Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect de finanţare europeană pentru 90 de idei de afaceri din Nord-Vest, lansat la Cluj

Un proiect care prevedea alocarea a 40.000 de euro pentru o idee de afacere care să fie dezvoltată în Regiunea de Nord-Vest a fost lansat marţi, la Cluj, de către un consorţiu de firme şi asociaţii.
Potrivit managerului de proiect, Dorin Luca, proiectul, care se numeşte “DACIA – Dezvoltarea Aptitudinilor, Competenţelor şi Iniţiativei Antreprenoriale”, va oferi sprijin financiar pentru dezvoltarea a 90 de idei de afaceri.
“Linia aceasta de finanţare se adresează persoanelor care vor să demareze o afacere în mediul urban, care să nu fie în domeniul agriculturii sau transporturi. Persoanele eligibile sunt şomeri, angajaţi, pensionari şi studenţi, care să aibă 18 ani şi studiile gimnaziale finalizate în România. Vom avea campanii de informare în cele şase judeţe şi vom lua în evidenţă 840 de persoane, din care 750 vor urma un curs de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale”, a spus Luca în conferinţa de presă dedicată lansării proiectului, potrivit Agerpres.
El a precizat că prin proiectul DACIA se doreşte crearea a minimum 180 de noi locuri de muncă. Cei 90 de antreprenori ale căror idei vor primi şi finanţare vor trebui să îndeplinească unele condiţii, dintre care una este să fie activi şase luni în perioada de derulare a proiectului şi încă un an după finalizarea acestuia.
“Cel care vrea să înfiinţeze o afacere – undeva cu 40.000 de euro, pentru că nu ne putem raporta la sume mai mari. Probabil că firmele care se vor înfiinţa vor avea obiect de activitate în diverse servicii. Sigur, poate intra şi producţia, chiar este punctată în plus. Este de aşteptat ca o parte din idei să fie pe domeniul IT şi unele firme chiar pe reducere de emisie de carbon, protecţia mediului”, a afirmat Augustin Feneşan, preşedintele Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor, care este partener în proiect.
Proiectul DACIA este finanţat prin Fondul Social European şi are o valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Durata de implementare va fi de trei ani, finalizându-se în decembrie 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Compania clujeană Mendola Pro, afaceri de peste 4 mil. euro cu magazinele de decorațiuni Nobila Casa

Articolul următor

Cluj: Începe reabilitarea, cu fonduri europene, a Drumului Bistritei

Citește și:
Citeste mai mult

De la Satu Mare, la nivel național

Samus Lact vrea să rezolve problemele din sectorul taurin de la nivel național prin înființarea UNCST –  BOVICOOP.…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share