Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul „Sprijinirea inițiativelor antreprenoriale din Regiunea Vest”, lansat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a lansat proiectul „Sprijinirea inițiativelor antreprenoriale din Regiunea Vest”, cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Scopul principal al proiectului îl constituie sprijinirea și dezvoltarea antreprenoriatului ca formă de ocupare pe cont propriu și de creare de noi locuri de muncă, respectiv creșterea sustenabilă a ocupării în Regiunea Vest prin înființarea și susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană. Perioada de derulare este de 36 de luni (ianuarie 2018 – decembrie 2021), iar valoarea totală a acestuia este de 1.878.515,42 euro.
Pentru a realiza obiectivul proiectului Camera de Comerț Arad va derula trei activități. Prima, este formare antreprenorială timp de 12 luni, pentru 324 persoane din grupul țintă, minim 20 de persoane în fiecare județ. Apoi, va urma selectarea unui număr de cel puţin 36 de planuri de afaceri pentru finanțare, fiecare plan având o valoare medie de 156.000 lei/afacere. Planurile de afaceri vor trebui să îndeplinească anumite condiții: înființarea unei afaceri nonagricole în mediul urban, angajarea a minim două persoane, valoarea finanţării – maxim 40.000 euro, persoana care depune planul de afaceri să aibă reședința sau domiciliul în mediul rural sau urban în Regiunea Vest și să nu aparțină categoriei de tineri NEETs (cu vârsta între 16 – 24 ani, care nu urmează nici o formă de învățământ și nici nu au un loc de muncă). Ultimul pas este implementarea planurilor de afaceri finanțate din fonduri FSE, cu o perioadă de 18 luni.
În vederea asigurării competitivității afacerilor și implementării planurilor de afaceri selectate, se va înființa un Centru Antreprenorial, vor fi organizate patru workshop-uri, se va crea o rețea antreprenorială și vor fi stabilite parteneriate cu incubatorul de sprijinire a afacerilor din Arad (UAV – IT).
Programul de monitorizare a funcționării și dezvoltării afacerilor finanțate este de şase luni. În această ultimă etapă se vor furniza servicii de consultanță și mentorat pentru dezvoltare pentru 36 întreprinderi, vor fi organizate trei workshop-uri, se va dezvolta rețeaua antreprenorială și valorificarea parteneriatului cu incubatorul din Arad, asigurarea sustenabilității prin continuarea funcționării CA și furnizării de servicii specializate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primii zece contribuabili la bugetul Oradiei pe anul 2017. Care sunt direcțiile de dezvoltare asumate de municipalitate

Articolul următor

Doar o comunitate de afaceri puternică poate crea unitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share