Agricultura Sibiu Ultimele stiri

Sibiu: Producătorii agricoli locali, pilonii Regiunii Gastronomice

Producătorii agricoli s-au aflat la Sibiu la invitația echipei Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeana 2019 pentru a afla detaliile acestui program și pentru a înțelege care este rolul lor in cadrul acestuia.
Cei peste 40 de producători participanți au fost interesați de locul lor în cadrul programului și au discutat deschis problemele pe care le întâmpină.
”Întregul Program are ca pilon principal, producția locală. Dumneavoastră, cei implicați în fenomen, trebuie să înțelegeți că Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este ocazia perfectă pentru diversificarea producție sau pentru adăugarea unei verigi noi in lanțul de activități, pentru o mai bună valorificare a produselor prin activități cu valoare adăugată sau printr-o distribuție mai eficientă către restaurante” a transmis coordonatorul programului, în cadrul întâlnirii.
În partea a doua a discuției au fost prezentate condițiile și modul în care Punctele Gastronomice Locale pot funcționa, acestea reprezentând o bună șansă de valorificare a produselor primare și de prezentare nealterată a identității gastronomice locale.
Prezența Punctelor gastronomice locale poate asigura o bună valorificare a produselor primare locale. Aceste sunt unități de tip familial care funcționează pe bază de înregistrare sanitar-veterinară, în care se servesc maxim 4 feluri de mâncare (2 fel întâi 2 fel principal) care pot funcționa în gospodăriile clasice din zona rurală cu respectarea condițiilor de igienă bine cunoscute acestora.
Aceste mini-restaurante sunt o șansă pentru diversificare mai ales în zona obiectivelor turistice din zona rurală.
Producătorii din județul Sibiu au fost încurajați să se implice în proiect, să culeagă și să transmită, rețete, povești gastronomice interesante care mai apoi să fie adăugate într-o colecție care să sprijine eforturile de consolidare a identității gastronomice locale și să asigure promovarea întregii regiuni ca punct de atracție gastronomică.
Din prezentările arătate și din discuțiile care s-au purtat, cei care au participat la această întâlnire au considerat oportun demersul de constituire a unui grup de lucru în cadrul proiectului, de sprijin din partea proiectului pentru depășirea obstacolelor birocratice, dar mai ales de menținerea contactului printr-o comunicare frecventă.
Având în vedere distanța mare până la Sibiu, pentru producătorii din zona de nord (din jurul mun. Mediaș) în perioada următoare, se vor organiza întâlniri separate.
Titlul Sibiu Regiune Gastronomică Europeana 2019 a fost obținut în anul 2016 de către consorțiul format de Primăria Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Mediaș, Camera de Comerț Industrie și Agricultură și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Related posts

TAROM, zboruri noi din Cluj, Timișoara și Sibiu

Stefana Muresan

Mall-urile Zalăului, deschise la foc automat

Nora Dumitrescu

Rectorul UVT, apel pentru dezvoltarea durabilă a Timișoarei

Stefana Muresan

Hidroelectrica, cel mai bun profit din istoria companiei

Stefana Muresan

Încep lucrările la Terminalul de pasageri al Aeroportului Brașov: „Se vor desfăşura cu respectarea strictă a tuturor măsurilor de prevenţie”

Ion Surdu

Maramureșenii care lucrează în Italia vor să fie protejați de sindicate

Nora Dumitrescu

Cifra de afaceri a companiei brașovene Duvenbeck Logistik a depășit 400 de milioane de lei în 2019

Ion Surdu

Concluzii după a opta participare a României la EXPO Real München

Ligia Voro

Interzicerea articolelor din plastic afectează lanţurile de magazine şi HORECA

Traian Dan

Wizz a suspendat cursele din România spre Dubai

Nora Dumitrescu

18 microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii din Regiunea Vest au semnat contracte de finanțare în cadrul Regio-POR 2014-2020

Stefana Muresan

FOTO: Unilever Food Solutions a adus bucătarii profesioniști împreună la #ChefsForChefs Cluj 2018

redactia

Semnal de alarmă: în doar 15% dintre proiectele de infrastructură rutieră, global, există o cultură de management al riscurilor

Ionut Oprea

Global Vision: Romanian industrial market. Drivers of growth in times of crisis.

Ionut Oprea

Miele deschide la Timişoara cel de-al patrulea showroom propriu

Stefana Muresan

Încep să sosească tramvaiele construite la Astra Arad pentru Oradea

Traian Dan

EuropaProperty announces short-list for the 13th annual SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

Business Days București repune pe agendă un subiect major:  rolul oamenilor de afaceri în construcția proiectului de țară

Ionut Oprea

LEVI9, planuri de creștere și un sediu nou la Iași

Ionut Oprea

De ce să ai încredere în soluțiile ERP?

redactia

Subvenție de 5.000 euro/ha pentru fermierii care cultivă legume în sere sau solarii – dublu față de plafonul aprobat anterior

Ion Surdu

PORR Construct investeşte alături de doi parteneri 100 mil. euro în două hoteluri din Capitală

Stefana Muresan

Primăria Timișoara oferă peste 25 de milioane de euro pe 4 ani pentru servicii de salubrizare stradală

Stefana Muresan

Investiţie de 2 mil. euro în renovarea secţiei de urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea

Stefana Muresan

Leave a Comment