Energie Fonduri Europene Investitii Ultimele stiri

Delgaz Grid, cofinanţare din fonduri europene pentru o investiţie de peste 16,3 milioane de lei

Delgaz Grid a obţinut cofinanţare din fonduri europene pentru o investiţie de peste 16,3 milioane de lei. Proiectul prevede modernizarea unor stații de transformare din judeţul Iaşi, precum şi lucrări de întărire a rețelei electrice. Execuţia se va derula pe o perioadă de 36 de luni şi are ca obiectiv creșterea siguranței preluării energiei produse din resurse regenerabile.
Investiţia este cofinanțată cu aproximativ 10 milioane lei din Fondul European de Dezvoltare Regională (prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon), precum şi cu aproximativ 1,8 milioane lei de la bugetul naţional, iar contribuţia companiei noastre este de peste 4 milioane lei.
În cadrul proiectului vor fi modernizate stațiile de transformare Hârlău, Pașcani și Gorban (110/20kV ) din judeţul Iaşi, vor fi efectuate lucrări de întărire a reţelei electrice şi vor fi integrate în SCADA circuitele primare și secundare din cele 3 stații. Lucrările se vor derula pe o perioadă de trei ani şi au ca obiectiv creșterea siguranței preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile prin reducerea numărului de întreruperi, diminuarea cantității de energie electrică nelivrată și reducerea costurilor de mentenanță a rețelei de distribuţie.
Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice sunt prioritare pentru compania noastră, începând cu 2012 fiind implementate trei proiecte cu finanţare europeană, iar al patrulea se află în derulare.
Astfel, prin intermediul a două proiecte cu o valoare de aproximativ 41,3 milioane de lei a fost modernizat sistemul de distribuţie a gazelor naturale din judeţele Iaşi şi Cluj. În municipiul Iaşi şi zona metropolitană a fost realizat un proiect cu o valoare totală de peste 6,2 milioane de lei care a vizat îmbu-nătăţirea tehnologică a reţelei de gaze naturale, presiune medie, precum şi modernizarea unor staţii de reglare, prin dotarea cu sistem SCADA. Totodată, în municipiul Cluj-Napoca a fost modernizată reţeaua de distribuţie gaze naturale (conducte şi branşamente) în cadrul unui proiect cu o valoare de aproximativ 35,1 milioane de lei, susţinut cu fonduri europene.
Investiţiile derulate de compania noastră în sistemul d e distribuţie a energiei electrice au fost susţinute prin intermediul unui alt proiect cu finanţare europeană, fiind modernizate şi integrate în sistem SCADA un număr de 26 de staţii de transformare a energiei din judeţele Iaşi, Botoşani, Bacău, Neamţ, Suceava şi Vaslui, cu o valoare totală de aproximativ 35 de milioane de lei.
De asemenea, în judeţul Bacău derulăm proiectul de cercetare cu finanţare europeană “Optimizarea costurilor la colectarea datelor de la contoarele inteligente şi metode de îmbunătăţire a profitului la transportul energiei electrice”, cu o valoare totală de aprox. 270.000 lei. Proiectul vizează măsurarea fluxurilor de energie în reţeaua de distribuție a energiei electrice, iar datele rezultate vor conduce la detectarea pierderilor din reţea şi prioritizarea investițiilor.
În ultimii 12 ani, Grupul E.ON a investit în România peste 1,5 miliarde de euro, preponderent pentru reabilitarea şi modernizarea sistemelor de distribuţie. Delgaz Grid (companie a Grupului E.ON) operează, în prezent, o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 21.650 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.500 de kilometri şi desfăşoară activităţi în 20 de judeţe situate în jumătatea de Nord a ţării, având circa 3,1 milioane de clienţi.

Related posts

Cadastrare gratuită pentru şase comune bihorene

Traian Dan

COS România asigură peste 30% din vânzările de mobilier Steelcase în CEE

Ligia Voro

Brașovul va semna primele contracte cu finanțare europeană prin POR în valoare de peste 8 milioane de euro

Papuc Irina

Turda înființează o nouă companie de transport local

Nora Dumitrescu

ICE WINE made by Jidvei – Prima recoltă de struguri pentru ”Vinul de gheață”, după șapte ani de așteptări

redactia

Porsche Engineering, program de masterat la UTCN

redactia

Tranziția spre energie curată, ce se întâmplă cu mineritul românesc?

Ligia Voro

Scrisoare de atenționare a patronilor din Maramureș către Parlament și Guvern

Nora Dumitrescu

Autoliv atrage tot mai mulţi ingineri în Tech Center-ul său de la Braşov

redactia

Corteva Agriscience™ pregătită să devină jucător major pe piața agricolă

Stefana Muresan

Doi antreprenori au cumpărat o parte din uzina Roman Braşov pentru a face un parc de retail

Stefana Muresan

ECO & SAFE: cuvintele cheie pentru orice participant la Electric Castle 2019

Ligia Voro

Mădălina Hodorog, noul Manager General The Woman

Stefana Muresan

MG TEC Industry investeşte 79 mil. euro într-o fabrică de produse igienico-sanitare la Dej

redactia

Finanțare europeană de 11 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Județean Reșița

redactia

Miele deschide la Timişoara cel de-al patrulea showroom propriu

Stefana Muresan

Proiecte de sănătate și educație de peste 30 milioane de lei în Sibiu

Ligia Voro

Cinci antreprenori români, invitați să își deschidă business în SUA

Nora Dumitrescu

7 zile până la Energy Strategy Summit 2018, organizat de energynomics.ro

Ligia Voro

Responsabilitate socială: Grupul GRAMPET donează 10 aparate şi 10.000 de kituri pentru depistarea SARS-CoV-2

Papuc Irina

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a luat peste 6 mil. euro de la UE pentru reabilitare şi modernizare

Stefana Muresan

C-Voucher, schemă de finanțare pentru economia circulară dedicată IMM-urilor

Ligia Voro

Biciclete și trotinete electrice marca Pegas, lansate la Electric Castel

Stefana Muresan

AgroConcept – New Holland, lider mondial în mașini agricole, centru regional în comuna clujeană Apahida

Stefana Muresan

Leave a Comment