Fonduri Europene Infrastructura Investitii Sibiu Turism Ultimele stiri

Finantare REGIO de 20 mil. lei pentru infrastructura turistica din Ocna Sibiului

A fost semnat ce de-al treilea contract de finantare din Regiunea Centru pentru reabilitarea infrastructurii locale, in vederea dezvoltarii durabile a turismului.
Este vorba de concretizarea cererii de finantare cu denumirea ”Dezvoltarea infrastructurii turistice in statiunea balneo-climaterica Ocna Sibiului”, in valoare totala de peste 19,6 milioane lei, prin care se vor realiza investitii in reabilitarea unor drumuri din aceasta statiune turistica si se vor realiza amenajari specifice activitatilor de agrement pe o suprafata de aproape patru hectare, finantate in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.
Proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii turistice in statiunea balneo-climaterica Ocna Sibiului” a fost depus de catre Consiliul Judetean Sibiu si Primaria Ocna Sibiului, in parteneriat, si este concentrat pe doua obiective principale: reabilitarea infrastructurii rutiere pe mai mult de 3,1 km, realizarea unei parcari in suprafata de peste 5500 mp, precum si realizarea de amenajari specifice activitatilor de agrement pe o suprafata de peste 38.000 mp. Bugetul cererii de finantare pentru aceasta initiativa prevede o valoare totala de peste 19,6 milioane lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de peste 19,2 milioane lei, respectiv circa 4,26 milioane euro, la care se adauga contributia beneficiarului.
Dezvoltarea asezarii este legata de exploatarea sarii. Sarea de la Ocna Sibiului era extrasa inca din vremea dacilor. In secolele XV-XVI, salina din Ocna Sibiului era considerata ca una dintre cele mai importante din Transilvania. Cu timpul, in locul salinelor parasite s-au format lacuri a caror apa prezinta o concentratie mare de saruri. Efectul terapeutic al acestor ape a fost cunoscut dinainte de evul mediu, printer primele dovezi scrise fiind si cazul unui ambasador al lui Rudolf al II-lea, acreditat pe langa Mihai Viteazul, care, in 1598, a facut bai la Ocna Sibiului, in urma carora s-a simtit foarte bine.
”Judetul Sibiu a inregistrat o crestere spectaculoasa a fluxului turistic in ultimii ani, atat in ce priveste numarul de turisti cazati, de 563.000 in 2017, respectiv de peste 3,4 ori mai multi decat in 2010, cat si la numarul de innoptari. Capacitatea de cazare existenta a crescut in aceeasi perioada (2010-2017) de 1,7 ori, ajungand la aproape 11.000 locuri in 2017. Acum am semnat cel de-al treilea proiect pe aceasta prioritate de investitii la nivel regional, ridicand astfel valoarea sumelor atrase la mai mult de 45 milioane lei, respectiv circa 85%, din suma alocata la nivel regional. In Statiunea Ocna Sibiului, au mai fost finantate obiective privind structurile de agrement, iar acum edilii doresc sa ofere noi posibilitati de petrecere a timpului liber, localnicilor si turistilor. As dori sa subliniez interesul autoritatilor publice locale de a investi si de a atrage fonduri europene pentru dezvoltarea turismului, ramura economica prin care Regiunea Centru a depasit zone mult mai cunoscute din tara”, a declarat, la semnarea contractului de finantare, Simion Cretu, director general ADR Centru.

Related posts

Fonduri europene de până la 80.000 de euro pentru inovare în domeniul acvaculturii

Stefana Muresan

Chiria percepută în parcurile Tetarom, suspendată pe timpul stării de urgență

Nora Dumitrescu

Cum va afecta OUG 114 programul CSR al ROMGAZ?

redactia

UPS, cea mai mare companie de expediții aeriene, cu baze operaționale la Cluj Napoca și Timișoara, creștere cu 35% a serviciilor de export

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The Hunting Museum in Ibăneşti, a symbol of Transylvania’s fauna

Alexandru Toth

Simona Bișboacă, cercetător și antreprenor bihorean: „Voiam să fac produse inovatoare, care nu se găseau pe piață”

Traian Dan

Premiu pentru președintele CCI Cluj, Ștefan Dimitriu

Stefana Muresan

Specialiștii de la Drumuri și șefii administrației locale discută viitorul traseu al autostrăzii Timișoara – Moravița

Robert Bloancă

ONRC suspendă depunerea declarației privind beneficiarul real

Ligia Voro

O nouă bază de tratament în Sovata

Stefana Muresan

Unul dintre cei mai influenţi tineri din Europa, Cornel Amariei (25 ani) – director de inovaţie la Continental

Stefana Muresan

Satul de marmură din Hunedoara, unic în România. De aici s-a extras marmura pentru Casa Poporului din București

redactia

TRAP TRAP – brandul autohton inspirat din ecvestru

Ionut Oprea

Cel mai nou laborator de electronica, inaugurat la Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor din Braşov

redactia

Etichetele de Cluj, suprasolicitate în pandemie

Nora Dumitrescu

Wizz Air, noi planuri de dezvoltare in Iasi

Stefana Muresan

Yardi Romania closes the lease for 3,500 sqm of office space in Record Park

Ligia Voro

Bosch a înregistrat o creștere puternică în România

Stefana Muresan

Pe unde va trece Autostrada Sudului

Stefana Muresan

Cum va arăta “noul” cinematograf Scala din Zalău

Nora Dumitrescu

Românii investesc în imobiliare în arhipelagul exotic Capul Verde

Ligia Voro

Tranzacția imobiliară a anului la Alba Iulia. Activele fostei fabrici INCOV au fost vândute unui investitor spaniol

Stefana Muresan

Directorul CNAIR: În 2018 se vor finaliza „cu siguranţă” lucrările la 60 de kilometri de autostradă

Stefana Muresan

Congresul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, 22-26 mai, Cluj-Napoca si Turda

Stefana Muresan

Leave a Comment