Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tronson de 61 km al celui mai circulat drum judetean din Arad, reabilitat cu peste 140 mil. lei

Un tronson de 61,09 km al celui mai circulat drum judetean din Arad, ce face legatura dintre municipiu si localitatile Siria, Pancota si Buteni, va fi reabilitat in urma unei investitii de 141,7 milioane de lei. Recent, la sediul Consiliului Judetean (CJ), presedintele Iustin Cionca si vicepresedintele Sergiu Bilcea au semnat cu societatea Starcom Exim, din Cluj-Napoca, contractul de servicii de proiectare tehnica, compania urmand a elabora documentatia tehnico-economica si a asigura si asistenta tehnica din partea proiectantului (urmarirea executiei lucrarii).
Valoarea totala a proiectului este de 141,7 milioane de lei, din care contributia autoritatilor locale este de aproximativ 4 milioane de lei (cofinantare si cheltuielile neeligibile).
“Anul acesta a Consiliul Judetean a lucrat la elaborarea si depunerea proiectelor de modernizare a 245 km de drumuri judetene, a proiectelor de realizare a unui nou pod peste Mures si a unui pasaj peste calea ferata in zona Vladimirescu. Valoarea totala a acestor proiecte depuse spre finantare prin Programul Operational Regional (POR), transfrontalier si Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) este de peste 145 milioane de euro. Vom moderniza drumurile Arad – Siria – Pancota – Buteni, Sanpetru German – limita judetului Timis, Curtici – Macea – Sanmartin, Nadab – Zarand – Seleus, Sanmartin – Olari – Caporal Alexa, Barsa – Moneasa – limita judetului Bihor. Vom depune spre finantare finalizarea soselei de centura a municipiului Arad. Regret ca Guvernul a decis sa nu finanteze si reabilitarea drumurilor DN 79 – Misca – Apateu – Berechiu, Gurahont – Dieci – Buteni, Lipova – Sistarovat – Cuvejdia, Tarnova – Taut, in total aproximativ 80 km, pentru ca ar fi reprezentat o investitie importanta pentru cetatenii din zona”, a declarat Iustin Cionca, presedintele CJ Arad.
Dupa elaborarea documentatiei tehnice, lucrarile la drumul judetean Arad – Siria – Pancota – Buteni vor incepe efectiv la sfarsitul anului 2018 si, conform contractului, vor dura trei ani.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

E.ON investeşte în infrastructură şi produse de electromobilitate

Articolul următor

Proiectele de transport pentru perioada 2018 - 2027

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share