Agricultura Sibiu Ultimele stiri

Sibiu: Producătorii agricoli locali, pilonii Regiunii Gastronomice

Producătorii agricoli s-au aflat la Sibiu la invitația echipei Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeana 2019 pentru a afla detaliile acestui program și pentru a înțelege care este rolul lor in cadrul acestuia.
Cei peste 40 de producători participanți au fost interesați de locul lor în cadrul programului și au discutat deschis problemele pe care le întâmpină.
”Întregul Program are ca pilon principal, producția locală. Dumneavoastră, cei implicați în fenomen, trebuie să înțelegeți că Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este ocazia perfectă pentru diversificarea producție sau pentru adăugarea unei verigi noi in lanțul de activități, pentru o mai bună valorificare a produselor prin activități cu valoare adăugată sau printr-o distribuție mai eficientă către restaurante” a transmis coordonatorul programului, în cadrul întâlnirii.
În partea a doua a discuției au fost prezentate condițiile și modul în care Punctele Gastronomice Locale pot funcționa, acestea reprezentând o bună șansă de valorificare a produselor primare și de prezentare nealterată a identității gastronomice locale.
Prezența Punctelor gastronomice locale poate asigura o bună valorificare a produselor primare locale. Aceste sunt unități de tip familial care funcționează pe bază de înregistrare sanitar-veterinară, în care se servesc maxim 4 feluri de mâncare (2 fel întâi 2 fel principal) care pot funcționa în gospodăriile clasice din zona rurală cu respectarea condițiilor de igienă bine cunoscute acestora.
Aceste mini-restaurante sunt o șansă pentru diversificare mai ales în zona obiectivelor turistice din zona rurală.
Producătorii din județul Sibiu au fost încurajați să se implice în proiect, să culeagă și să transmită, rețete, povești gastronomice interesante care mai apoi să fie adăugate într-o colecție care să sprijine eforturile de consolidare a identității gastronomice locale și să asigure promovarea întregii regiuni ca punct de atracție gastronomică.
Din prezentările arătate și din discuțiile care s-au purtat, cei care au participat la această întâlnire au considerat oportun demersul de constituire a unui grup de lucru în cadrul proiectului, de sprijin din partea proiectului pentru depășirea obstacolelor birocratice, dar mai ales de menținerea contactului printr-o comunicare frecventă.
Având în vedere distanța mare până la Sibiu, pentru producătorii din zona de nord (din jurul mun. Mediaș) în perioada următoare, se vor organiza întâlniri separate.
Titlul Sibiu Regiune Gastronomică Europeana 2019 a fost obținut în anul 2016 de către consorțiul format de Primăria Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Mediaș, Camera de Comerț Industrie și Agricultură și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Related posts

Prime Telecom sprijină companiile din industriile educaționale, artistice și sportive cu resurse gratuite de cloud

Ligia Voro

Zacaria: the opportunity to adapt to client’s needs

Ionut Oprea

eMAG, cel mai mare showroom din provincie, la Sibiu

Stefana Muresan

Sibiul, promovat ca destinaţie turistică în noul clip al Ministerului Turismului

Stefana Muresan

BT conduce top 15 companii după valoarea tranzacționată la BVB

Ligia Voro

Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a grupului DowDuPont, va crea o companie 100% agricolă în România

Stefana Muresan

“Voi debloca Autostrada Transilvania și Centura Zalăului”

Nora Dumitrescu

Tinerii care schimbă lumea se întâlnesc online la Ziua Națională IMPACT între 1-5 iunie

Papuc Irina

Zitec a preluat agențiile de digital Bright și Symbolic

Ligia Voro

Cât trăiesc românii: Speranţa de viaţă, cu aproape şase ani sub media UE

Papuc Irina

Ecolor iese din starea de urgență cu angajări

Nora Dumitrescu

Loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva: lucrările vor fi finalizate la termen

Stefana Muresan

MADR: Peste 5.000 de crescători și 188 de furnizori, înregistrați în programul de susținere a raselor de porci Mangaliţa şi Bazna

Stefana Muresan

Călin Biriş: de la buget la vânzări online

Ionel Albu

Piața chineză se deschide pentru exporturile românești

redactia

Cine sunt câștigătorii concursului organizat de Studium Green

Ionel Albu

Clujul pregăteşte terenul la Bruxelles pentru finanţări în domeniul inovării şi mobilităţii urbane

redactia

Castelul Ugron, Mureș, are nevoie de 1 milion de euro pentru restaurare

Ligia Voro

Produsele de Cluj vor fi livrate în toată România

Nora Dumitrescu

Rainfall: Cum să nu dai greș cu produsele și serviciile pe care le creezi. Pune clientul la baza strategiei tale!

Transilvania Business

UBB, oficial în Liga Universităților Internaționale de Excelență

redactia

Biletele la Untold 2020 vor putea fi folosite la următoarele ediții

Nora Dumitrescu

Ministerul Agriculturii analizează măsuri de plafonare a prețului la produsele de bază

redactia

Piața imobiliară în primele 3 trimestre: 290.000 mp de birouri închiriați, 11 noi branduri de retail și 50% din tranzacțiile cu spații industriale, generate de cerere nouă

Papuc Irina

Leave a Comment