București Real Estate Ultimele stiri

AFI Europe – autorizație de construcție pentru AFI City, primul proiect rezidențial din România al companiei

AFI Europe România a primit autorizația de construcție pentru a începe lucrările la AFI City, primul proiect rezidențial pe care compania îl dezvoltă în România. Construcția proiectului va fi realizată în două etape, lucrările pentru prima fază fiind pogramate să demareze în următoarele două luni.
Construcția este localizată în partea de nord-vest a Bucureștiului, de-a lungul Bulevardului Bucureștii Noi, sectorul 1. Prima etapă a proiectului va cuprinde 190 de apartamente, deservite de 228 de locuri de parcare supraterane. Odată finalizat, AFI City se va număra printre cele mai mari proiecte rezidențiale din București.
Bulevardul Bucureștii Noi este una dintre cele mai verzi zone din capitală, cu acces rapid la principalele artere de circulație din oraș: Bulevardele Bucureștii Noi, Ion Mihalache, Poligrafiei și Drumul Național 1 (DN1), precum și la Parcul Bazilescu sau lacurile Străulești și Grivița. Stația de metrou situată chiar în fața construcției face ca proiectul să fie una dintre cele mai bine conectate locații din București.
„Ne-am extins activitatea pe piața din România prin dezvoltarea primului nostru proiect rezidențial în București. În prezent, construim 1.000 de apartamente în Belgrad, Cracovia, Riga și Praga, o dovadă a încrederii pe care oamenii din regiunea Europei Centrale și de Est o au în compania noastră și a faptului că am reușit să ne ridicăm la standardele lor. Ne dorim să aducem acest lucru și în România și să oferim oamenilor casa pe care o caută”, spune David Hay, CEO AFI Europe România.
Cele 190 de apartamente sunt construite pe diferite dimensiuni și stiluri de compartimentare: Studio Dublu, apartamente cu două și trei camere, cele mai moderne și funcționale apartamente de pe piață. Mai mult, alături de facilitățile de retail din apropiere, pune la dispoziție un mix perfect între stilul de viata propriu și activitățile alături de familie și prieteni.
În plus, AFI City răspunde standardelor curente de sustenabilitate și a fost pre-certificat de Asociația Română pentru Clădiri Verzi.
 
AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997.
Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia.
 
AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează “AFI Cotroceni”, cel mai mare şi de succes mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă închiriabilă de aproape 90.000 metri pătrați (GLA) şi oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă dedicată activităților de divertisment, care include o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber și peste 300 de magazine ale brandurilor locale şi internaţionale, vizitate în medie de 50.000 de clienţi pe zi.
În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploiești, primul și singurul mall modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, disponibilă pe două etaje ce cuprind peste 100 de branduri naționale și internaționale, alături de peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.
Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI Park, cel mai nou și mai modern parc de business de clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 metri pătrați de spaţii de birouri, ocupate de companii multinaționale din domeniu IT&C. Clădirile de birouri AFI Park 1-5 au atins un grad de închiriere de aproape 100%. În aprilie 2016, AFI Europe România a finalizat lucrările la clădirile de birouri AFI Park 4 și 5, pe o suprafață închiriabilă de 32.000 de metri pătrați. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în complexul de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts, Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și Dell SecureWorks.
În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul orașului Brașov proiectul AFI Brașov, care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 45.000 de metri pătrați și două clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de metri pătrați.
Pe segmentul de birouri, AFI România are în dezvoltare AFI TECH PARK, un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott și a Parlamentului României. Parcul de business va include două clădiri de birouri de înălţime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală, proiectul fiind un campus high tech care răspunde nevoilor de extindere a companiilor IT&C din România prin oferirea unui spațiu potrivit din punct de vedere al dotărilor tehnice și al posibilităților de dezvoltare.
De asemenea, AFI Europe România va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte: unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătrați din Arad, a cărui ancoră va fi un hypermarket și un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidențial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătrați din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București).

Related posts

Europa Digitală: Cinci din 12 centre de inovare digitală selectate în România vor activa în Transilvania și Banat

Ion Surdu

Automobile Dacia a produs la Mioveni 32.021 vehicule în primele două luni ale anului

Stefana Muresan

LEVI9, planuri de creștere și un sediu nou la Iași

Ionut Oprea

A fost semnat Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate

Papuc Irina

Laborator de măsurări electrice, echipat de Tenaris la Jibou

Nora Dumitrescu

Clujul se vrea Capitala Europeană a Inovării

Nora Dumitrescu

Universitatea Babeș-Bolyai își face hub de cercetare cu 4,5 milioane euro

Nora Dumitrescu

Festivalurile Untold și Neversea se vor organiza în 2021

Nora Dumitrescu

Câmpia Turzii și-a modernizat parcul din Sâncrai

Nora Dumitrescu

Portal regional al ADR Centru pentru propuneri de proiecte

Ligia Voro

Furnizorul de componente auto Eckerle Automotive, afaceri de peste 45 mil. euro cu fabrica din Cluj

Stefana Muresan

Aproape 123.000 de fermieri afectați de criza Covid-19 au solicitat sprijin

Traian Dan

92 de milioane de componente electronice au fost livrate de Continental Timișoara în ultimii 11 ani

Stefana Muresan

Peste 250 de milioane de euro pentru apa potabilă din județul Satu Mare

Traian Dan

Studiu RE/MAX: Interesul declarat pentru zona Clujului, cu mult peste Bucureşti

Stefana Muresan

Farmacist de 27 de ani din Alba Iulia face concurenţă marilor companii

Stefana Muresan

Primii zece contribuabili la bugetul Oradiei pe anul 2017. Care sunt direcțiile de dezvoltare asumate de municipalitate

Stefana Muresan

Bolt are undă verde de la Ministerul Transporturilor să opereze la Cluj

Nora Dumitrescu

La Sibiu sunt căutați ingineri și operatori pentru Zona Industrială Vest

Stefana Muresan

Cifra de afaceri în comerț, în creștere cu 7,1 la sută în primele zece luni

Papuc Irina

Societatea Citadin a repornit stația de asfalt a Zalăului

Nora Dumitrescu

Libraria online Libris.ro a crescut cu 40% in primele 6 luni ale anului, pana la 18.3 milioane de lei

Stefana Muresan

Cluj: Tetarom SA ar putea fi listată la Bursă

Stefana Muresan

Un tablou de Adrian Ghenie a fost vândut cu aproape 3 milioane de euro

Stefana Muresan

Leave a Comment