Agricultura Alba Industrie Ultimele stiri

JIDVEI: 14 milioane de sticle de vin vândute în 2017 și 80 de medalii obținute la concursuri internaționale

Anul 2017 a însemnat pentru Grupul Jidvei, unul dintre principalii jucători pe piața vinurilor din România, vânzări cu 13% mai mari față de anul anterior și peste 14 milioane de sticle vândute. Vorbim despre o creștere sustenabilă în condițiile în care Jidvei este singurul producător care realizează întreg portofoliul de produse din recolta obținută din cele 2.500 de hectare de plantații proprii, element determinant pentru un control riguros al calității.
Segmentul premium și superpremium, cu gamele Mysterium și Owner’s Choice (vinurile Ana și Maria), au avut cea mai mare creștere, respectiv cu 30% față de anul anterior. În ceea ce privește vinul bag-in-box, Jidvei a vândut, în anul 2017, peste 1 milion de litri.
„Aceste creșteri au fost posibile datorită progresului constant și semnificativ în îmbunătățirea calității produselor noastre, acesta fiind de altfel principalul obiectiv al grupului nostru de firme. Mai mult, preocuparea pentru diversificare și inovare ne-au făcut ca, în anul 2017, să adăugam în portofoliu două produse noi: vinul roze din Gama Tradițional și vinul roze Mysterium Magnum. În prezent, portofoliul de produse cuprinde, pe lângă vinurile liniștite, vinuri spumante, vinars și must, Jidvei fiind producătorul cu cea mai diversificată gamă de produse din România”, a spus Cristian Șaitariu, Director General Jidvei.
Recoltarea în anul 2017 s-a desfășurat în perioada 5 septembrie – 9 octombrie, fiind implicați 1.100 de oameni pentru culesul manual și 13 combine pentru culesul mecanizat. În total, din podgoria Târnave, ce se întinde pe o suprafață de peste 2.500 ha de viță-de-vie, s-au recoltat peste 22 milioane kg de struguri. Din această producție de struguri se estimează obținerea a aproximativ 17 milioane de litri de vin.
Anul 2017 a marcat cea de-a treia ediție a campaniei „Vin de casă din must de la Jidvei”, inițiativă care vine în sprijinul iubitorilor de vin, al celor care păstrează tradițiile generațiilor anterioare, al gospodarilor care doresc să obțină acasă un vin de calitate autentic românesc. La această ediție, s-au vândut 900.000 de litri de must.
Compania a continuat investițiile în dezvoltare, acestea fiind direcționate către achiziționarea de echipamente și utilaje pentru viticultură, precum și către extinderea capacității de producție și depozitare a cramelor – capacitatea depășește, în prezent, 30 milioane litri. Valoarea echipamentelor achiziționate pentru lucrările agricole a depășit 2.5 milioane euro, iar a celor pentru modernizarea cramei Jidvei a fost de aproximativ 4 milioane euro.
Jidvei deține plantații bază certificate, precum și o pepinieră de butași, denumită „Școala de viță”, care generează peste 500.000 de plante anual, soiurile cultivate fiind integral nobile, atât autohtone (Fetească Regală și Fetească Albă), cât și internaționale (Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Riesling, Syrah ș.a.).
„Aceasta reprezintă baza genetică sănătoasă pentru întreaga producție Jidvei. Toate operațiunile sunt făcute integral în cadrul Grupului Jidvei: creșterea butașilor ce se plantează ulterior în vie, creșterea și recoltarea strugurilor, vinificația și condiționarea vinurilor, precum și procesul de îmbuteliere. Integrarea verticală completă asigură un control total al procesului de producție, cu beneficii directe și certe asupra calității produselor”, a spus Cristian Șaitariu.
Tehnologia de ultimă generație și îmbunătățirea tehnicilor de vinificare au contribuit la obținerea numeroaselor premii. Astfel, vinurile Jidvei au fost distinse, în anul 2017, cu peste 80 de medalii la concursuri internaționale de prestigiu, cum ar fi AWC Vienna, DWWA – Decanter World Wine Awards, CWSA – China Wine & Spirits Awards, Chardonnay du Monde, Concours Mondial de Bruxelles, Vinalies, VINO Ljubljana, Le Mondial du Rosé, Mundus Vini, IWC – International Wine Challenge, Rosé International Championship, IWSC – International Wine and Spirit Competition ș.a.

Related posts

Împrumuturi de până la 200 mil. lei pentru investiții în județul Brașov

Stefana Muresan

Turnul Pompierilor din Cluj, monument de la 1574, în proces de revitalizare. Costuri: 10 milioane de lei, fonduri europene

redactia

Finanţare nerambursabilă: 25.000 lei de la stat pentru panouri solare

Stefana Muresan

Sibiul concurează pentru titlul de cea mai bună destinație turistică din Europa

Papuc Irina

Uși inteligente pentru autovehicule: Continental continuă să dezvolte cheile mașinii digitale

Stefana Muresan

Recunoașterea europeană a internaționalizării la UVT

Papuc Irina

Dentons Europe SPARL, consultantul juridic selectat pentru IPO Hidroelectrica

Ligia Voro

”Digital Assembly 2019” începe mâine   

Ligia Voro

Operații pe inimă decontate de CAS, la Polisano Sibiu

Stefana Muresan

Lista completă a autostrăzilor în pregătire și în execuție

redactia

CNAIR caută experți tehnici independenți pentru comisiile de evaluare

Traian Dan

Primul sat românesc din America, creat de un director din cadrul Cupru Min Abrud

redactia

Invenţii ”smart” ale românilor în domeniul medicinei. Telefonul mobil, cel mai rapid radiolog

redactia

A 7-a ediție a salonului VINTEST București

Ionut Oprea

Ministrul Fondurilor Europene: Banii europeni pentru cercetare trebuie să producă un impact real în economia românească

Papuc Irina

Grupul MedLife își consolidează poziția în Moldova și anunță o nouă achiziție: Centrul Medical Micromedica

Papuc Irina

Întâlnire strategică între ministrul Sănătății și reprezentanții Palmed

Stefana Muresan

Afacere sătească în Sălaj: 14 milioane de euro din vopsele

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] The Szeckler legacy of the Mureş county

Transilvania Business

FOREN 2020 se amână pentru septembrie

Ligia Voro

Guvern: Accesul pe piaţa externă a IMM-urilor, susţinut de la bugetul de stat

Stefana Muresan

CE alocă 265 de milioane de euro pentru construirea unei autostrăzi care va lega Ungaria de România

Stefana Muresan

Sprijin nerambursabil de până la 1,05 mil. euro pentru investiţii în exploataţii pomicole inclusiv pentru dud şi goji

redactia

VINVEST 2018, o ediţie dedicată Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Leave a Comment