Alba Cluj Infrastructura Ultimele stiri

Pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda s-ar putea circula din martie

Pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda, între Aiud şi Decea, s-ar putea circula începând cu luna martie, în prezent nefiind întrunite elementele pentru siguranţa rutieră, a declarat, marţi, în judeţul Alba, purtătorul de cuvânt al al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu.
“Eu zic că până în maxim luna martie, ca să dau, aşa, un termen realist, se va putea circula, dar în condiţiile în care constructorul va înţelege că nu se mai face rabat de la calitate în România. Nu cerem alt tip de calitate decât cel care se practică în ţările europene”, a susţinut Alin Şerbănescu.
O comisie a CNAIR se află în inspecţie, marţi, pe lotul 3, prilej cu care s-a constatat că există anumite neconformităţi, cum ar fi exces de bitum sau probleme legate de aderenţa în sine a asfaltului.
“Am constatat că s-au menţinut anumite neconformităţi descoperite şi în luna noiembrie a anului trecut. Ca atare, vom vedea şi ce spun şi celelalte două echipe, pentru că au fost trei echipe, practic, astăzi în inspecţie, una care s-a ocupat de verificarea structurilor, una de siguranţa rutieră şi a treia echipă, noi, cea care s-a ocupat de partea de drumuri. După câte aţi văzut, există aceste neconformităţi. Se va întruni comisia în după-amiaza aceasta (marţi-n.r.) va studia inclusiv documentele şi, în funcţie de ce se va stabili, se va decide dacă se acordă sau nu recepţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR.
Întrebat care ar fi neconformităţile, Alin Şerbănescu a menţionat că “este vorba de exces de bitum, probleme legate de rugozitate, adică de aderenţa în sine a asfaltului, şi de elemente de planeitate executate neconform, care, din perspectiva circulaţiei, pot crea probleme”.
“Deocamdată să spunem că nu ne antepronunţăm, dar elementele pentru siguranţa rutieră considerăm că nu sunt întrunite în ceea ce priveşte partea de drum”, a punctat Şerbănescu, întrebat dacă astfel există riscul de a nu se putea putea circula în siguranţă.
El a precizat că aceste nereguli au fost constatate şi la prerecepţie, în noiembrie. “I s-a pus în vedere constructorului că trebuie să remedieze aceste deficienţe. Aţi văzut astăzi care este situaţia”, a adăugat Alin Şerbănescu.
Şerbănescu a precizat că reprezentanţii constructorului urmează să dea explicaţiile de rigoare în cadrul comisiei sau în cadrul analizării situaţiei descoperite şi la faţa locului, dar şi în urma analizării documentelor.
Potrivit lui Alin Şerbănescu, în general, după ce se face recepţia, în maximum trei zile se deschide circulaţia. “Când se va face recepţia, nu pot să vă spun în momentul acesta. V-am zis, urmează ca această comisie să dea un verdict.Vă pot asigura că acest tronson, mai devreme sau mai târziu, va fi recepţionat”, a afirmat purtătorul de cuvânt al CNAIR.
El a precizat că, în cazul în care se va constata că nu i se poate acorda recepţia, i se va da un nou termen constructorului pentru a remedia neconformităţile.
Pe lotul 3 ar urma să fie deschişi iniţial 8,5 kilometri, iar după ce va fi dat în folosinţă şi lotul 4, vor fi undeva la 27 de kilometri pe care se va putea circula continuu.
În ceea de priveşte lotul 4, în lungime de 16,3 kilometri, acesta este programat pentru o inspecţie în luna februarie în vederea demarării procedurilor de recepţie, a menţionat Alin Şerbănescu.
“Vom vedea cum evoluează lucrurile în realitate acolo, iar celelalte două loturi ( 1 şi 2 – n.r. ) sunt programate şi ele anul acesta spre a fi deschise circulaţiei. Vom vedea, de asemenea, cum vor evolua lucrările în zonă şi în funcţie de acestea vom stabili dacă se va face recepţia sau nu”, a conchis Alin Şerbănescu.
Autostrada Sebeş – Turda ar fi trebuit să fie finalizată în 2016, potrivit planurilor iniţiale. Ea presupune construcţia a 70 de kilometri de autostradă.
Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Related posts

NTT DATA și Microsoft anunță colaborarea strategică pentru a asigura noi soluții digitale

Ligia Voro

Swiss Capital, premiat la deschiderea Anului Bursier 2019

redactia

Viitoarea sală polivalentă a Timișoarei, la Giroc; investiție de peste 50 milioane euro

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Arad, the city of Vienna style palaces

Transilvania Business

Parcarea subterană de pe strada Independenței din Oradea spre final

Traian Dan

Industriaşul Valer Blidar deschide o școală de maiștri la Arad

Stefana Muresan

Reabilitarea Castelului Corvinilor și investiții în infrastructura urbană, proiecte cu finanțare nerambursabilă realizate de Primăria Hunedoara

Stefana Muresan

Europa va rambursa Sălajului 2,6 milioane de euro

Nora Dumitrescu

CNAIR: Trafic restricționat pe teritoriul Ungariei cu ocazia Paştelui catolic

Stefana Muresan

Un politehnist de la Cluj va administra căile ferate ale României

Nora Dumitrescu

CTP atinge pragul de 5 milioane m2, la nivelul portofoliului internațional de proprietăți de clasa A

redactia

MIRA Rehab, aplicația ce transformă exercițiile de kinetoterapie într-o joacă

Stefana Muresan

România intensifică relațiile de cooperare cu Italia. Peste 45.000 de firme cu capital italian, în România

redactia

Romsilva își înscrie pădurile

Ligia Voro

Unifarm cumpără din Coreea de Sud 2 milioane de teste rapide pentru depistarea Covid-19

Papuc Irina

Genpact a bugetat afaceri de 125 mil. dolari

Stefana Muresan

Fabricile din Maramureș vor dispune de debite de apă suplimentare

Nora Dumitrescu

La mulți ani Wessling România!

redactia

Terapeutica din Arad cumpără un complex balnear de 3 stele în Moneasa cu 1,5 milioane euro

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] UMCH: University Targu Mures Medical Campus Hamburg

Transilvania Business

Banca Transilvania şi PTP Online lansează în Cluj-Napoca facilitatea de plată cu telefonul a călătoriilor cu transportul public

redactia

Zonă comercială mai mare decât Parndorf-ul austriac, la ieșirea din Arad spre Timișoara

Stefana Muresan

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania va debuta cu ”Marșul lecturii”

Stefana Muresan

Doi șefi ai Băncii Transilvania și-au vândut acțiunile pe bursă

Stefana Muresan

Leave a Comment