Energie Fonduri Europene Investitii Ultimele stiri

Delgaz Grid, cofinanţare din fonduri europene pentru o investiţie de peste 16,3 milioane de lei

Delgaz Grid a obţinut cofinanţare din fonduri europene pentru o investiţie de peste 16,3 milioane de lei. Proiectul prevede modernizarea unor stații de transformare din judeţul Iaşi, precum şi lucrări de întărire a rețelei electrice. Execuţia se va derula pe o perioadă de 36 de luni şi are ca obiectiv creșterea siguranței preluării energiei produse din resurse regenerabile.
Investiţia este cofinanțată cu aproximativ 10 milioane lei din Fondul European de Dezvoltare Regională (prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon), precum şi cu aproximativ 1,8 milioane lei de la bugetul naţional, iar contribuţia companiei noastre este de peste 4 milioane lei.
În cadrul proiectului vor fi modernizate stațiile de transformare Hârlău, Pașcani și Gorban (110/20kV ) din judeţul Iaşi, vor fi efectuate lucrări de întărire a reţelei electrice şi vor fi integrate în SCADA circuitele primare și secundare din cele 3 stații. Lucrările se vor derula pe o perioadă de trei ani şi au ca obiectiv creșterea siguranței preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile prin reducerea numărului de întreruperi, diminuarea cantității de energie electrică nelivrată și reducerea costurilor de mentenanță a rețelei de distribuţie.
Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice sunt prioritare pentru compania noastră, începând cu 2012 fiind implementate trei proiecte cu finanţare europeană, iar al patrulea se află în derulare.
Astfel, prin intermediul a două proiecte cu o valoare de aproximativ 41,3 milioane de lei a fost modernizat sistemul de distribuţie a gazelor naturale din judeţele Iaşi şi Cluj. În municipiul Iaşi şi zona metropolitană a fost realizat un proiect cu o valoare totală de peste 6,2 milioane de lei care a vizat îmbu-nătăţirea tehnologică a reţelei de gaze naturale, presiune medie, precum şi modernizarea unor staţii de reglare, prin dotarea cu sistem SCADA. Totodată, în municipiul Cluj-Napoca a fost modernizată reţeaua de distribuţie gaze naturale (conducte şi branşamente) în cadrul unui proiect cu o valoare de aproximativ 35,1 milioane de lei, susţinut cu fonduri europene.
Investiţiile derulate de compania noastră în sistemul d e distribuţie a energiei electrice au fost susţinute prin intermediul unui alt proiect cu finanţare europeană, fiind modernizate şi integrate în sistem SCADA un număr de 26 de staţii de transformare a energiei din judeţele Iaşi, Botoşani, Bacău, Neamţ, Suceava şi Vaslui, cu o valoare totală de aproximativ 35 de milioane de lei.
De asemenea, în judeţul Bacău derulăm proiectul de cercetare cu finanţare europeană “Optimizarea costurilor la colectarea datelor de la contoarele inteligente şi metode de îmbunătăţire a profitului la transportul energiei electrice”, cu o valoare totală de aprox. 270.000 lei. Proiectul vizează măsurarea fluxurilor de energie în reţeaua de distribuție a energiei electrice, iar datele rezultate vor conduce la detectarea pierderilor din reţea şi prioritizarea investițiilor.
În ultimii 12 ani, Grupul E.ON a investit în România peste 1,5 miliarde de euro, preponderent pentru reabilitarea şi modernizarea sistemelor de distribuţie. Delgaz Grid (companie a Grupului E.ON) operează, în prezent, o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 21.650 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.500 de kilometri şi desfăşoară activităţi în 20 de judeţe situate în jumătatea de Nord a ţării, având circa 3,1 milioane de clienţi.

Related posts

Fomco Group, un business care se clădește constant. De 15 ani.

Stefana Muresan

Ministerul Agriculturii către fermieri: Completați declarația pe propria răspundere și continuați activitatea

Ion Surdu

Clădirile de birouri boutique din București atrag chiriași și tranzacții

Ionut Oprea

Crăciun în România, afacere de 18 milioane de euro

redactia

În doi ani, Gazprom ar putea da startul producţiei de petrol şi gaze în Timiș

Stefana Muresan

Noutățile anului universitar 2018-2019 la UMF Tîrgu Mureș

Stefana Muresan

După ce au preluat Agricost Insula Mare a Brăilei, arabii de la Al-Dahra au pus ochii pe o fermă emblematică din țară. Livrează laptele către Danone

redactia

Oferta investiţională a României, promovată în Japonia

Ligia Voro

O cameră de comerț româno-maghiară se va înființa la Budapesta

Traian Dan

Iulius dezvolta Openville cu un partener global

Ionut Oprea

Fabrica Arctic de maşini de spălat va fi gata în 2019 şi va porni la drum cu 1,1 milioane de unităţi în primul an de funcţionare

redactia

Clujenii de la Electroglobal, afaceri de 10 milioane euro în S1

Stefana Muresan

Măsurile care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie

Stefana Muresan

Connect44 se extinde și a închiriat în total 1.000 de metri pătrați în Vox Technology Park

Papuc Irina

IT Datagroup inchiriaza 1.200 de mp in Vox Technology Park Timisoara

Ionut Oprea

Viaductul de la Gilău din Autostrada Transilvania, finalizat de Tirrena Scavi

Stefana Muresan

Proiectele inițiate de cetățeni vor primi finanțare la Florești

Nora Dumitrescu

Cercetarea în Banat. Patru universități vor transforma Timișoara într-un pol de referință pentru Europa centrală și de Est

Ion Surdu

Podul peste Someș finalizat de Tirrena Scavi just-in-time

redactia

Ocolitoarea Turda – Câmpia Turzii va avea 16 kilometri

Nora Dumitrescu

Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a grupului DowDuPont, va crea o companie 100% agricolă în România

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 26: Mirdatod, ambasadorul gustului natural și sănătos al Văii Gurghiului

Transilvania Business

Altex a investit 5,3 milioane de euro pentru inaugurarea unui nou concept

Ligia Voro

Vasile Vita: ”Creștere de 20 % pentru Vitacom în primele luni ale anului”

A. I.

Leave a Comment