Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spa în pregătire, lângă Hotelul Tempo din Târgu-Mureș

Conducerea societăţii Palas Com SRL din Târgu-Mureș, proprietara brandului Tempo, intenţionează să construiască un centru spa în cartierul târgumureşean Unirii, în apropierea Hotelului „Tempo”, pe strada Tisei nr. 42.
Planul Urbanistic Zonal al proiectului „Reconformare zonă pentru construire hotel, restaurant şi spa, amenajare acces din strada Burebista” se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro, Secţiunea Informaţii publice/ Arhitect şef/ Urbanism/ Documentaţii urbanism PUZ-PUD/ Aflate în dezbatere publică/ 2017/ Decembrie.
Teren de 3.238 metri pătraţi
Documentul a fost întocmit de un colectiv de specialişti ai societăţii Arhigraf SRL Târgu-Mureş, alcătuit din arhitect Octavian Lipovan (şef proiect), ing. Szőcs Angela şi arhitect stagiar Simona Răţoi.
„Elaborarea Planului Urbanistic Zonal este necesară pentru reglementarea zonei care este în prezent prevăzută cu interdicţie temporară de construire, datorită modernizării intersecţiei străzii Tisei cu strada Burebista, în vederea creării cadrului legal pentru construirea unei investiţii private – extindere Hotel Tempo”, se menţionează în memoriul de prezentare al proiectului.
Zona în care va fi construit centrul spa este situată în intravilanul municipiului Târgu-Mureş, la intrarea în cartierul Unirii, în apropierea intersecţiei străzilor Burebista – Tisei – Călăraşilor, intersecţie modernizată recent, echipată cu sens giratoriu.
„În imediata vecinătate a zonei studiate se află Hotelul Tempo, construit în ultimii ani. Terenul pe care se doreşte realizarea investiţiei a fost ocupat cu patru construcţii cu funcţiunea de ateliere şi magazii, care au fost desfiinţate. În prezent, terenul este liber de construcţii”, se precizează în document.
Investiţia va fi realizată pe un teren care are suprafaţa de 3.238 de metri pătraţi, aflat în proprietatea societăţii Palas Com SRL.
„Terenul are în plan formă neregulată, este poziţionat lângă Hotelul Tempo existent şi paralel cu strada Burebista, în apropierea intersecţiei între strada Burebista, strada Tisei şi strada Călăraşilor. Accesele, auto şi pietonal, pe amplasament se pot face din strada Burebista”, au arătat semnatarii memoriului tehnic.
Parcare modernă
În cadrul documentului este abordată şi problematica viitoarelor locuri de parcare, autorii proiectului identificând în acest sens câteva soluţii, una dintre acestea fiind, în caz de nevoie, construirea de parcaje supraetajate.
„În cazul în care nu se pot asigura în limitele parcelei locurile de parcare normate, se va demonstra, prin prezentarea formelor legale, realizarea unui parcaj în cooperare ori concesionarea locurilor necesare într-un parcaj colectiv – aceste parcaje vor fi situate în cadrul centrului de cartier sau în zona adiacentă la o distanţă de maxim 150 de metri. Gruparea prin cooperare a parcajelor la sol se va face în suprafeţe astfel dimensionate şi dispuse încât să permită ulterior, odată cu creşterea gradului de motorizare, construirea unor parcaje supraetajate, fără a se diminua funcţionalitatea şi aspectul centrului de cartier. Parcajele amenajate la sol vor fi plantate cu minim un arbore la patru maşini şi vor fi înconjurate de un gard viu de 1,2 metri înălţime”, se menţionează în document.
Alex TOTH

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Valentin Mărginean sau noua revoluție verde a agriculturii mureșene

Articolul următor

Spitalul Clinic Județean Mureș primește un aparat RMN

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share