Antreprenori Investitii Mureș Ultimele stiri

Spa în pregătire, lângă Hotelul Tempo din Târgu-Mureș

Conducerea societăţii Palas Com SRL din Târgu-Mureș, proprietara brandului Tempo, intenţionează să construiască un centru spa în cartierul târgumureşean Unirii, în apropierea Hotelului „Tempo”, pe strada Tisei nr. 42.
Planul Urbanistic Zonal al proiectului „Reconformare zonă pentru construire hotel, restaurant şi spa, amenajare acces din strada Burebista” se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro, Secţiunea Informaţii publice/ Arhitect şef/ Urbanism/ Documentaţii urbanism PUZ-PUD/ Aflate în dezbatere publică/ 2017/ Decembrie.
Teren de 3.238 metri pătraţi
Documentul a fost întocmit de un colectiv de specialişti ai societăţii Arhigraf SRL Târgu-Mureş, alcătuit din arhitect Octavian Lipovan (şef proiect), ing. Szőcs Angela şi arhitect stagiar Simona Răţoi.
„Elaborarea Planului Urbanistic Zonal este necesară pentru reglementarea zonei care este în prezent prevăzută cu interdicţie temporară de construire, datorită modernizării intersecţiei străzii Tisei cu strada Burebista, în vederea creării cadrului legal pentru construirea unei investiţii private – extindere Hotel Tempo”, se menţionează în memoriul de prezentare al proiectului.
Zona în care va fi construit centrul spa este situată în intravilanul municipiului Târgu-Mureş, la intrarea în cartierul Unirii, în apropierea intersecţiei străzilor Burebista – Tisei – Călăraşilor, intersecţie modernizată recent, echipată cu sens giratoriu.
„În imediata vecinătate a zonei studiate se află Hotelul Tempo, construit în ultimii ani. Terenul pe care se doreşte realizarea investiţiei a fost ocupat cu patru construcţii cu funcţiunea de ateliere şi magazii, care au fost desfiinţate. În prezent, terenul este liber de construcţii”, se precizează în document.
Investiţia va fi realizată pe un teren care are suprafaţa de 3.238 de metri pătraţi, aflat în proprietatea societăţii Palas Com SRL.
„Terenul are în plan formă neregulată, este poziţionat lângă Hotelul Tempo existent şi paralel cu strada Burebista, în apropierea intersecţiei între strada Burebista, strada Tisei şi strada Călăraşilor. Accesele, auto şi pietonal, pe amplasament se pot face din strada Burebista”, au arătat semnatarii memoriului tehnic.
Parcare modernă
În cadrul documentului este abordată şi problematica viitoarelor locuri de parcare, autorii proiectului identificând în acest sens câteva soluţii, una dintre acestea fiind, în caz de nevoie, construirea de parcaje supraetajate.
„În cazul în care nu se pot asigura în limitele parcelei locurile de parcare normate, se va demonstra, prin prezentarea formelor legale, realizarea unui parcaj în cooperare ori concesionarea locurilor necesare într-un parcaj colectiv – aceste parcaje vor fi situate în cadrul centrului de cartier sau în zona adiacentă la o distanţă de maxim 150 de metri. Gruparea prin cooperare a parcajelor la sol se va face în suprafeţe astfel dimensionate şi dispuse încât să permită ulterior, odată cu creşterea gradului de motorizare, construirea unor parcaje supraetajate, fără a se diminua funcţionalitatea şi aspectul centrului de cartier. Parcajele amenajate la sol vor fi plantate cu minim un arbore la patru maşini şi vor fi înconjurate de un gard viu de 1,2 metri înălţime”, se menţionează în document.
Alex TOTH

Related posts

95 de călăreți din 15 țări participă la Transylvania Horse Show 2017!

Raluca Ursu

George-Alexandru Ivan, director Achiziţii, Comercial şi Relaţii Internaţionale în cadrul CNAB: ”Creșterea performanței depinde de restructurarea organizațională și existența unui plan strategic de investiții”

Stefana Muresan

Corina Crețu despre aderarea României la Zona Euro: ”Este un deziderat de urmărit”

redactia

Cooperativa agricolă „Arome Transilvane” – prima asociație de producători de fructe de pădure din Cluj

redactia

Soluții inovative pentru industria laptelui și a cărnii prezentate de firmele clujene la Expo-Conferința Meat.Milk

Stefana Muresan

Romgaz, contract de peste 50 mil. lei cu Complexul Energetic Hunedoara

redactia

La 100 de ani de la înfiinţarea universităţii româneşti din Cluj, UBB țintește recunoaștere internațională după modelul Harvard

redactia

Criteriile pentru Start-Up Nation vor fi schimbate. Ministrul Economiei: „Multe firme se vând pe OLX”

Papuc Irina

BNR lansează monede din aur și alamă pentru colecționare și va pune în circulație o monedă cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Regina Maria

Papuc Irina

Gigantul german din industria optică ZEISS a preluat afacerile din Timișoara ale companiei Guardus

Stefana Muresan

“Personalurile” arată jalnic din cauza subfinanțării

redactia

Efectele Coronavirusului se vor simți și în România. „Pe canalul comercial. Mai devreme sau mai târziu”

Papuc Irina

Gin de soc, lansat în premieră mondială la Saschiz de un întreprinzător britanic

Stefana Muresan

Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia – 100 de ani de la înființare. Centenarul primului liceu de stat înființat după Marea Unire

redactia

Nu mai avem o țară low-cost și alte concluzii la forumul franco-român

Ligia Voro

Bugetul alocat pentru plăţile compensatorii de dezvoltare rurală depăşeşte 2,6 miliarde euro

Stefana Muresan

Guvern: Programul “Primul centru de agrement“

Stefana Muresan

FOTO-VIDEO: Fundația Groupe Renault România alături de pompieri

Ligia Voro

1.000.000 de lei către Crucea Roşie Română de la Ursus Breweries

Ligia Voro

Regina Maria susține start-up-urile din România cu abonamente medicale gratuite

Stefana Muresan

Compania farmaceutică Ropharma Brașov, profit net de 1,66 milioane lei în T1

Stefana Muresan

Au fost finalizate lucrarile de asfaltare pe drumul judetean 151C Tritenii de Jos – limita cu judetul Mures

Stefana Muresan

Zece măsuri imediate care ar ajuta afacerile românești: propunere către premier

Ion Surdu

Timișoreanul Werner Wolff, director general al Tarom

Stefana Muresan

Leave a Comment