București Real Estate Ultimele stiri

AFI Europe – autorizație de construcție pentru AFI City, primul proiect rezidențial din România al companiei

AFI Europe România a primit autorizația de construcție pentru a începe lucrările la AFI City, primul proiect rezidențial pe care compania îl dezvoltă în România. Construcția proiectului va fi realizată în două etape, lucrările pentru prima fază fiind pogramate să demareze în următoarele două luni.
Construcția este localizată în partea de nord-vest a Bucureștiului, de-a lungul Bulevardului Bucureștii Noi, sectorul 1. Prima etapă a proiectului va cuprinde 190 de apartamente, deservite de 228 de locuri de parcare supraterane. Odată finalizat, AFI City se va număra printre cele mai mari proiecte rezidențiale din București.
Bulevardul Bucureștii Noi este una dintre cele mai verzi zone din capitală, cu acces rapid la principalele artere de circulație din oraș: Bulevardele Bucureștii Noi, Ion Mihalache, Poligrafiei și Drumul Național 1 (DN1), precum și la Parcul Bazilescu sau lacurile Străulești și Grivița. Stația de metrou situată chiar în fața construcției face ca proiectul să fie una dintre cele mai bine conectate locații din București.
„Ne-am extins activitatea pe piața din România prin dezvoltarea primului nostru proiect rezidențial în București. În prezent, construim 1.000 de apartamente în Belgrad, Cracovia, Riga și Praga, o dovadă a încrederii pe care oamenii din regiunea Europei Centrale și de Est o au în compania noastră și a faptului că am reușit să ne ridicăm la standardele lor. Ne dorim să aducem acest lucru și în România și să oferim oamenilor casa pe care o caută”, spune David Hay, CEO AFI Europe România.
Cele 190 de apartamente sunt construite pe diferite dimensiuni și stiluri de compartimentare: Studio Dublu, apartamente cu două și trei camere, cele mai moderne și funcționale apartamente de pe piață. Mai mult, alături de facilitățile de retail din apropiere, pune la dispoziție un mix perfect între stilul de viata propriu și activitățile alături de familie și prieteni.
În plus, AFI City răspunde standardelor curente de sustenabilitate și a fost pre-certificat de Asociația Română pentru Clădiri Verzi.
 
AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.
Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.
 
AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.
În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.
Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.
În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.
Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.
De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).

Related posts

În așteptarea turiștilor. Maramureșul își primenește infrastructura rutieră

Nora Dumitrescu

Camerele de Comerț din Maramureș și Bihor au intrat în Euroregiunea Carpatia

Nora Dumitrescu

CJ Cluj a alocat 100.000 de lei pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame

Stefana Muresan

Retrasib Sibiu investeşte peste 2 mil. euro în creşterea producţiei de transformatoare

redactia

CBRE este consultantul London Stock Exchange Group în România

Stefana Muresan

MIPIM CONNECT: Digital platform for international property professionals, networking tool and exclusive content

Ionut Oprea

Delegaţie Romgaz, la Conference Emerging and Frontier Markets – New York

Stefana Muresan

Producţiile de porumb şi floarea soarelui din România, pe primul loc în Uniunea Europeană

redactia

AHK: protejați-vă forța de muncă!

Ligia Voro

Noi modificări legislative importante in domeniul constructilor si al urbanismului

Ionut Oprea

CBRE: Stocul național de spații de retail moderne a ajuns la circa 3,5 milioane de metri pătrați

Stefana Muresan

COVID-19: Opera Brașov trece de la costumele de scenă, la producția de combinezoane de protecție

Papuc Irina

Iulius incepe constructia a 3 noi cladiri

Ionut Oprea

BVB, a doua în regiune, după listarea AAGES

Stefana Muresan

Oradea a cumpărat 2.000 de termometre cu infraroşu pentru testarea populaţiei

Traian Dan

Expert Guest – Ian Worboys: what next for logistics

Ionut Oprea

Topul companiilor cu capital german din România este alcătuit preponderent din retaileri

Ligia Voro

15 companii românești s-au calificat în ultima etapă a „Made in Romania”

Stefana Muresan

Corina Crețu: “Am degrevat bugetul naţional de 3 miliarde de euro“

redactia

Ştefan-Radu Oprea prezidează Reuniunea informală a Miniștrilor Comerțului din țările membre UE

redactia

Clujul, cea mai dezvoltată piață de birouri din orașele regionale ale țării

Nora Dumitrescu

Integrarea psihiatriei în Legea Sănătății, propusă în cadrul Conferinţei Naţionale de Psihiatrie

Stefana Muresan

Peste 95.000 de locuitori de la nordul județului Sibiu vor avea acces la apă și canalizare cu ajutorul fondurilor europene

Ion Surdu

Diana Elena Iliescu, noul director general al Patria Bank

Ligia Voro

Leave a Comment