Agricultura Sibiu Ultimele stiri

Sibiu: Producătorii agricoli locali, pilonii Regiunii Gastronomice

Producătorii agricoli s-au aflat la Sibiu la invitația echipei Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeana 2019 pentru a afla detaliile acestui program și pentru a înțelege care este rolul lor in cadrul acestuia.
Cei peste 40 de producători participanți au fost interesați de locul lor în cadrul programului și au discutat deschis problemele pe care le întâmpină.
”Întregul Program are ca pilon principal, producția locală. Dumneavoastră, cei implicați în fenomen, trebuie să înțelegeți că Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este ocazia perfectă pentru diversificarea producție sau pentru adăugarea unei verigi noi in lanțul de activități, pentru o mai bună valorificare a produselor prin activități cu valoare adăugată sau printr-o distribuție mai eficientă către restaurante” a transmis coordonatorul programului, în cadrul întâlnirii.
În partea a doua a discuției au fost prezentate condițiile și modul în care Punctele Gastronomice Locale pot funcționa, acestea reprezentând o bună șansă de valorificare a produselor primare și de prezentare nealterată a identității gastronomice locale.
Prezența Punctelor gastronomice locale poate asigura o bună valorificare a produselor primare locale. Aceste sunt unități de tip familial care funcționează pe bază de înregistrare sanitar-veterinară, în care se servesc maxim 4 feluri de mâncare (2 fel întâi 2 fel principal) care pot funcționa în gospodăriile clasice din zona rurală cu respectarea condițiilor de igienă bine cunoscute acestora.
Aceste mini-restaurante sunt o șansă pentru diversificare mai ales în zona obiectivelor turistice din zona rurală.
Producătorii din județul Sibiu au fost încurajați să se implice în proiect, să culeagă și să transmită, rețete, povești gastronomice interesante care mai apoi să fie adăugate într-o colecție care să sprijine eforturile de consolidare a identității gastronomice locale și să asigure promovarea întregii regiuni ca punct de atracție gastronomică.
Din prezentările arătate și din discuțiile care s-au purtat, cei care au participat la această întâlnire au considerat oportun demersul de constituire a unui grup de lucru în cadrul proiectului, de sprijin din partea proiectului pentru depășirea obstacolelor birocratice, dar mai ales de menținerea contactului printr-o comunicare frecventă.
Având în vedere distanța mare până la Sibiu, pentru producătorii din zona de nord (din jurul mun. Mediaș) în perioada următoare, se vor organiza întâlniri separate.
Titlul Sibiu Regiune Gastronomică Europeana 2019 a fost obținut în anul 2016 de către consorțiul format de Primăria Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Mediaș, Camera de Comerț Industrie și Agricultură și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Related posts

Hotelul Hilton DoubleTree, sediu de campanie anticonoravirus

Nora Dumitrescu

Piaţa apelor minerale din România valorează un miliard de euro, dar cifra se poate tripla

Papuc Irina

ROBOR, cel mai mic nivel din ultimele 7 luni

redactia

Sibiu: Peste 14 milioane de lei, fonduri europene, pentru dezvoltarea stațiunii balneoclimaterice Bazna

redactia

“Telemeaua de Ibăneşti”, brandul Mirdatod care a cucerit Europa

Stefana Muresan

Omul de afaceri Horia Ciorcilă a cumpărat Hotelul Sport cu 3,65 de milioane de euro

redactia

BCR anunță o potențială emisiune inaugurală de obligațiuni de tip Senior Non Preferred denominată în RON

Papuc Irina

Cezar Ioan – autorul cărții document „Gastronomie Românească de secolul XXI”: “Cred că avem nevoie să ne mândrim cu gastronomia veche și să o modernizăm ca ea să rămână vie”

Stefana Muresan

Connect44 se extinde și a închiriat în total 1.000 de metri pătrați în Vox Technology Park

Papuc Irina

Utilizarea semnăturii electronice pe formularele de plată ale proiectelor de investiții, obligatorie pentru beneficiarii PNDR 2020

Papuc Irina

UVT și ADR Vest au semnat al treilea contract de finanțare prin Regio-POR 2014-2020

Stefana Muresan

TeraPlast a încheiat un contract de market maker cu BRK Financial Group 

Ligia Voro

BCR a lansat Școala de Business, un program de educație pentru antreprenori

Traian Dan

Turda, investiții de 7 milioane de euro, fonduri europene, în construcția de drumuri și locuințe sociale

Stefana Muresan

Daniel Buda, deputat în Parlamentul European: “Am reușit ca în noul exercițiu financiar să obțin o creștere a subvențiilor fermierilor români”

Stefana Muresan

Județul Bihor are un sistem de management integrat al deșeurilor

Traian Dan

În Maramureș se taie ilegal 90.000 de metri cubi pe pădure pe an

Nora Dumitrescu

Producătorii de medicamente: “Nu vă mai faceți stocuri de paracetamol și ibuprofen!”

Nora Dumitrescu

Impactul măsurilor din perioada stării de urgență: 8 din 10 IMM-uri propun modificarea Codului Muncii

Ion Surdu

GTS Telecom aniversează 25 de ani de activitate în România și continuă să-și dezvolte portofoliul

Stefana Muresan

Administrația orădeană continuă ofensiva parcărilor supraterane

Ligia Voro

MedLife cumpără pachetul integral de acțiuni al Spitalului OncoCard Brașov, unul dintre cele mai mari centre private de tratament oncologic din România

Papuc Irina

Laserul de la Măgurele, a zecea parte din întreaga putere a Soarelui pe Pământ concentrată într-o rază de lumină

Stefana Muresan

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE: “Sectorul lactatelor, îngenuncheat de Coronavirus! Este datoria noastră, a tuturor, să nu îl lăsam să moară!”

Ligia Voro

Leave a Comment