Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arad: Peste 300 km de drumuri județene intră în modernizare

Aproximativ 300 de kilometri de drumuri judetene, un sfert din total, intra in modernizare in perioada urmatoare. Anii 2018, 2019 si 2020 vor fi ani de santiere in judetul Arad, iar la finalul lor o mare parte din reteaua de drumuri judetene va fi reabilitata. Anuntul a fost facut, intr-o conferinta de presa organizata de presedintele Consiliului Judetean, Iustin Cionca, si de vicepresedintele Sergiu Bilcea.
Presedintele Iustin Cionca a semnat la sfarsitul saptamanii trecute, la Bucuresti, contractele de finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala pentru doua drumuri judetene: Sanmartin-Olari-Caporal Alexa, respectiv Nadab-Seleus. Al treilea contract, pentru drumul Barsa-Moneasa-limita judet Bihor va fi semnat in perioada imediat urmatoare.
„Valoarea celor trei contracte este de 170 de milioane de lei, iar lungimea drumurilor judetene modernizate prin PNDL va fi de aprox. 71 km. Consiliul Judetean Arad a depus prin Programul National de Dezvoltare Locala sapte proiecte de finantare pentru modernizarea a aprox. 9% din reteaua de drumuri judetene, 148 km, in valoare totala de 317,3 milioane de lei. Regret ca Guvernul a refuzat sa finanteze modernizarea/reabilitarea urmatoarelor drumuri judetene: Berzovia-Buzias-Lipova, Gurahont-Buteni, Taut-Tarnova, Misca-Apateu-Berechiu. Va reamintesc ca la alocarea de sume prin PNDL de catre Guvern, judetul Arad a primit 1576 lei/locuitor si este printre ultimele judete, pe locul 34, in clasamentul national”, a declarat presedintele Consiliului Judetean.
La randul sau, vicepresedintele Sergiu Bilcea a accentuat ca strategia pentru reabilitarea si modernizarea drumurilor judetene, anuntata in anul 2017, va produce rezultate vizibile de anul acesta.
„Investim peste 34 de milioane de lei in reabilitarea drumurilor judetene in acest an, care se adauga la alte sume atrase din fonduri europene si guvernamentale. Am incercat sa aducem cat mai multi bani in investitii, pentru ca avem nevoie de infrastructura de calitate si pentru ca investitiile ajuta economia, contribuie la crearea de noi locuri de munca. Din fonduri proprii, vom lucra anul acesta la drumurile Neudorf – limita de judet Timis, Pancota – Seleus, Nadlac – Pereg, Dorobanti – Macea si Graniceri Pilu. Ultimele trei speram sa le finalizam chiar anul acesta. Am alocat fonduri pentru cofinantarea drumului judetean important Arad – Siria – Buteni, care va fi realizat in principal din fonduri europene obtinute de Consiliul Judetean Arad. De asemenea, am alocat fonduri pentru cofinantarea lucrarilor la drumurile judetene finantate prin PNDL, Sanmartin -Olari – Caporal Alexa, Barsa – Moneasa – limita de judet Bihor si Nadab – Seleus.
Realizam astfel un pas important pentru realizarea strategiei noastre pentru drumurile judetene. Se poate observa ca investim in toate zonele judetului, pentru a realiza legaturi corecte intre principalele localitati, pentru un transport civilizat si o infrastructura care sa sprijine economia locala. In conditiile in care Guvernul PSD a taiat masiv fondurile Aradului pentru investitii, putem spune ca am reusit sa alocam sume importante pentru investitii si in anul acesta. Aradul nu se va complace niciodata in situatia de a sta pe loc!“, a declarat Sergiu Bilcea, vicepresedintele Consiliului Judetean Arad.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

”Tradiții nipone”, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Articolul următor

Sibiu: Producătorii agricoli locali, pilonii Regiunii Gastronomice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share