Energie Investitii Sibiu Ultimele stiri

Transgaz, cerere de participare la privatizarea Vestmoldtransgaz din Republica Moldova

Transportatorul naţional de gaze Transgaz a anunţat că Eurotransgaz SRL, societate înfiinţată la Chişinău având ca asociat unic Transgaz, a depus joi cererea de participare la concursul investiţional de privatizare a companiei de stat moldovene Vestmoldtransgaz.
”La data de 28 decembrie 2017, Eurotransgaz SRL, societate înfiinţată la Chişinău având ca asociat unic SNTGN Transgaz SA, a depus cererea de participare la concursul investiţional de privatizare a întreprinderii de stat Vestmoldtransgaz”, arată un comunicat transmis joi seara de Transgaz Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Vestmoldtransgaz este operatorul de sistem de transport gaze naturale care gestionează pe teritoriul Republicii Moldova interconectorul Iaşi-Ungheni şi a fost inclus de Guvernul moldovean în lista companiilor scoase la privatizare în luna octombrie 2017.
Eurotransgaz a fost înfiinţată în baza deciziei acţionarilor Transgaz, în şedinţa din 12 decembrie 2017.
Compania Vestmoldtransgaz a fost scoasă la privatizare de Guvernul Republicii Moldova, la un preţ de 180 milioane euro şi cu condiţia investirii a 93 milioane euro în următorii doi ani.

Related posts

Veste bună de la Bursă

Ligia Voro

Dedeman a ajuns principalul acționar la Cemacon

Stefana Muresan

Dachim din Turda produce uleiuri presate la rece de 200.000 de euro

Stefana Muresan

Leave a Comment