Energie Fonduri Europene Investitii Ultimele stiri

Delgaz Grid, cofinanţare din fonduri europene pentru o investiţie de peste 16,3 milioane de lei

Delgaz Grid a obţinut cofinanţare din fonduri europene pentru o investiţie de peste 16,3 milioane de lei. Proiectul prevede modernizarea unor stații de transformare din judeţul Iaşi, precum şi lucrări de întărire a rețelei electrice. Execuţia se va derula pe o perioadă de 36 de luni şi are ca obiectiv creșterea siguranței preluării energiei produse din resurse regenerabile.
Investiţia este cofinanțată cu aproximativ 10 milioane lei din Fondul European de Dezvoltare Regională (prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon), precum şi cu aproximativ 1,8 milioane lei de la bugetul naţional, iar contribuţia companiei noastre este de peste 4 milioane lei.
În cadrul proiectului vor fi modernizate stațiile de transformare Hârlău, Pașcani și Gorban (110/20kV ) din judeţul Iaşi, vor fi efectuate lucrări de întărire a reţelei electrice şi vor fi integrate în SCADA circuitele primare și secundare din cele 3 stații. Lucrările se vor derula pe o perioadă de trei ani şi au ca obiectiv creșterea siguranței preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile prin reducerea numărului de întreruperi, diminuarea cantității de energie electrică nelivrată și reducerea costurilor de mentenanță a rețelei de distribuţie.
Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice sunt prioritare pentru compania noastră, începând cu 2012 fiind implementate trei proiecte cu finanţare europeană, iar al patrulea se află în derulare.
Astfel, prin intermediul a două proiecte cu o valoare de aproximativ 41,3 milioane de lei a fost modernizat sistemul de distribuţie a gazelor naturale din judeţele Iaşi şi Cluj. În municipiul Iaşi şi zona metropolitană a fost realizat un proiect cu o valoare totală de peste 6,2 milioane de lei care a vizat îmbu-nătăţirea tehnologică a reţelei de gaze naturale, presiune medie, precum şi modernizarea unor staţii de reglare, prin dotarea cu sistem SCADA. Totodată, în municipiul Cluj-Napoca a fost modernizată reţeaua de distribuţie gaze naturale (conducte şi branşamente) în cadrul unui proiect cu o valoare de aproximativ 35,1 milioane de lei, susţinut cu fonduri europene.
Investiţiile derulate de compania noastră în sistemul d e distribuţie a energiei electrice au fost susţinute prin intermediul unui alt proiect cu finanţare europeană, fiind modernizate şi integrate în sistem SCADA un număr de 26 de staţii de transformare a energiei din judeţele Iaşi, Botoşani, Bacău, Neamţ, Suceava şi Vaslui, cu o valoare totală de aproximativ 35 de milioane de lei.
De asemenea, în judeţul Bacău derulăm proiectul de cercetare cu finanţare europeană “Optimizarea costurilor la colectarea datelor de la contoarele inteligente şi metode de îmbunătăţire a profitului la transportul energiei electrice”, cu o valoare totală de aprox. 270.000 lei. Proiectul vizează măsurarea fluxurilor de energie în reţeaua de distribuție a energiei electrice, iar datele rezultate vor conduce la detectarea pierderilor din reţea şi prioritizarea investițiilor.
În ultimii 12 ani, Grupul E.ON a investit în România peste 1,5 miliarde de euro, preponderent pentru reabilitarea şi modernizarea sistemelor de distribuţie. Delgaz Grid (companie a Grupului E.ON) operează, în prezent, o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 21.650 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.500 de kilometri şi desfăşoară activităţi în 20 de judeţe situate în jumătatea de Nord a ţării, având circa 3,1 milioane de clienţi.

Related posts

UBB, prima universitate din România și printre primele din lume

Stefana Muresan

Planurile urbanistice generale ale Maramureșului vor fi digitalizate

Nora Dumitrescu

Cele mai citite articole publicate pe site-ul Transilvania Business în 2018

redactia

mömax deschide săptămâna viitoare un magazin la Oradea

Traian Dan

Laserul de la Măgurele, cea mai mare putere din lume. Proiect finanțat cu 311 mil. euro din fonduri europene

Stefana Muresan

Producătorul de materiale abrazive Carbochim Cluj, profit mai mare cu 132% la nouă luni

redactia

Demonstraţie de transbordare de pe rutier pe calea ferată la Oradea

Traian Dan

Rebranding la Recea Cristur. Bio Farm își schimbă denumirea

Nora Dumitrescu

Start-up-ul austriac Artivive, co-înființat de un mureșean, schimbă fața artei prin tehnologia realității augmentate

Stefana Muresan

FOTO: Numărătoare inversă la Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș

Ligia Voro

ANCPI a înregistrat în 2018 peste 500.000 de imobile, cu peste 31% mai multe faţă de 2017

redactia

Peste 9 mil. lei, fonduri europene, pentru reabilitarea Muzeului de Ştiinţele Naturii Târgu Mureş

Stefana Muresan

JTRE has selected contractors for the Eurovea extension, including the first Slovak skyscraper

Papuc Irina

Ramina SRL, comerț de calitate pentru toată gama de clienți  

Ligia Voro

Păstrăvăria Bolloga se transformă în fermă

Nora Dumitrescu

Companiile clujene de IT, vânate de o multinațională de marketing

Nora Dumitrescu

Ajutor financiar pentru fermierii care deţin între 3 şi 9 vaci

Stefana Muresan

Producătorii de mobilier din Ardeal pătrund în fosta Iugoslavie

Nora Dumitrescu

Kathrein, o nouă facilitate de producție de 5.000 mp în Timișoara

Ligia Voro

Autobuze electrice și hibrid, bike-sharing și modernizarea infrastructurii în Hunedoara

Ligia Voro

Studenţi ai UBB, într-o competiţie de management strategic, în Washington

redactia

Misiune economică în Iordania, organizată la Cluj, sub patronajul Casei Regale a României

Stefana Muresan

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

redactia

Wizz Air caută însoțitoare de bord la Oradea

Traian Dan

Leave a Comment