Analize Infrastructura Sibiu Ultimele stiri

Aeroportul Internațional Sibiu, rol strategic în creșterea sustenabilă a regiunii

Anul 2017 a fost unul important pentru Aeroportul Internațional Sibiu, ce a conturat rolul strategic pe care aeroportul sibian îl are în susținerea creșterii sustenabile a regiunii.
În anul 2017, Aeroportul Internațional Sibiu a înregistrat un număr total de 533.306 pasageri, realizându-se o creștere semnificativă de +36,6% a traficului aerian comercial de pasageri, față de anul 2016, când au fost înregistrați în total 390.417 de pasageri.
Totodată și numărul de mișcări de aeronave înregistrate la Aeroportul Internațional Sibiu a cunoscut o creștere de +44,4%, ajungând la un număr total de 7.714 mișcări, față de 5.342 mișcări înregistrate în anul 2016.
Anul 2017 a adus Aeroportului Internațional Sibiu pasagerul cu numărul 500.000 care a utilizat serviciile noastre pe parcursul unui an, această cifră fiind înregistrată pentru prima dată de la deschiderea aeroportului traficului aerian de pasageri.
Creșterea continuă a traficului aerian de pasageri și rezultatele obținute în anul 2017 la Aeroportul Internațional Sibiu reprezintă o urmare firească a eforturilor depuse pentru dezvoltarea continuă a aeroportului. Această dezvoltare a fost posibilă, în egală măsură, datorită pasagerilor ce au ales să călătorească de pe aeroportul sibian, precum și datorită companiilor aeriene partenere.
În topul celor mai populare destinații operate la Aeroportul Internațional Sibiu în anul 2017 s-au situat München, Londra, Stuttgart, urmate de Dortmund, Nürnberg, Madrid, Viena, Memmingen și Milano.
Începând cu luna iunie 2018, aeroportul din Sibiu va oferi comunității deservite noi oportunități de călătorie, prin operarea directă a cinci rute noi spre: Bruxelles Charleroi – Belgia, Copenhaga – Danemarca, Basel – Elveția, Paris Beauvais – Franța și Frankfurt Hahn – Germania. Astfel, rețeaua de rute oferită de aeroportul sibian se va extinde în acest an la 14 destinații din 9 țări, asigurând astfel conexiunea Sibiului cu importante orașe din Europa.
Totodată, frecvențele pe patru rute populare vor crește astfel: Londra va fi operată zilnic, Memmingen va crește de la 2 la 5 frecvențe pe săptămână, Dortmund de la 3 la 5 pe săptămână și Nürnberg de la 3 la 4 frecvențe pe săptămână.
Performanțele obținute în anul 2017, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Județean Sibiu, sunt rezultatul activităților întreprinse de întreaga echipă a Aeroportului Internațional Sibiu, în vederea dezvoltării și consolidării rețelei de rute operate pe aeroport. Anul ce tocmai s-a încheiat reprezintă un reper important în evoluția aeroportului, confirmând potențialul acestuia și oferind motivația de a continua demersurile pentru dezvoltarea rețelei de rute și a serviciilor oferite tuturor pasagerilor ce aleg aeroportul sibian.

Related posts

Medlife anunță o nouă investiție: La 10 minute de Piața Victoriei va fi unul dintre cele mai mari proiecte medicale din Europa Centrala și de Est

Papuc Irina

De’Longhi caută să facă încă 100 de angajări în Cluj

Stefana Muresan

Ultimele spații disponibile la Agromalim 2017

Stefana Muresan

Județul Brașov în top 3 după numărul de vânzări de imobile. Alba și Sălaj – cele mai puține

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] The Story of Wine (5) The Boieru de la Ciumbrud vineyard

Transilvania Business

Testare COVID-19 în sistem pool-testing la Satu Mare, susținută de antreprenorii locali

Ligia Voro

Mureș: Green Residence face pași spre finish-line și dă consistență brandului Ideal Home (Fomco Imobiliare)

redactia

Premieră în România: Regiunile de Dezvoltare din Transilvania susțin proiecte comune

Stefana Muresan

Start-up Nation 2018: S-a publicat lista aplicanților

redactia

Bistrițenii de la COMAUTOSPORT au urcat dealerul FORD din Mureș cu 50% în primul an

Stefana Muresan

Business cu petale de trandafiri în Sălaj

Nora Dumitrescu

Proiecte mari în domeniul gazelor: „Legăm conducta BRUA de gazele din Marea Neagră”

redactia

Constructorul Drumului Nordului și-a schimbat managementul

Nora Dumitrescu

Primii kilometri din autostrada Comarnic-Brașov

Stefana Muresan

SUA: Pachet de stimulare american de un trilion de dolari, propus de republicani. Pot fi măsurile anunțate replicate în Europa?

Ion Surdu

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, donație de 500.000 de lei pentru dotarea secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Brașov 

Papuc Irina

Anca Buzoianu, noul rector al Universității de Farmacie și Medicină Cluj

Nora Dumitrescu

Revista Vinul.Ro apare lunar în română și engleză, cu recomandări de locuri, oameni și gusturi bune

Stefana Muresan

Rezultatele campaniei Best European Destinations: Sibiul, pe locul 6

Papuc Irina

Publicistul Stelian Tănase elogiază Oradea: „Cum ar fi ţara asta dacă toate oraşele s-ar afla la nivelul de civilizaţie întâlnit la Oradea?”

Stefana Muresan

Universitarii clujeni vor să cumpere primul hotel de lux din oraș

Nora Dumitrescu

CFR a inaugurat azi calea ferată între Sighişoara şi Daneş

Ligia Voro

Turcii de la Karsan vor livra 20 de autobuze electrice pentru Dej

Nora Dumitrescu

UVT, pe podiumul național în clasamentele RUR Reputation Ranking și RUR Academic Ranking

redactia

Leave a Comment