Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primii zece contribuabili la bugetul Oradiei pe anul 2017. Care sunt direcțiile de dezvoltare asumate de municipalitate

Primăria Oradea și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea au organizat Gala ,,Antreprenor pentru Oradea”, eveniment la care au fost premiaţi cei mai importanți contribuabili la bugetul local al municipiului.
Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a ținut să precizeze că cea mai mare parte a bugetulului local e formată din taxele și impozitele pe venit și clădiri pe care marii contribuabili și cetățenii le plătesc către municipalitate, dar și din impozitul pe salarii.
,,Datorită dumneavoastră am avut un buget mare pe care l-am direcționat înspre investiții. Anul acesta ne-am propus trei direcții importante: conectarea cât mai bună a orașului cu exteriorul și conectarea în oraș. Printr-un parteneriat cu Blue Air, începând din martie anul acesta vom dubla numărul de curse spre București, în așa fel încât să vină cât mai mulți oameni în Oradea. Ne dorim să legăm orașul Oradea de viitoarea autostradă Transilvania, de aceea lucrăm la noua șosea de legătură care va avea 19 kilometri și 3 intrări în oraș, care va asigura legătura cu autostrada. Continuăm lucrările de infrastructură din oraș, vom realiza terminalul intermodal din zona fostei vămi, în așa fel încât să avem o conectare mai bună logistic și feroviar. O altă direcție importantă este construcția de locuințe noi în Oradea, cu scopul de a menține o ofertă diversificată de locuințe la un preț acceptabil, în așa fel încât oamenii să aibă posibilitatea de a se muta în Oradea și de a lucra aici. Nu în ultimul rând ne dorim să adaptăm învățământul la cerințele de pe piață, avem școlile de meserii pe care încercăm să le adaptăm cerințelor companiilor din oraș. Vom finaliza internatele de la colegiile Traian Vuia și Partenie Cosma, pentru a oferi din această toamnă cazare și masă gratuită pentru cei care vin să studieze aici și să învețe o meserie. Este foarte importantă colaborarea cu dumneavoastră și zilele porților deschise la companii, în așa fel încât și părinții copiilor care ar dori să studieze la o școală de meserii să vadă ce presupune activitatea companiilor. Știu că există un deficit al forței de muncă, dar sper să putem continua dezvoltarea acestui oraș într-un ritm susținut”, a spus primarul Ilie Bolojan, potrivit unei informări prezentate de Primăria Oradea.
Primii 10 contribuabili la bugetul local pe anul 2017 a căror contribuție la bugetul local ajunge la 20.960.752 lei sunt:
Faist Mekatronic SRL
Plexus SRL
Plastor SA
Transilvania General
RCS&RDS SA
Lotus Center SRL
H.Essers
UAMT SA
Comau România SRL
Bihore SRL.
Premiul pentru cea mai mare investiție în anul 2017 în Oradea i-a revenit companiei WDP Development RO SRL.
Sursa foto: oradea.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tribunalul Arbitral de la Geneva îi dă dreptate lui Remus Borza

Articolul următor

Proiectul „Sprijinirea inițiativelor antreprenoriale din Regiunea Vest”, lansat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share