Regia va fi restaurată, cel mai mare proiect din acest domeniu din ultimii 30 de ani

Stefana Muresan

Bosch dezvoltă programe educaționale dedicate studenților și elevilor pasionați de tehnologie

Ligia Voro

Străinii cumpără tot mai mult pământ în Arad

Stefana Muresan

Pesticide: Comisia a interzis Lituaniei și României să acorde autorizații de urgență nejustificate pentru substanțe dăunătoare albinelor

Papuc Irina

Companiile Aramis Invest, Taparo (Maramureș) şi fabrica Ecolor din Cluj – cei mai mari exportatori de mobilă

Stefana Muresan

Au fost selectate proiectele ce vor primi finantare nerambursabila de la Consiliul Judetean Cluj

Stefana Muresan

Fabrica de medicamente Europharm din Braşov a repornit producția și vinde la export

redactia

Asociația Română pentru Smart City lansează Carta România 2030 în cadrul celui mai important eveniment Smart City al anului

Ligia Voro

Mai multe comune din Maramureș, aproape de faliment

Nora Dumitrescu

SOCIETATEA ROMÂNĂ DE HOMEOPATIE: În favoarea homeopatiei stau dovezile clinice din studii controlate; homeopatia – practicată exclusiv de medici

Stefana Muresan

S-a lansat Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor

Stefana Muresan

La Cluj se va construi un centru integrat de transplant, unic în România, din fonduri europene

redactia

Univers T din Cluj Napoca, locul I în Topul Național al Firmelor

Stefana Muresan

Untold a făcut 1,6 milioane de euro în 30 de secunde

Nora Dumitrescu

Leave a Comment