Alba Cluj Infrastructura Ultimele stiri

Pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda s-ar putea circula din martie

Pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda, între Aiud şi Decea, s-ar putea circula începând cu luna martie, în prezent nefiind întrunite elementele pentru siguranţa rutieră, a declarat, marţi, în judeţul Alba, purtătorul de cuvânt al al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu.
“Eu zic că până în maxim luna martie, ca să dau, aşa, un termen realist, se va putea circula, dar în condiţiile în care constructorul va înţelege că nu se mai face rabat de la calitate în România. Nu cerem alt tip de calitate decât cel care se practică în ţările europene”, a susţinut Alin Şerbănescu.
O comisie a CNAIR se află în inspecţie, marţi, pe lotul 3, prilej cu care s-a constatat că există anumite neconformităţi, cum ar fi exces de bitum sau probleme legate de aderenţa în sine a asfaltului.
“Am constatat că s-au menţinut anumite neconformităţi descoperite şi în luna noiembrie a anului trecut. Ca atare, vom vedea şi ce spun şi celelalte două echipe, pentru că au fost trei echipe, practic, astăzi în inspecţie, una care s-a ocupat de verificarea structurilor, una de siguranţa rutieră şi a treia echipă, noi, cea care s-a ocupat de partea de drumuri. După câte aţi văzut, există aceste neconformităţi. Se va întruni comisia în după-amiaza aceasta (marţi-n.r.) va studia inclusiv documentele şi, în funcţie de ce se va stabili, se va decide dacă se acordă sau nu recepţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR.
Întrebat care ar fi neconformităţile, Alin Şerbănescu a menţionat că “este vorba de exces de bitum, probleme legate de rugozitate, adică de aderenţa în sine a asfaltului, şi de elemente de planeitate executate neconform, care, din perspectiva circulaţiei, pot crea probleme”.
“Deocamdată să spunem că nu ne antepronunţăm, dar elementele pentru siguranţa rutieră considerăm că nu sunt întrunite în ceea ce priveşte partea de drum”, a punctat Şerbănescu, întrebat dacă astfel există riscul de a nu se putea putea circula în siguranţă.
El a precizat că aceste nereguli au fost constatate şi la prerecepţie, în noiembrie. “I s-a pus în vedere constructorului că trebuie să remedieze aceste deficienţe. Aţi văzut astăzi care este situaţia”, a adăugat Alin Şerbănescu.
Şerbănescu a precizat că reprezentanţii constructorului urmează să dea explicaţiile de rigoare în cadrul comisiei sau în cadrul analizării situaţiei descoperite şi la faţa locului, dar şi în urma analizării documentelor.
Potrivit lui Alin Şerbănescu, în general, după ce se face recepţia, în maximum trei zile se deschide circulaţia. “Când se va face recepţia, nu pot să vă spun în momentul acesta. V-am zis, urmează ca această comisie să dea un verdict.Vă pot asigura că acest tronson, mai devreme sau mai târziu, va fi recepţionat”, a afirmat purtătorul de cuvânt al CNAIR.
El a precizat că, în cazul în care se va constata că nu i se poate acorda recepţia, i se va da un nou termen constructorului pentru a remedia neconformităţile.
Pe lotul 3 ar urma să fie deschişi iniţial 8,5 kilometri, iar după ce va fi dat în folosinţă şi lotul 4, vor fi undeva la 27 de kilometri pe care se va putea circula continuu.
În ceea de priveşte lotul 4, în lungime de 16,3 kilometri, acesta este programat pentru o inspecţie în luna februarie în vederea demarării procedurilor de recepţie, a menţionat Alin Şerbănescu.
“Vom vedea cum evoluează lucrurile în realitate acolo, iar celelalte două loturi ( 1 şi 2 – n.r. ) sunt programate şi ele anul acesta spre a fi deschise circulaţiei. Vom vedea, de asemenea, cum vor evolua lucrările în zonă şi în funcţie de acestea vom stabili dacă se va face recepţia sau nu”, a conchis Alin Şerbănescu.
Autostrada Sebeş – Turda ar fi trebuit să fie finalizată în 2016, potrivit planurilor iniţiale. Ea presupune construcţia a 70 de kilometri de autostradă.
Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Related posts

Deșeurile din județul Bihor vor fi colectate selectiv, pe cinci fracții

Traian Dan

Gastronomia a devenit domeniu strategic în județul Sibiu

Ion Surdu

Florin Hozoc, CEO Besmax Pharma Distribution SRL: “Cred că României îi lipsesc profesioniștii care să înțeleagă că aportul zonei private în sănătate este extrem de benefic”

Ligia Voro

Modernizarea drumului de acces spre Vama Sighet costă 3,6 milioane euro

Nora Dumitrescu

Documentația de atribuire privind expertiza tehnică pentru lotul 3 din Orăștie – Sibiu, transmisă la ANAP

Stefana Muresan

Jon Watkins appointed COO Western Europe for VGP

Ionut Oprea

Complexul Bonavilla, cele mai multe voturi la Gala Turismului Bihorean

Traian Dan

Urbanism pe internet la Cluj. Dispar ședințele fizice?

Nora Dumitrescu

Consiliul Judetean Cluj, evaluare si selectie a proiectelor cu finantare nerambursabila

Stefana Muresan

Swiss Capital, premiat la deschiderea Anului Bursier 2019

redactia

Fabrica Bosch din Blaj atinge pragul de 25 milioane de senzori de oxigen

Papuc Irina

Lufthansa reia zborurile spre capitala Bavariei – Munchen – de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Papuc Irina

Baia Mare a pierdut bătălia pentru Capitala Europeană a Tineretului

Nora Dumitrescu

Cel mai modern studio de televiziune din țară, ridicat lângă Zalău

Nora Dumitrescu

CTP câștigă premiile Best Warehouse Development and Developer și Dezvoltatorul Industrial al anului 2018

redactia

Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, a vizitat Oradea

Traian Dan

Bihor: 230 mil. lei pentru varianta de ocolire Aleșd Sud

Stefana Muresan

Takata – 400 de noi angajari in fabricile din România și continuarea investițiilor

Stefana Muresan

Preşedintele CJ Sibiu l-a invitat pe Prinţul Charles în 2019, la Sibiu, în viitoarea Regiune Gastronomică Europeană

Stefana Muresan

Oradea Festifall 2019, de azi în Piața Unirii și pe Pietonala Vasile Alecsandri.

Ligia Voro

Au fost reluate lucrările la Aeroportul Internațional Brașov

Papuc Irina

Câștigurile salariale nete în județele țării

Stefana Muresan

Reușita și angajamentul membrilor CCIFER, în centrul celei de-a 12-a ediții a Galei CCIFER

redactia

Producătorul britanic pentru industria aerospațială Teconnex, importantă investiție în județul Cluj

Stefana Muresan

Leave a Comment