Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorul de materiale de construcții Macon Deva, preluat de competitorul Xella

Producătorul german de blocuri de zidărie Xella a cumpărat competitorul Macon, cu afaceri de 124 mil. lei (27,5 mil. euro) anul trecut. Prin această tranzacţie, Enterprise Investors, fondul de investiţii care deţinea Macon, şi-a făcut exitul din companie, potrivit zf.ro.
Tranzacţia face obiectul aprobării de către Consiliului Concurenţei din România. Încheierea tranzacţiei ar putea avea loc în prima jumătate a anului 2018. Părţile implicate nu au comunicat valoarea tranzacţiei.
În România, Xella şi-a majorat cifra de afaceri cu 18% anul trecut, ajungând la 63,8 milioane de lei (14,2 milioane de euro), după ce a fost furnizor de materiale, printre altele, pentru dezvoltatori precum lituanienii de la Hanner (dezvoltatorii ansamblului rezidenţial The Park Apartments), italienii de la Nusco (Nusco Premio şi Nusco Citta), companiile israeliene Shikun & Binui şi Red Sea Group (City Point şi New Point), dar şi alţi dezvoltatori locali, în Braşov, Bacău, Cluj-Napoca sau Craiova.
Xella, producător german cu o singură fabrică în Româ­nia, la Păuleşti, a avut în 2016 afa­ceri de 64 mil. lei, în creştere cu 18%, şi pierderi de 2,7 mil. lei, faţă de 7 mil. lei în 2015. Macon Deva a avut anul trecut afaceri de 124 mil. lei, în creştere cu 13% faţă de 2015, potrivit Ministerului de Finanţe. Producţia Macon SRL, principala companie din cadrul grupului cu acelaşi nume, este structurată pe trei linii de business, BCA cu cele două fabrici de la Deva şi Oradea, respectiv elemente prefabricate din beton şi cahle de teracotă pentru sobe şi şeminee în unităţile de producţie de la Deva.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Regio-POR 2014-2020 în Regiunea Vest: contracte de finanțare semnate pentru 106 proiecte cu o valoare totală de peste 150 mil. euro, in acest an

Articolul următor

Casa pentru care nu ai nevoie de autorizație

Citește și:
Citeste mai mult

Praznicul de Pită Nouă la Pecica

Locuitorii din Pecica – Arad continuă tradiția şi se bucură de recolta din acest an printr-o sărbătoare a…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share