București Real Estate Ultimele stiri

CA IMMO: Peste 30.000 mp inchiriati in Bucuresti in 2017

• In anul 2017, CA Immo a inchiriat o suprafata totala de 255,000 mp in 10 tari
• Berlin, Frankfurt, Budapesta si Bucuresti au avut contributia cea mai mare la procesul global de inchiriere
La cei 255.000 mp reprezentand volumul total de leasing al CA Immo in 2017, tarile din Europa Centrala au contribuit cu aproximativ 70% din aceasta suprafata, insemnand ca mai mult de 178.000 mp spatii de birouri au fost inchiriate de clienti noi sau au fost extinse contractele existente.
In cadrul aceluiasi proces, contractele de inchiriere semnate in tarile din Europa de Est au insemnat tranzactionarea a 24% din suprafata totala inchiriabila existenta in regiune, situatie generata in mod traditional si de durata mai scurta a contractelor in comparatie cu Germania si Austria.
Insemnand 30% din volumul portofoliului local, in Bucuresti s-au incheiat tranzactii de inchiriere ce au cumulat suprafata totala de 30.000 mp, incluzand noul contract de inchiriere semnat cu Bitdefender in Orhideea Towers (9.300 mp, livrare in 2018), dar si extinderea contractului de inchiriere Orange Romania in Europe House (9.380 mp).
Marian Roman, Managing Director al CA Immo Romania: ”In 2017 piata de birouri in Bucuresti a inregistrat o dinamica deosebita, reflectata si in rezultatele noastre din portofoliul local. Inceputul acestui an sta sub semnul unei cereri puternice din partea clientilor, deja se intrevad perspective pozitive pentru mentinerea climatului sustenabil de business in 2018. Cu o rata de ocupare de cca 94% in cele cinci proiecte de birouri apartinand lui CA Immo in Romania, ramanem in continuare dedicati clientilor nostri si ne preocupam permanent de relatia de colaborare cu acestia in sensul asigurarii conditiilor optime de activitate. Realizarea proiectului Orhideea Towers, programat pentru livrare in 2018, aduce o contributie semnificativa la cresterea portofoliului de clienti premium (contract nou cu Bitdefender), dar si ne ofera solutii pentru planurile de expansiune ale chiriasilor existenti (Misys, chirias actual in Riverplace)”.
CA Immo: 255.000 mp volum total de inchiriere in 2017
In 2017, CA Immo a inchiriat o suprafata totala de aproximativ 255.000 mp in 10 tari, din care contractele de pre-inchiriere semnate in cadrul proiectelor in dezvoltare au insemnat 14% (cca 35.200 mp).
Luand in calcul suprafata a portofoliului global (1.4 mil mp), contractele de inchiriere semnate in 2017 in cladirile existente CA Immo au reprezentat cca 16%. Din totalul activititatilor de leasing desfasurate, contractele noi inseamna 47%, iar restul sunt reprezentate de extinderile contractelor de inchiriere existente in portofoliu. 95% din suprafetele tranzactionate sunt spatii de birouri.
Patrimoniul investitional al CA Immo: 88% cladiri cu destinatie office, 60% dintre acestea beneficiaza de certificare din punct de vedere al sustenabilitatii
Patrimoniul investitional al CA Immo, ce valoreaza aproximativ 3.4 miliarde EUR, se caracterizeaza prin proprietati de birouri importante, localizate central (insemnand 88% din portofoliul total) in metropolele Europei Centrale. Aproximativ 47% din portofoliu (din punct de vedere al valorii patrimoniale) se situeaza in Europa de Est, 37% in Germania si 16% in Austria; mai mult de 60% din spatiile de birouri au obtinut certificari de sustenabilitate potrivit standardelor DGNB, LEED sau BREEAM.
Valoarea cladirilor CA Immo in Romania (suprafata totala de 105.800 mp este de 293 milioane EUR si reprezinta 7% din portofoliul total. Patru din cele cinci proiecte CA Immo in Bucuresti au obtinut deja certificarea potrivit standardului LEED GOLD (Europe House, Opera Center One, Opera Center Two), respective BREEAM EXCELLENT (Riverplace), aplicabil cladirilor de birouri in functiune, in prezent fiind in derulare procesul de certificare pentru Bucharest Business Park (standard LEED), estimat sa se incheie in decembrie 2018.
CA Immo este o companie specializata in administrarea cladirilor de birouri, acoperind intregul lant valoric in domeniul proprietatilor comerciale, de la procesul de inchiriere si administrare, pana la dezvoltarea de proiecte ce au la baza un inalt grad de competenta in domeniul constructiilor. Fondata in 1987, CA Immo – companie listata la bursa din Viena (Vienna Stock Exchange) – detine si administreaza un portofoliu (proprietati din investitii si proprietati aflate in dezvoltare) de aproximativ € 4.1 mld in Germania (45%), Austria (14%) si Europa de Est (41%).

Related posts

Aquaparkuri și hoteluri închise în Oradea și Băile Felix din cauza COVID 19

Traian Dan

Centrul de Oncologie OncoHelp va deveni cel mai mare Centru de Radioterapie din România

Nicolae Pop

„11even Experiences Oradea” – ediția a VIII-a

Traian Dan

Statistică RAR: peste 1.700 de vehicule cu risc iminent de accidente

Ligia Voro

B | Business puls

BearingPoint se reorganizeaza in Europa Centrala

Ionut Oprea

Fundația Orange donează 32.000 de euro către „Fondul pentru Vârstnici”

Papuc Irina

The current circumstances confirmed that Rustler’s in-house specialists and know-how represent a powerful tool

Ionut Oprea

S-a deschis cel mai modern spital de cardiologie din Ardeal. Spitalul Monza-Ares Cluj Napoca, investiție de 7 mil. euro

Stefana Muresan

 Conferința “ Leadershift “ organizată de Mentally Fit la București, în 15 noiembrie

Ionut Oprea

Alianța SUA – România prinde rădăcini la Târgu Mureș. Jim Rosapepe alături de antreprenori și personalități

Ligia Voro

Premiul The COTERIE Best Handbag, câștigat de Atribut la New York

Ligia Voro

Producătorul de ambalaje Goldplast, investiții de 800.000 de euro în fabrica din Bistriţa

Stefana Muresan

Obiectivul BNR: păstrarea stabilităţii recâștigate și asigurarea lichidităţii

Traian Dan

Cercetarea Nomisma referitoare la combaterea inovativă a dăunătorilor a fost prezentată în cadrul târgului Fruit Logistica

Ligia Voro

Muzică la birou: concerte din programul „Orașul cântă”, susținut de CBRE

Ionut Oprea

La doi ani de la incendiu, fațada Palatul Greco-catolic din Oradea va fi gata

Traian Dan

Aprobat: Schemă de ajutor public de 53 de milioane de euro pentru România pentru crearea unei rețele de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice

Papuc Irina

Provocarea Hyperion Towers: achiziția biroului de catre IMM-uri

Papuc Irina

Bosch a înregistrat o creștere puternică în România

Stefana Muresan

Oradea, Brașov și Cluj-Napoca, cele mai bune servicii de transport

Stefana Muresan

Airbus va construi o fabrică de elicoptere în Ungaria, ”în pofida concurenţei regionale puternice”

redactia

Cum va fi modernizată Piața Izvoare din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Electrogrup Infrastructure, ofertă publică de acţiuni pe BVB

redactia

Leave a Comment