Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BERD acordă Primăriei Sibiu un împrumut de 65,7 milioane de lei pentru achiziţia a 50 de autobuze noi

BERD acordă Primăriei Sibiu un împrumut în valoare de 65,7 milioane de lei (aproximativ 14,2 milioane de euro) pentru achiziţia a 50 de autobuze noi, cu emisii reduse, în vederea îmbunătăţirii serviciilor de transport public şi a protejării mediului, a anunţat miercuri instituţia financiară, citata de news.ro.
Vehiculele cu motoare Euro 6, cu platforme joase, vor contribui la reducerea poluării în Sibiu şi vor îmbunătăţi accesul şi mobilitatea din regiune, se arată într-un comunicat al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).
Împrumutul este acordat companiei de transport public Tursib şi face parte din Planul Sustenabil pentru Mobilitate Urbană dezvoltat de primărie cu sprijinul BERD.
Finanţarea face parte din programul SMART al BERD (Romania Framework for Sustainable Mobility and Access to Road Transport), care finanţează îmbunătăţirea infrastructurii de transport şi a serviciilor publice din România.
”Sibiu este o poveste de transformări masive. Investiţiile în infrastructură combinate cu reformele structurale au schimbat semnificativ oraşul în ultimul deceniu”, a declarat directorul regional pentru România şi Bulgaria al BERD, Matteo Patrone.
El a mai arătat că BERD îşi continuă angajamentele în Sibiu pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, stimularea turismului şi a creşterii economice în oraş şi în zonele din jurul acestuia.
Parteneriatul dintre BERD şi Primăria Sibiu datează din 2004, când oraşul a fost selectat drept Capitala Culturală Europeană în 2007.
Tursib a mai primit în 2006 un împrumut de 10 milioane de euro, pentru achiziţia a 35 de autobuze noi, şi 4,8 milioane de euro în 2014, pentru construcţia unui nou depou pentru autobuze.
BERD este cel mai important investitor instituţional în România. În 2017, instituţia financiară a investit peste 540 de milioane de euro în peste 28 de proiecte din ţar. Până în prezent, BERD a investit în România peste 7,8 miliarde de euro în peste 410 proiecte.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Al cincilea pod peste râul Someș, construit între Seini și Apa

Articolul următor

Parcare de 4,5 milioane de euro în centrul municipiului Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share