Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcare de 4,5 milioane de euro în centrul municipiului Oradea

Autoritatile locale din Oradea au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru constructia unei parcaje supraetajate in centrul municipiului Oradea, in zona strazilor Academiei – George Baritiu, pe amplasamentul fostei baze sportive Vointa.
Pentru integrarea cladirii in fondul construit al zonei centrale si in vederea cresterii economice, se propune construirea unui complex multifunctional constand dintr-o parcare multietajata cu o arie desfasurata de 6.768 mp, precum si a uei cladiri de birouri, avand aria desfasurata de 1.551,30 mp. Aceasta din urma va avea ca rezultat un front continuu, specific zonei centrale a orasului.
Valoarea estimata a investitiei este de aproximativ 4,5 milioane de euro, inclusiv TVA, durata de implementare a proiectului fiind stabilita la 18 luni.
“Nu avem in momentul de fata o formula financiara pentru a sustine aceste lucrari. Exista posibilitatea sa reluam o formula pe care am mai folosit-o: formula credit-furnizor, in asa fel incat efortul de plata a parcarii sa fie distribuit pe mai multi ani”, a declarat primarul Ilie Bolojan.
Constructia va avea structura clasica de beton armat, iar cladirea de parcaj va avea doua intrari carosabile separate, avand in total doua fluxuri de intrare si doua de iesire din strada Academiei si strada George Baritiu. Parcarea va avea 340 de locuri in total.
“Vom demara licitatia in aceasta iarna, iar dupa adjudecare va urma o durata de aproximativ trei luni pentru realizarea proiectului tehnic si inca un an si jumatate pentru finalizarea lucrarilor. Astfel, in cursul anului 2020, in primavara, daca totul este in regula, ar urma sa se dea in functiune aceasta parcare”, a precizat primarul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BERD acordă Primăriei Sibiu un împrumut de 65,7 milioane de lei pentru achiziţia a 50 de autobuze noi

Articolul următor

E.ON Life Energy sau cum să îți scazi factura de “căldură”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Oradea trece la iluminat public pe LED

 Oradea va eficientiza energetic sistemul de iluminat public până la finalul anului 2025.  În momentul de față Oradea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share