Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania a devenit acţionar al Victoriabank – a treia bancă din Republica Moldova

Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă din România, a anunţat marţi că a devenit acţionar al Victoriabank, a treia bancă din Republica Moldova din punct de vedere al activelor, având o participaţie de peste 66% împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).
BT este astfel primul investitor bancar străin de pe piaţa din Republica Moldova din ultimii zece ani.
”BT şi BERD sunt acţionari majoritari ai Victoriabank şi parteneri strategici pentru susţinerea antreprenorilor şi economiei Republicii Moldova”, arată un comunicat al băncii, transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Potrivit news.ro, Victoriabank are aproape 30 de ani de activitate, 540.000 de clienţi, 1.400 de angajaţi şi aproape 100 de sedii.
Banca moldovenească are 285.000 de carduri şi peste 17% cotă de piaţă, iar ca rulaj cu cardul la comercianţi, are peste 37% din piaţă.
Banca are totodată cel mai ridicat nivel al depozitelor raportate la totalul activelor din întreaga piaţă din Republica Moldova, de 80%, iar raportul credite/depozite este cel mai redus de pe piaţă, de 39%.
Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă din România, are 2,2 milioane de clienţi, peste 7.000 de persoane în echipă şi peste 500 de sedii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

ContiTech Nădab are un nou director general

Articolul următor

Județul Cluj - prezență inedită la primul târg internațional de turism al anului 2018

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share