Analize Infrastructura Sibiu Ultimele stiri

Aeroportul Internațional Sibiu, rol strategic în creșterea sustenabilă a regiunii

Anul 2017 a fost unul important pentru Aeroportul Internațional Sibiu, ce a conturat rolul strategic pe care aeroportul sibian îl are în susținerea creșterii sustenabile a regiunii.
În anul 2017, Aeroportul Internațional Sibiu a înregistrat un număr total de 533.306 pasageri, realizându-se o creștere semnificativă de +36,6% a traficului aerian comercial de pasageri, față de anul 2016, când au fost înregistrați în total 390.417 de pasageri.
Totodată și numărul de mișcări de aeronave înregistrate la Aeroportul Internațional Sibiu a cunoscut o creștere de +44,4%, ajungând la un număr total de 7.714 mișcări, față de 5.342 mișcări înregistrate în anul 2016.
Anul 2017 a adus Aeroportului Internațional Sibiu pasagerul cu numărul 500.000 care a utilizat serviciile noastre pe parcursul unui an, această cifră fiind înregistrată pentru prima dată de la deschiderea aeroportului traficului aerian de pasageri.
Creșterea continuă a traficului aerian de pasageri și rezultatele obținute în anul 2017 la Aeroportul Internațional Sibiu reprezintă o urmare firească a eforturilor depuse pentru dezvoltarea continuă a aeroportului. Această dezvoltare a fost posibilă, în egală măsură, datorită pasagerilor ce au ales să călătorească de pe aeroportul sibian, precum și datorită companiilor aeriene partenere.
În topul celor mai populare destinații operate la Aeroportul Internațional Sibiu în anul 2017 s-au situat München, Londra, Stuttgart, urmate de Dortmund, Nürnberg, Madrid, Viena, Memmingen și Milano.
Începând cu luna iunie 2018, aeroportul din Sibiu va oferi comunității deservite noi oportunități de călătorie, prin operarea directă a cinci rute noi spre: Bruxelles Charleroi – Belgia, Copenhaga – Danemarca, Basel – Elveția, Paris Beauvais – Franța și Frankfurt Hahn – Germania. Astfel, rețeaua de rute oferită de aeroportul sibian se va extinde în acest an la 14 destinații din 9 țări, asigurând astfel conexiunea Sibiului cu importante orașe din Europa.
Totodată, frecvențele pe patru rute populare vor crește astfel: Londra va fi operată zilnic, Memmingen va crește de la 2 la 5 frecvențe pe săptămână, Dortmund de la 3 la 5 pe săptămână și Nürnberg de la 3 la 4 frecvențe pe săptămână.
Performanțele obținute în anul 2017, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Județean Sibiu, sunt rezultatul activităților întreprinse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Sibiu, în vederea dezvoltării și consolidării rețelei de rute operate pe aeroport. Anul ce tocmai s-a încheiat reprezintă un reper important în evoluția aeroportului, confirmând potențialul acestuia și oferind motivația de a continua demersurile pentru dezvoltarea rețelei de rute și a serviciilor oferite tuturor pasagerilor ce aleg aeroportul sibian.

Related posts

Constructorul a scos peste o sută de oameni şi 80 de utilaje pe şantierul Centurii Sud de ocolire a Timişoarei

Robert Bloancă

Leul, minim istoric în raport cu euro. Ministrul de Finanţe spune că situaţia bugetului este mai gravă decât cele mai pesimiste aşteptări

Papuc Irina

Județele care susțin agricultura Ardealului

Nora Dumitrescu

#TCIC2019 | 400 de participanți | 24 de țări

Ligia Voro

Ce aduce nou GastroPan 2017 la Sibiu față de edițiile anterioare?

Ligia Voro

Grădiniţe private cu profil sportiv – Ajutor de 500.000 de euro pentru fiecare investitor

redactia

Compania Naţională de Investiţii dă un milion de lei pentru întocmirea studiilor aferente noii săli polivalente a Timişoarei

Robert Bloancă

Parteneriat Druid – Vonage pentru introducerea chatboţilot în WhatsApp

Traian Dan

Hidroconstrucţia, contract de peste 12 milioane euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din Alba, cu finanțare europeană

redactia

Primăria Deva își reia activitatea: angajații revin la muncă, cu excepția celor izolați la domiciliu

Ion Surdu

Transgaz, contract de 2,67 milioane de lei cu Complexul Energetic Hunedoara

Stefana Muresan

Mai multe clase pentru învățământul dual la Sibiu. ”Clasa Continental”, la Colegiul Tehnic ”Independența”

Stefana Muresan

Schemă de ajutor de până la 200.000 de euro pentru dezvoltarea staţiunilor balneare

redactia

Școala duală atrage tot mai multe firme. Tinerii, așteptați de zeci de agenți economici in Caraș-Severin

redactia

Peste 22.000 de români, o locuinţă prin Prima casă

Stefana Muresan

Skyliner on the home stretch

Transilvania Business

Nouă destinații de ecoturism din România, promovate la Londra. Peste 80.000 de britanici vor vedea, discuta și citi despre România

redactia

Corteva Agriscience a obținut 2 premii în cadrul Congresului APPR

Ligia Voro

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA activează al treilea laborator pentru prelucrarea testelor pentru COVID-19

Nicolae Pop

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea AdePlast de către Sika România

Papuc Irina

30 de taxe și contribuții la Fisc pot fi plătite cu cardul prin ghiseul.ro

Traian Dan

Au crescut amenzile pentru depozitarea deșeurilor în locuri nepermise

Papuc Irina

ARTmania Events, compania care s-a ocupat de vizita Papei Francisc la Blaj, la bilanț

Ligia Voro

Romgaz a afişat un profit net în creştere cu 82,4% în 2017

Stefana Muresan

Leave a Comment