Antreprenori Investitii Mureș Ultimele stiri

Spa în pregătire, lângă Hotelul Tempo din Târgu-Mureș

Conducerea societăţii Palas Com SRL din Târgu-Mureș, proprietara brandului Tempo, intenţionează să construiască un centru spa în cartierul târgumureşean Unirii, în apropierea Hotelului „Tempo”, pe strada Tisei nr. 42.
Planul Urbanistic Zonal al proiectului „Reconformare zonă pentru construire hotel, restaurant şi spa, amenajare acces din strada Burebista” se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro, Secţiunea Informaţii publice/ Arhitect şef/ Urbanism/ Documentaţii urbanism PUZ-PUD/ Aflate în dezbatere publică/ 2017/ Decembrie.
Teren de 3.238 metri pătraţi
Documentul a fost întocmit de un colectiv de specialişti ai societăţii Arhigraf SRL Târgu-Mureş, alcătuit din arhitect Octavian Lipovan (şef proiect), ing. Szőcs Angela şi arhitect stagiar Simona Răţoi.
„Elaborarea Planului Urbanistic Zonal este necesară pentru reglementarea zonei care este în prezent prevăzută cu interdicţie temporară de construire, datorită modernizării intersecţiei străzii Tisei cu strada Burebista, în vederea creării cadrului legal pentru construirea unei investiţii private – extindere Hotel Tempo”, se menţionează în memoriul de prezentare al proiectului.
Zona în care va fi construit centrul spa este situată în intravilanul municipiului Târgu-Mureş, la intrarea în cartierul Unirii, în apropierea intersecţiei străzilor Burebista – Tisei – Călăraşilor, intersecţie modernizată recent, echipată cu sens giratoriu.
„În imediata vecinătate a zonei studiate se află Hotelul Tempo, construit în ultimii ani. Terenul pe care se doreşte realizarea investiţiei a fost ocupat cu patru construcţii cu funcţiunea de ateliere şi magazii, care au fost desfiinţate. În prezent, terenul este liber de construcţii”, se precizează în document.
Investiţia va fi realizată pe un teren care are suprafaţa de 3.238 de metri pătraţi, aflat în proprietatea societăţii Palas Com SRL.
„Terenul are în plan formă neregulată, este poziţionat lângă Hotelul Tempo existent şi paralel cu strada Burebista, în apropierea intersecţiei între strada Burebista, strada Tisei şi strada Călăraşilor. Accesele, auto şi pietonal, pe amplasament se pot face din strada Burebista”, au arătat semnatarii memoriului tehnic.
Parcare modernă
În cadrul documentului este abordată şi problematica viitoarelor locuri de parcare, autorii proiectului identificând în acest sens câteva soluţii, una dintre acestea fiind, în caz de nevoie, construirea de parcaje supraetajate.
„În cazul în care nu se pot asigura în limitele parcelei locurile de parcare normate, se va demonstra, prin prezentarea formelor legale, realizarea unui parcaj în cooperare ori concesionarea locurilor necesare într-un parcaj colectiv – aceste parcaje vor fi situate în cadrul centrului de cartier sau în zona adiacentă la o distanţă de maxim 150 de metri. Gruparea prin cooperare a parcajelor la sol se va face în suprafeţe astfel dimensionate şi dispuse încât să permită ulterior, odată cu creşterea gradului de motorizare, construirea unor parcaje supraetajate, fără a se diminua funcţionalitatea şi aspectul centrului de cartier. Parcajele amenajate la sol vor fi plantate cu minim un arbore la patru maşini şi vor fi înconjurate de un gard viu de 1,2 metri înălţime”, se menţionează în document.
Alex TOTH

Related posts

Certificatele de urgenţă nu mai sunt necesare pentru obţinerea şomajului tehnic

Traian Dan

Clujul, în strânsă concurență cu Bucureștiul la chirii

Stefana Muresan

Brittany Kaiser, fost director Cambridge Analytica, la GoTech World 2020

Ligia Voro

ROMGAZ, sponsorizare de 500.000 de lei pentru un spital mureşean

Ligia Voro

Una dintre cele mai frumoase case din Sibiu, scoasă la vânzare cu 2 milioane de euro

Papuc Irina

Medicover a finalizat achiziția Spitalului Pelican Oradea

redactia

Despăgubiri de 1 milion de euro pe Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

Compania Savini Due din Sebeș donează mobilier de baie, în valoare de 350.000 de lei, pentru dotarea unităților de învățământ din județul Alba

Stefana Muresan

Patronii conduși de Ion Lucian vor să se alieze cu prefectura sălăjeană

Nora Dumitrescu

Cluj Napoca: Investiție de peste 1,4 mil. lei în Piața Unirii

Stefana Muresan

Brexit: Parlamentul European a ratificat acordul de retragere a Regatului Unit din UE

Papuc Irina

Companie cu capital germano-egiptean, interesată să investească 5 milioane de euro în Săcele

Stefana Muresan

Sibiu: Se va lansa o monedă locală sibiană pentru plata în restaurante

Stefana Muresan

Centrul de Genomică de la Cluj a început testările pentru coronavirus

Nora Dumitrescu

Care sunt cele mai importante șantiere din Oradea

Stefana Muresan

Hexagon Offices & Apartments – Lucrările de finalizare ale primei investiții KÉSZ Group în România au început

redactia

Record de descărcări pentru aplicațiile de videoconferințe – 62 de milioane într-o săptămână

Ion Surdu

Sponsorizările, din nou pe agenda modificărilor fiscale

Ligia Voro

Peste 700 de oferte de vânzare terenuri arabile, depuse la Direcţia Agricolă Arad în doar două zile

Stefana Muresan

Mihai Păduroiu numit CEO, Office Division, One United Properties

Ionut Oprea

Transgaz a început construcţia conductei BRUA

Stefana Muresan

Arome proprii – o platformă dedicată producătorilor locali din Regiunea Vest

Stefana Muresan

3 new towers for Bucharest

Ionut Oprea

Protocol pentru drumul expres Arad – Oradea

Traian Dan

Leave a Comment