Cluj Fonduri Europene Infrastructura Ultimele stiri

Cluj: Începe reabilitarea, cu fonduri europene, a Drumului Bistritei

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a semnat autorizatia de construire în vederea demarării lucrărilor de executie pentru ultimul din cele cinci sectoare care fac parte din Drumul Bistritei, drum ce va fi reabilitat cu fonduri europene. Fiind cuprins între pozitiile kilometrice 0+000 si 16+933,100, sectorul în cauză al drumului judetean 161 este inclus în proiectul de îmbunătătire a infrastructurii rutiere de importantă regională – Traseu Regional Transilvania de Nord, Drumul Bistritei.
„Faptul că, la un interval extrem de scurt după ce am semnat contractul de finantare am reusit să emitem autorizatiile de construire pentru toate sectoarele aferente Drumului Bistritei se explică prin dorinta de a implementa cât mai prompt acest proiect european. În aproximativ două luni, după validarea de către SEAP a documentatiei, societătile interesate vor putea deja depune oferte de lucrări”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
Necesitatea reabilitării tronsonului de drum judetean ce face legătura între drumul national DN16 (Reghin-Apahida) si drumul national DN1C (Cluj-Napoca-Dej) a fost determinată de starea tehnică extrem de degradată a acestuia. În prezent, sectorul în cauză are numeroase portiuni pe care îmbrăcămintea asfaltică lipseste, sistemul de colectare si evacuare a apelor pluviale nu functionează corespunzător, există numeroase denivelări si gropi precum si podete de descărcare a apelor nefunctionale sau chiar lipsă.
În concret, lucrările de modernizare si reabilitare a drumului care străbate localitătile Gădălin si Bontida vor consta în lărgirea platformei drumului până la 8 metri, din care partea carosabilă va fi de 6 metri. În acelasi timp, vor fi asternute pe întreaga suprafată a sectorului covoare din piatră spartă, beton asfaltic si strat de uzură, se vor realiza acostamente pe ambele părti, se vor amenaja benzi de încadrare, pavele pietonale si rigole, se vor construi sau reabilita 16 poduri si podete. Totodată, vor fi amenajate statii de autobuz, se vor edifica 150 de metri de ziduri de sprijin în zonele cu risc de alunecare, vor fi montati parapeti metalici si se vor amenaja numeroase parcări si treceri de pietoni.
În lungime totală de cca. 83 de kilometri si traversând nouă comune clujene, Drumul Bistritei va oferi, la finalul lucrărilor, atât locuitorilor din zonă cât si celor care îl tranzitează zilnic, conditii optime de trafic.
Pentru implementarea proiectului vizând reabilitarea Drumului Bistritei, Consiliul Judetean Cluj a accesat la finalul anului 2017 fonduri europene nerambursabile în cuantum de 127.300.650,72 lei, cofinantarea necesară de la bugetul judetului fiind de doar 2%, respectiv 3.014.649,8 lei.

Related posts

Ceas de lux dedicat Centenarului, lansat de elvețienii de la Tissot. Este inspirat de Alba Iulia și produs în 1918 de bucăți

redactia

Prințul Charles va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

Stefana Muresan

Unul dintre cele mai de succes proiecte europene transfrontaliere din Timiş, pista de biciclete de pe malul Begăi, e în pericol de distrugere

Robert Bloancă

Zoltan Prosszer, noul președinte al CA al Romcab SA. Provocări imediate

Ligia Voro

305 apartamente, 22 de case și un centru comercial, pe terenul IMAR, fosta fabrică de mobilă din Arad

Stefana Muresan

Restricții de circulație pe Valea Oltului în perioada 7 – 15 octombrie

Ligia Voro

UBB, prima universitate din România și printre primele din lume

Stefana Muresan

Pentru antreprenori, o soluție financiară de la Safety Broker

Ligia Voro

Raul Ciurtin, fostul patron Albalact reinvestește o parte din bani într-un proiect imobiliar în București

Stefana Muresan

Universitarii de la Cluj se implică în agricultura inteligentă

Nora Dumitrescu

De pe Aeroportul International ,,Avram Iancu” Cluj, zboruri spre 40 de destinații. Program zboruri

Stefana Muresan

Soluțiile propuse de CJ Sibiu pentru gestionarea deșeurilor în județ. Cum vor autoritățile să construiască o stație de tratare mecano-biologică

Papuc Irina

Suspendarea temporară a producției fabricilor Ford din Europa se prelungește

Ligia Voro

Alergia la polen poate fi tratată natural

Stefana Muresan

Compania Flex se extinde la Timișoara

Stefana Muresan

Sălajul și-a făcut magazin cu produsele localnicilor

Nora Dumitrescu

Juriul Future Makers a ales 55 de idei de afaceri ale tinerilor

Ligia Voro

6 milioane de metri pătrați în responsabilitatea unei românce

Ligia Voro

Industria aeronuatică românească la Paris Air Show

Ligia Voro

Forţă de muncă din Vietnam și Sri Lanka pentru firmele din Timișoara

Stefana Muresan

Un start-up fondat de o echipă de români dezvoltă o platformă bazată pe inteligența artificială care să ajute companiile să-și modernizeze operațiunile IT

Papuc Irina

Optimist, Autostrada Transilvania va lega Tîrgu Mureș de Cluj-Napoca în 2019

Ligia Voro

OFICIAL: Ford supendă temporar producția la fabricile sale din Europa, inclusiv la Craiova

Ligia Voro

Casa George Pop de Băsești va reintra în circuitul turistic

Nora Dumitrescu

Leave a Comment