Piaţa de capital românească a avut un an foarte bun, iar dacă bursa ar fi un barometru, am putea spune că economia românească a duduit în 2017, a declarat, marţi, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Lucian Anghel, într-o conferinţă de presă.
“Dacă bursa ar fi un barometru pentru economie, chiar putem spune că economia românească a duduit în 2017. 19% randament (indicele BET-TR n. r.) în 2017 nu este puţin. Este peste media anuală din ultimii cinci ani. Recomandarea analiştilor (pentru un investitor pe bursă – n. r.) este să nu pună toate ouăle în acelaşi coş. Recomandăm să aibă puţin din cât mai multe instrumente în care să-şi investească avuţia agonisită”, a spus Anghel, citat de Agerpres.
El a reamintit că în 2017 au fost patru companii care au intrat pe bursă, fiind un an excepţional şi din punct de vedere al obligaţiunilor corporative.
“2017 a fost un an bun. Pentru anumite segmente ale pieţei de capital a fost un an foarte bun. Avem patru oferte publice, deci noi companii care au intrat la bursă. Discutăm de patru oferte publice. DIGI este cea mai mare ofertă publică din istorie a unei companii private, ceea ce este un lucru extraordinar, ceea ce ne dă încredere că în 2018 ofertele publice vor continua. A fost un an excepţional din punct de vedere al obligaţiunilor corporative, unele listate dual. Discutăm de peste un miliard de euro. Capitalizarea bursieră domestică este în creştere cu 20%, oarecum avuţia naţională e în creştere cu 20%”, a afirmat preşedintele BVB.
Potrivit acestuia, capitalizarea companiilor listate depăşeşte 35 de miliarde de euro şi reprezintă un record.
“Piaţa AeRO a crescut cu 47% capitalizarea acestei pieţe. Sunt foarte multe entităţi care încă nu sunt descoperite de publicul larg pe piaţa AeRO. Valoarea totală a tranzacţiilor a depăşit trei miliarde de euro, în creştere cu 28% faţă de media ultimilor 10 ani. Am ajuns la peste 12 milioane de euro rulaj mediu zilnic pe toate instrumentele”, a explicat Lucian Anghel.
Citește și:
Oradea trece la iluminat public pe LED
Oradea va eficientiza energetic sistemul de iluminat public până la finalul anului 2025. În momentul de față Oradea…
30 noiembrie 2023
Bosch Cluj: Un deceniu de inovație și excelență
Amplasate în inima Transilvaniei, cele două facilități Bosch au devenit piloni strategici de inovație și producție. Din 2013,…
29 noiembrie 2023
De Ziua Națională, patru trenuri ale CFR vor purta numele unor personalități
Vineri, 1 decembrie 2023, România sărbătorește 105 de ani de la Marea Unire a tuturor provinciilor istorice sub…
29 noiembrie 2023
Pădure urbană, parc aventura și plajă pe malul stâng al Crișului Repede
Toate acestea, și multe altele, fac parte dintr-un concept ecologic și sustenabil al municipalității orădene pentru revitalizarea teritoriilor…
29 noiembrie 2023
Regenerare urbană de 22 de milioane de euro a Cartierului Nufărul I Oradea
Consilierii locali au aprobat în cadrul ședinței de miercuri, 29 noiembrie 2023, Planul Urbanistic Zonal de regenerare urbană…
29 noiembrie 2023
Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării
Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate…
29 noiembrie 2023
Centura Beclean se inaugurează de Ziua Națională
Varianta de ocolire a orașului din Bistrița-Năsăud va fi dată în folosință chiar de 1 Decembrie. “Comisia de…
29 noiembrie 2023
Festivalul Massif a anunțat primul val de artiști
Evenimentul de la Poiana Brașov va îmbina activități montane cu diversitatea de genuri muzicale, prin artiști internaționali de…
29 noiembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
