Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectele de transport pentru perioada 2018 – 2027

Ministerul Transporturilor a anunţat că Guvernul a aprobat memorandumul privind demararea unor proiecte de transport în perioada 2018-2027. Proiectul a fost iniţiat de Ministerul Transporturilor împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale.
”Memorandumul este necesar pentru a oferi stabilitatea abordării strategice în ceea ce înseamnă pregătirea proiectelor de infrastructură de transport în perioada 2018-2027. Proiectele vor fi finanţate din fonduri europene, cât şi din fonduri rambursabile de la Instituţiile Financiare Internaţionale, cum ar fi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii”, se arată în comunicat.
În memorandum sunt incluse proiecte strategice identificate ca prioritare din Master Planul General de Transport al României, precum sectorul de autostradă Braşov – Bacău – Paşcani – Iaşi – Ungheni (+pod Ungheni), în lungime de 336,5 km şi o valoare totală de 3,08 miliarde euro şi proiectul de drum Transregio Braşov – Târgu Mureş, în lungime de 161 km şi o valoare totală de 102 milioane euro.
Totodată, sunt incluse şi proiectul de autostradă Braşov – Făgăraş – Sibiu, în lungime de 120 km şi o valoare totală de 816 milioane euro, precum şi proiectul de drum expres Buzău – Brăila – Focşani- Brăila – Constanţa, în lungime de 361,7 km şi o valoare totală de 1,823 miliarde euro. În memorandum este inclus şi proiectul de drum expres Bucureşti – Craiova – Lugoj, în lungime de 397 km şi o valoare totală de 2,514 miliarde euro.
Pentru sectorul feroviar, sunt vizate proiectele reabilitării tronsonului Coşlariu – Cluj Napoca – Suceava – Paşcani, în lungime de 488 km şi o valoare totală de 1,941 miliarde euro, şi reabilitarea căii ferate Bucureşti – Craiova, în lungime de 142 km şi o valoare totală de 227 milioane euro. În memorandul este vizat şi proiectul reabilitării căii ferate Bucureşti – Ploieşti – Iaşi, în lungime de 462 km şi o valoare totală de 1,687 miliarde euro. Valoarea totală a proiectelor prevăzute prin acest memorandum se ridică la 12,19 miliarde euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tronson de 61 km al celui mai circulat drum judetean din Arad, reabilitat cu peste 140 mil. lei

Articolul următor

Măsurile care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share