București Lideri si afaceri Ultimele stiri

Doar o comunitate de afaceri puternică poate crea unitate

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK Romania) a serbat, alături de peste 850 de invitați, începutul unui nou an, prin recepția organizată la Palatul Palamentului, joi, 25 ianuarie. Tema evenimentului – Unity through community / Unitate prin comunitate – a dorit să arate că doar o comunitate puternică poate crea unitate.
 
La acest lucru s-a referit și oaspetele de onoare al serii, Președintele României, Klaus Iohannis, care a subliniat în alocuțiunea sa că această temă se înscrie perfect în exigențele unei abordări pe termen lung, în favoarea consolidării unei comunități de afaceri puternice, capabile să valorifice oportunitățile viitorului, pentru că „performanța durabilă nu înseamnă doar beneficii pe termen scurt, ci obținerea de realizări economice în mod constant și pe termen lung”. Dar acestea nu pot fi obținute decât într-un mediu predictibil și stabil. Astfel că atenţia trebuie să se îndrepte asupra mediului de afaceri „care s-a confruntat în ultima perioadă cu provocări dintre cele mai nefireşti în planul calităţii şi predictibilităţii măsurilor economice”. El a mai arătat că îşi doreşte o economie sănătoasă, care să beneficieze de o „guvernare responsabilă şi de politici predictibile, astfel încât beneficiile de astăzi să nu devină iluzorii mâine sau să impună costuri nemeritate pentru generaţiile viitoare”. Președintele a dat asigurări oamenilor de afaceri prezenți că este la curent cu preocupările și dificultățile pe care mediul de afaceri le întâmpină și în acest sens va atrage atenția și noului Guvern asupra responsabilității decidenților politici de a asigura, mai presus de orice, stabilitatea economică a României.
 
Despre frustrările oamenilor de afaceri, lipsa de predictibilitate și de încredere a vorbit și Președintele Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, Dragoș Anastasiu. Soluțiile ar trebui să vină tot dinspre mediul de afaceri. În acest sens AHK România a creat în cei 15 ani de existență o comunitate puternică prin care încearcă să influențeze pozitiv deciziile politice, dar „e nevoie ca fiecare să se implice, așa vom crea unitate”, a spus Anastasiu.
 
Ambasadorul Republicii Federale a Germaniei, E.S. Cord Meier-Klodt, s-a referit la șansele și provocările pe care le-a întâlnit în călătoriile domniei sale prin țară, constatând că este nevoie de mai multă implicare în întreaga țară, nu doar în regiunile privilegiate. Iar companiile germane și-au luat un angajament pe termen lung în acest sens în România, dorind să contribuie la prosperitate, oferind perspective de viitor, parteneriate bazate pe încredere și locuri de muncă stabile. Dar desigur pentru asta au nevoie de transparență decizională la nivel politic, un cadru legislativ stabil și de predictibilitate, mai ales în ce privește politicile fiscale. Și încă două aspecte sunt foarte importante și acestea pot fi rezolvate, mai ales că există tot sprijinul din partea companiilor germane: infrastructura și forța de muncă. „Drumuri, șine, aeroporturi pe de o parte, liberalizarea pieței muncii, învățământ profesional pe de altă parte. Atât de simplu și totul realizabil. Trebuie doar să se dorească, dar mai ales să se facă”, a spus Ambasadorul.
 
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. AHK România aparține, alături de Camerele de comerț și industrie germane (IHK), rețelei globale a Camerelor de comerț germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK).
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, înființată în 2002, numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj.
 
Photo credit: Presidency.ro

Related posts

Peste 200 km de drumuri din Braşov, Covasna, Mureş, Sibiu şi Vaslui vor fi reabilitate cu fonduri UE

Stefana Muresan

Globalworth, the largest corporate bond issue in the history of the Bucharest Stock Exchange

Ionut Oprea

Proiecte în valoare de 34 de miliarde de euro, trimise Băncii Europene de Investiții pentru finanțare

Ion Surdu

Cinci județe ale Transilvaniei, promovate ca destinații turistice la Berlin

Nora Dumitrescu

UBB, singura universitate din România în clasamentul internațional al universităților Leiden Ranking

Stefana Muresan

Jidvei lansează cea de-a V-a ediție a campaniei „Must de la Jidvei”  

Ligia Voro

Corina Cretu: Simplificarea regulilor referitoare la obtinerea de fonduri europene, o prioritate

Stefana Muresan

Judetul Cluj, promovat la unul dintre cele mai importante targuri de turism din lume

redactia

Care sunt cele mai puternice afaceri din județul Alba

redactia

Efectele pandemiei de COVID-19 asupra piețelor financiare

Ligia Voro

Cristian Bichi: Coronavirusul și moratoriile bancare din unele țări europene

Traian Dan

Perspectivă Commoditrader: impactul Coronavirus asupra piețelor locale și burselor futures de porumb și grâu

Ligia Voro

B | Teodosescu, Tulbure și Mik, noua conducere a AOR

Transilvania Business

Cea mai mare competiție pentru startup-uri din România pornește cursa de 120.000 EUR

redactia

Un start-up românesc, ce oferă soluții digitale de prezentare a ofertelor imobiliare, ales în acceleratorul Pi Labs din Marea Britanie

Ion Surdu

Expoziție la Muzeul Cinegetic al Carpaților – Posada: 100 de ani de silvicultură în România

redactia

De Longhi România angajează 60 de muncitori pentru fabrica de la Salonta

Traian Dan

Fabrica de perne pentru airbaguri Takata din Sibiu angajează 100 de oameni

Stefana Muresan

Descoperă moda pentru bărbați din noul sezon, pe ANSWEAR.RO

Ligia Voro

TeraPlast lansează soluția optimă pentru instalații

Ligia Voro

Bugetul alocat pentru plăţile compensatorii de dezvoltare rurală depăşeşte 2,6 miliarde euro

Stefana Muresan

Premiul The COTERIE Best Handbag, câștigat de Atribut la New York

Ligia Voro

Sonaca opens its factory in Moldovenesti, Cluj

Ionut Oprea

Creștere de 7% pentru Sunimprof Rottaprint în S1 2019

Ligia Voro

Leave a Comment