Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finantare REGIO de 20 mil. lei pentru infrastructura turistica din Ocna Sibiului

A fost semnat ce de-al treilea contract de finantare din Regiunea Centru pentru reabilitarea infrastructurii locale, in vederea dezvoltarii durabile a turismului.
Este vorba de concretizarea cererii de finantare cu denumirea ”Dezvoltarea infrastructurii turistice in statiunea balneo-climaterica Ocna Sibiului”, in valoare totala de peste 19,6 milioane lei, prin care se vor realiza investitii in reabilitarea unor drumuri din aceasta statiune turistica si se vor realiza amenajari specifice activitatilor de agrement pe o suprafata de aproape patru hectare, finantate in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.
Proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii turistice in statiunea balneo-climaterica Ocna Sibiului” a fost depus de catre Consiliul Judetean Sibiu si Primaria Ocna Sibiului, in parteneriat, si este concentrat pe doua obiective principale: reabilitarea infrastructurii rutiere pe mai mult de 3,1 km, realizarea unei parcari in suprafata de peste 5500 mp, precum si realizarea de amenajari specifice activitatilor de agrement pe o suprafata de peste 38.000 mp. Bugetul cererii de finantare pentru aceasta initiativa prevede o valoare totala de peste 19,6 milioane lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de peste 19,2 milioane lei, respectiv circa 4,26 milioane euro, la care se adauga contributia beneficiarului.
Dezvoltarea asezarii este legata de exploatarea sarii. Sarea de la Ocna Sibiului era extrasa inca din vremea dacilor. In secolele XV-XVI, salina din Ocna Sibiului era considerata ca una dintre cele mai importante din Transilvania. Cu timpul, in locul salinelor parasite s-au format lacuri a caror apa prezinta o concentratie mare de saruri. Efectul terapeutic al acestor ape a fost cunoscut dinainte de evul mediu, printer primele dovezi scrise fiind si cazul unui ambasador al lui Rudolf al II-lea, acreditat pe langa Mihai Viteazul, care, in 1598, a facut bai la Ocna Sibiului, in urma carora s-a simtit foarte bine.
”Judetul Sibiu a inregistrat o crestere spectaculoasa a fluxului turistic in ultimii ani, atat in ce priveste numarul de turisti cazati, de 563.000 in 2017, respectiv de peste 3,4 ori mai multi decat in 2010, cat si la numarul de innoptari. Capacitatea de cazare existenta a crescut in aceeasi perioada (2010-2017) de 1,7 ori, ajungand la aproape 11.000 locuri in 2017. Acum am semnat cel de-al treilea proiect pe aceasta prioritate de investitii la nivel regional, ridicand astfel valoarea sumelor atrase la mai mult de 45 milioane lei, respectiv circa 85%, din suma alocata la nivel regional. In Statiunea Ocna Sibiului, au mai fost finantate obiective privind structurile de agrement, iar acum edilii doresc sa ofere noi posibilitati de petrecere a timpului liber, localnicilor si turistilor. As dori sa subliniez interesul autoritatilor publice locale de a investi si de a atrage fonduri europene pentru dezvoltarea turismului, ramura economica prin care Regiunea Centru a depasit zone mult mai cunoscute din tara”, a declarat, la semnarea contractului de finantare, Simion Cretu, director general ADR Centru.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primaria Cluj-Napoca va achizitiona 22 de tramvaie noi, contract de 190 mil. lei - 85% fonduri europene

Articolul următor

RCB ELECTRO 97, investiție într-un nou spațiu de producție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share