Analize Infrastructura Sibiu Ultimele stiri

Aeroportul Internațional Sibiu, rol strategic în creșterea sustenabilă a regiunii

Anul 2017 a fost unul important pentru Aeroportul Internațional Sibiu, ce a conturat rolul strategic pe care aeroportul sibian îl are în susținerea creșterii sustenabile a regiunii.
În anul 2017, Aeroportul Internațional Sibiu a înregistrat un număr total de 533.306 pasageri, realizându-se o creștere semnificativă de +36,6% a traficului aerian comercial de pasageri, față de anul 2016, când au fost înregistrați în total 390.417 de pasageri.
Totodată și numărul de mișcări de aeronave înregistrate la Aeroportul Internațional Sibiu a cunoscut o creștere de +44,4%, ajungând la un număr total de 7.714 mișcări, față de 5.342 mișcări înregistrate în anul 2016.
Anul 2017 a adus Aeroportului Internațional Sibiu pasagerul cu numărul 500.000 care a utilizat serviciile noastre pe parcursul unui an, această cifră fiind înregistrată pentru prima dată de la deschiderea aeroportului traficului aerian de pasageri.
Creșterea continuă a traficului aerian de pasageri și rezultatele obținute în anul 2017 la Aeroportul Internațional Sibiu reprezintă o urmare firească a eforturilor depuse pentru dezvoltarea continuă a aeroportului. Această dezvoltare a fost posibilă, în egală măsură, datorită pasagerilor ce au ales să călătorească de pe aeroportul sibian, precum și datorită companiilor aeriene partenere.
În topul celor mai populare destinații operate la Aeroportul Internațional Sibiu în anul 2017 s-au situat München, Londra, Stuttgart, urmate de Dortmund, Nürnberg, Madrid, Viena, Memmingen și Milano.
Începând cu luna iunie 2018, aeroportul din Sibiu va oferi comunității deservite noi oportunități de călătorie, prin operarea directă a cinci rute noi spre: Bruxelles Charleroi – Belgia, Copenhaga – Danemarca, Basel – Elveția, Paris Beauvais – Franța și Frankfurt Hahn – Germania. Astfel, rețeaua de rute oferită de aeroportul sibian se va extinde în acest an la 14 destinații din 9 țări, asigurând astfel conexiunea Sibiului cu importante orașe din Europa.
Totodată, frecvențele pe patru rute populare vor crește astfel: Londra va fi operată zilnic, Memmingen va crește de la 2 la 5 frecvențe pe săptămână, Dortmund de la 3 la 5 pe săptămână și Nürnberg de la 3 la 4 frecvențe pe săptămână.
Performanțele obținute în anul 2017, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Județean Sibiu, sunt rezultatul activităților întreprinse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Sibiu, în vederea dezvoltării și consolidării rețelei de rute operate pe aeroport. Anul ce tocmai s-a încheiat reprezintă un reper important în evoluția aeroportului, confirmând potențialul acestuia și oferind motivația de a continua demersurile pentru dezvoltarea rețelei de rute și a serviciilor oferite tuturor pasagerilor ce aleg aeroportul sibian.

Related posts

Medist Group se relocheaza in Novis Plaza

Stefana Muresan

Acțiunile Banca Transilvania, la maximul ultimilor ani

Stefana Muresan

Sibiul, promovat ca destinaţie turistică în noul clip al Ministerului Turismului

Stefana Muresan

UBB Cluj, peste 12.000 de locuri disponibile în sesiunea de toamnă

redactia

Cel mai mare jobshop privat din Cluj se digitalizează

Nora Dumitrescu

Peste 160.000 de pasageri, în iulie, la Aeroportul Internațional Timișoara

Stefana Muresan

Bani pentru tronsoanele de autostradă din județul Cluj

Stefana Muresan

Autobuze electrice pentru Lugoj, investiție de aproape 25 milioane de lei

redactia

Cum scoți un oraș din Depresie. Cluj Napoca – un caz școală

redactia

FlixBus își întărește prezența în România: cu ALIS Group, rețeaua verde se extinde rapid

Stefana Muresan

What do investors want in Romania?

Ionut Oprea

ELECTRICA SA, membru al ARIR

Ligia Voro

Anca Moldovan, Product Marketing Manager NTT DATA Romania: „Clarvision susține dorința de diferențiere a companiilor și va contribui în continuare la reușita și creșterea lor”

redactia

Hidrocentrala Râul Mare-Retezat va fi retehnologizată cu 80 de milioane de euro

Papuc Irina

Operații pe inimă decontate de CAS, la Polisano Sibiu

Stefana Muresan

Pacienții români vor putea face transplant pulmonar în Ungaria

Stefana Muresan

Studii masterale pentru specialiștii viitorului

Ionut Oprea

Prof. dr. Ioan Bolovan, ales membru corespondent al Academiei Române

redactia

Plimbare virtuală printre monumentele Art Nouveau ale Oradiei

Traian Dan

Ministerul Economiei: Proiectul de OUG privind plafonarea preţului la gaze, asumat de Guvern pentru protecţia populaţiei

redactia

Se dau tichete valorice pentru cei care reciclează aparatură electronică veche

Traian Dan

Tehnologia informaţiei, proiecte de tip smart-city şi magistrala M6, de interes pentru investitori japonezi

Stefana Muresan

Luna Solai a dat drumul la producția de făinuri de șrot

Nora Dumitrescu

Birourile Moebius și K&K au proiectat reabilitarea Palatului Banffy

Nora Dumitrescu

Leave a Comment