Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Împrumut de 21 mil. de euro pentru dezvoltarea municipiului Oradea

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a semnat contractul de imprumut cu Banca Europeana de Investitii (B.E.I.), in vederea cofinantarii unor proiecte din fonduri europene.
Valoarea creditului de imprumut este de 21 milioane euro, maturitatea contractului fiind de 22 de ani. Dintre acestia, 4 ani sunt de gratie – interval in care nu se plateste decat dobanda, iar 18 ani reprezinta termenul de rambursare a datoriei. Contractul de finantare este unul foarte avantajos, cu o marja a dobanzii de 0,328%/an la care se adauga rata Euribor la 6 luni, momentan negativa.
O alta clauza avantajoasa a contractului prevede utilizarea flexibila a creditului. In cadrul portofoliului de proiecte sumele pot fi transferate de la un proiect la altul sau chiar pot fi incluse proiecte noi spre finantare, cu conditia ca proiectul respectiv sa faca parte din domeniile eligibile prevazute in contractul cu B.E.I. Domeniile eligibile pentru care se acorda aceasta finantare sunt: dezvoltarea spatiilor urbane/reinoirea spatiilor urbane, eficienta energetica, domeniul energiei regenerabile, al infrastructurii de transport, dar si valorificarea energiei geotermale.
“Banii vor putea fi folositi pentru proiectele importante care vizeaza dezvoltarea orasului in anii urmatori. Clauzele contractului de credit ne permit sa modificam lista proiectelor in functie de oportunitatile de finantare din fondurile europene”, a spus Eduard Florea – directorul economic al Primariei Oradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 80 mil. de euro, fonduri europene, pentru îmbunătățirea apei potabile din Alba

Articolul următor

Bosch construiește o fabrică în Simeria

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share