Agricultura Analize Bistrița-Năsăud Maramureș Mureș Ultimele stiri

Care sunt cei mai mari proprietari de păduri din România

Cei mai mari 15 proprietari de păduri din România deţin împreună peste 3,35 milioane de hectare de păduri, ceea ce reprezintă 51% din totalul fondului forestier al României, potrivit datelor de la Ministerul Apelor şi Pădurilor, aferente anului 2017, citate de produsinardeal.ro.
În topul celor mai mari 15 proprietari de păduri din România sunt şase primării (Telciu, Braşov, Săcele, Răşinari, Șanţ, Baia Mare) care administrează pădurile local, iar banii rezultaţi din exploatarea forestieră intră în bugetul local. În acest clasament sunt prezenţi şi cinci ju­cători privaţi, sin­gurul proprietar român fiind Sturdza Gheorghe Ioan Eric, moştenitor al prinţului Dimitrie Sturdza, notează sursa citată.
Cel mai mare proprietar de păduri din Ro­mânia este statul român, care prin Rom­silva administrează 3,14 milioane de hec­tare, ceea ce reprezintă 48% din totalul fondului forestier al ţării. Romsilva a avut în 2017 afaceri de 1,85 mld. lei (404 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul precedent, potrivit reprezentanţilor companiei.
Cel mai mare proprietar privat de păduri din România este IRU Forest Assets, parte a grupului de mobilă IKEA, cu aproape 39.000 de hectare deţinute, potrivit datelor Ministerului Apelor şi Pădurilor, date aferente anului 2017. Reprezentanţii IKEA spun însă că în total deţin 48.000 de hectare de păduri în România, grupul suedez având inclusiv propriul ocol silvic.
Al doilea cel mai mare proprietar privat de păduri este Greengold Romwood, o companie cu acţionariat suedez, care deţine în România aproape 18.000 de hectare. În vara anului 2015, o firmă din jurul grupului Greengold, respectiv Greengold European Capital, a fost implicată în vânzarea unei suprafeţe de 33.600 de hectare de pădure din România către retailerul IKEA.
Al treilea cel mai mare proprietar privat este Silvirom Navaro GmbH – în comandită, care este o companie cu acţionariat german şi care deţine peste 17.700 ha în România. Următorul jucător privat este compania Tornator, cu acţionariat finlandez, care deţine circa 11.100 de hectare şi este specializată în achiziţia de terenuri forestiere.

Related posts

A doua parcare subterană a Sibiului, scoasă la licitație: 450 – 500 de locuri

Stefana Muresan

Zona Baia Sprie va avea hărți de mari dimensiuni pentru traseele turistice

Nora Dumitrescu

Performanța economică a județelor, după cifra de afaceri din 2019 a companiilor: București, Ilfov și Timiș, în top

Ion Surdu

Holcim a inaugurat o nouă stație de betoane în Timișoara

Stefana Muresan

Clinicile Medici’s Timișoara investesc 1,5 milioane de euro în aparatură medicală modernă și în noua clinică de top ”Medici’s Academica”

Stefana Muresan

CSALB vrea să reducă numărul cererilor clasate nejustificat sub 20% în acest an

Traian Dan

Bihorenii învață de la unguri despre managementul bazinelor didactice

Traian Dan

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest: Primăria Oradea, cele mai multe contracte de finanțare semnate

redactia

Principalele provocări și soluțiile de adaptare la contextul provocat de COVID-19, dezbătute de consultanții fiscali la prima ediție online a „Tax & Finance Forum”

Papuc Irina

România, motor de creștere în 2019 pentru WDP

Ligia Voro

The 5th annual CEE Manufacturing Excellence Awards and Strategy Summit

Ionut Oprea

Digitalizarea şi informatizare la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală

Traian Dan

Universal Alloy își caută viitorii ingineri la București

Nora Dumitrescu

Satu Mare și Hunedoara, printre primele județe unde tinerii fermieri primesc teren agricol în suprafață de 50 ha

Ion Surdu

Suedezii de la Electrolux, cu fabrică de aragazuri în Satu Mare, se apropie de 1000 de angajați

Stefana Muresan

Vitacom Electronics face analiza mediului de business pentru tinerii antreprenori români

Ligia Voro

Adrian Pintea, Director General APIA: Procentul de absorbție din Fondul European de Garantare Agricolă este simțitor mai mare

Stefana Muresan

Via Transilvanica – Drumul care unește românii, omologat oficial ca traseu turistic pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud

redactia

Maramureșenii de la Taparo trec de la mobilă la măști

Nora Dumitrescu

,,Produs de Cluj” ajunge în Timișoara

Stefana Muresan

Constructorii Astaldi și Max Boegl, ritm intens de lucru pe lotul dintre Iernut și Chețani (A3). Când se va putea circula

Stefana Muresan

Ion Țiriac vrea să organizeze la Cluj Napoca cel mai mare turneu de tenis feminin din istoria României. Premii de 1 milion de euro

redactia

Primăria Arad va reamenaja cu 100 milioane lei o piață istorică

redactia

VPK Packaging Salonta, 10 years anniversary: “Operational excellence, great to work with and great to work for”

Ligia Voro

Leave a Comment