Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fonduri europene de până la 80.000 de euro pentru inovare în domeniul acvaculturii

Cei care vor să atragă fonduri europene prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020 pot primi între 5.000 şi 80.000 de euro pe proiect prin măsura II.1 – “Inovare” din cadrul Priorităţii Uniunii Europene 2 dedicată stimulării acvaculturii durabile, potrivit anunţului publicat de Direcţia Generală de Pescuit – Autoritatea de Management pentru POPAM.
Apelul privind depunerea de cereri de finanţare este activ timp de două luni, respectiv din 19 ianuarie şi până pe 20 martie 2018.
Alocarea financiară totală pentru prezentul apel este de 1,302 milioane de lei, echivalentul a 280.000 de euro, din care pentru Investiţii Teritoriale Integrate (ITI) 372.160 lei, echivalentul a 80.000 euro, la un curs de 4,6520 lei/euro, valabil în luna ianuarie 2018.
“În cadrul prezentului apel de proiecte, cererile de finanţare şi documentele anexate vor fi introduse şi respectiv ataşate on line cu semnătură electronică în aplicaţia electronică MySMIS2014, disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis, doar în intervalul menţionat mai sus. În cadrul acestui apel, un solicitant poate depune o singură cerere de finanţare”, se precizează în anunţ.
Potrivit sursei citate, valoarea maximă eligibilă aferentă unui proiect este de 372.160 de lei (echivalentul a 80.000 de euro), iar cea minimă, de 23.260 lei, respectiv 5.000 de euro.
“Solicitantul de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în Ghidul Solicitantului aferent măsurii. Procedura de evaluare şi selecţie este afişată pe site-ul www.ampeste.ro şi este disponibilă la cerere la sediile Centrelor Regionale AMPOPAM. Ghidul Solicitantului a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr.164 din data de 18.05.2017 şi este publicat pe site-ul DGP-AMPOPAM, www.ampeste.ro”, se arată în anunţ.
Beneficiarii acestor fonduri nerambursabile sunt organismele ştiinţifice sau de învăţământ superior publice/private, individual sau în parteneriat cu IMM-uri, întreprinderi mari, asociaţii, organizaţii de producători cu activitate în domeniul acvaculturii, iar activităţile finanţate în cadrul acestei măsuri sunt cele care vizează inovarea în domeniul acvaculturii.
Acvacultura reprezintă unul din principalii piloni ai Programului şi este încadrată în Prioritatea Uniunii nr.2 (PU2) – Stimularea acvaculturii durabile din punctul de vedere al mediului, eficiente din punctul de vedere al utilizării resurselor, inovatoare, competitive şi bazate pe cunoaştere.
Obiectivul general pentru acvacultură este de a îmbunătăţi viabilitatea economică a întreprinderilor, de a garanta siguranţa şi sănătatea alimentară, de a construi avantaje competitive pentru acest sector.
Măsura II.1 va acorda sprijin financiar acelor proiecte ce se vor implementa de către sau în colaborare cu organisme ştiinţifice sau tehnice publice sau private recunoscute de statul membru, organisme care validează rezultatele operaţiunilor respective.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bratislava Property Forum 2018

Articolul următor

Timișul și Aradul, fruntașe la vânzarea de terenuri agricole în 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share