Eveniment

Fiscalitate 24.7: Impozitarea Criptomonedelor | Prețuri de Transfer |Tendințe fiscale | Locul prestării de servicii

Joi ne vedem la Fiscalitate 24.7, evenimentul de referință fiscal-contabil din Transilvania, care oferă participanților o perspectivă de ansamblu asupra principalelor reglementări fiscale și efectele acestora în contextul economic actual.
Temele abordate în acest an în cadrul evenimentului Fiscalitate 24.7 organizat de Libero Events, fac referire la modificările noului Cod Fiscal și mai precis la:
• Prețurile de Transfer
• Impozitarea în domeniul criptomonedelor
• Tendințe fiscale la nivel internațional și local
• Locul prestării de servicii din punctul de vedere al TVA-ului.
Conferința este susținută de specialiști din cadrul celor mai mari companii de consultanță și experti financiari, factori de decizie din departamentele financiar-contabile ale celor mai importante companii prezente pe piața românească, iar dintre aceștia îl menționăm pe Adrian Bența, consultant fiscal și auditor financiar Bența Consult. Pe Adrian pe care îl recomandă experiența profesională de peste 15 ani, atât în contabilitatea și fiscalitatea românească, cât și internațională.
Cel de-al doilea speaker prezent la evenimentul Fiscalitate 24.7 este Gabriel Sincu, Partener Asociat în cadrul departamentului de Asistență fiscală al EY România și coordonatorul birourilor regionale de asistență fiscală din Cluj-Napoca și Timișoara.
“ Începutul de an 2018 este marcat de frenezia tranzacțiilor cu monedă virtuală. Cuvinte precum Bitcoin, Ethereum, Ripple sau Litecoin sunt de acum pe buzele tuturor. În continuarea voi menționa câteva aspecte fiscale de care ar trebui să țină cont cei care efectuează operațiuni cu astfel de monede. De la început trebuie spus că în legislația fiscală națională aceste operațiuni nu sunt reglementate, rămânând la latitudinea fiecărui participant să își regleze situația fiscală după cum consideră necesar. Analiza fiscală a acestor operațiuni trebuie făcută pe de o parte din perspectiva impozitării câștigului realizat (sau a deductibilității fiscale / reportării pierderii, după caz), atât la persoane fizice cât și la persoane juridice și totodată a impozitării tranzacției (i.e. obligația de plată a TVA). Totul pornind de la cele trei modalități de bază prin care se poate întra în posesia monedei virtuale: (i) schimb cu alte bunuri / servicii, (ii) achiziție în schimbul banilor reali și (iii) în urma procesului de ”minare”.
De asemenea, a confirmat prezența și Alexandra Rogojan, Tax Manager PwC România, responsabilă de coordonarea departamentului de taxe în cadrul biroului regional al PwC din Cluj-Napoca. De-a lungul timpului, Alexandra a fost implicată în proiecte de contabilitate, revizuiri din punct de vedere fiscal, reorganizări de afaceri, prețuri de transfer, precum și în proiecte generale de consultanță fiscală, în special în aria impozitelor și taxelor directe, dar și în sfera taxelor indirecte și a impozitarii persoanelor fizice.
Speaker în cadrul evenimentului, Iulia Butnaru este partener în cadrul TaxWise, societatea formată din specialiști în sfera prețurilor de transfer cu experiență în Big4. A realizat și coordonat numeroase proiecte în sfera prețurilor de transfer pentru clienți din industrii variate precum: IT, farmaceutic, auto, sectorul energetic, retail. Are experiență în proiecte de consultanță și asistentă în cadrul inspecțiilor fiscale (inclusiv contestații), audit fiscal, proiecte de revizuire fiscală, reorganizări și structurare internațională.
Lavinia Bartos, partener TaxWise se alătură evenimentului din acest an, aducând un plus valoare prin expertiza formată în proiecte de consultanță și asistență în cadrul inspecțiilor fiscale. Lavinia a realizat și coordonat numeroase proiecte de prețuri de transfer pentru clienți din diferite industrii și a contribuit la obținerea unuia din primele acorduri de preț în avans din România. A susținut prezentări pe tema prețurilor de transfer în fața reprezentanților diferitelor companii, în cadrul seminariilor “The Academy” organizate de PwC și în cadrul seminariilor organizate de CECCAR.
Participarea la eveniment echivalează cu 5 ore de pregătire profesională pentru membrii Camerei Consultanților Fiscali.
Conferinţa reunește peste 100 de specialiști din managementul economic, iar cei prezenți vor putea împărtăși experiențe de succes. Agenda completă și ultimele înscrieri sunt disponibile pe site-ul dedicat: www.Fiscalitate24.ro
Partenerii care susțin evenimentul: TaxWise, PwC, EY, Adrian Bența.

Related posts

2017, anul planului BEPS

Ionut Oprea

ROFMA organizează prima ediție a Romanian Workplace Management Forum

Stefana Muresan

Pe cine ar trebui să cunoști pentru a avansa mai ușor în cariera sau afacerea ta?

Ionut Oprea

Elitele Clujului au socializat la ”Celebrate Cluj Party & Networking”

A. I.

Health Forum 2016

Business Focus Timișoara: lideri în business și programe speciale de employer branding, inteligență emoțională și leadership

Ionut Oprea

Calendar măsuri PNDR în 2016

Transilvania Business

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, prin Clubul Regal al Medicilor, organizează prima Conferință Națională a Asistenților Medicali

redactia

Conferința PRIA Aviation va avea loc la Aeroportul Tuzla în 13 iulie 2018 în deschiderea prestigiosului Show aviatic AEROMANIA

Stefana Muresan

Companii de renume internațional vin să accentueze importanța leadershipului feminin la The Woman

Stefana Muresan

Business (r)Evolution Conference in Bucharest

redactia

VINTEST Bucuresti promoveaza campania “Iubesc Vinul Romanesc”

Transilvania Business

Forumul Industriei Auto 2019

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Sistem de colectare a deșeurilor plutitoare, o premieră în România, în faza de receptie

Stefana Muresan

Bogdan Chiritoiu, la PRIA Competition

Transilvania Business

Romina Sabou și Haute Coiffure Française România invită la prima gală de Haute Coiffure Française din România!

Stefana Muresan

Real Estate & Construction Forum, ediția III

Transilvania Business

Un nou tren cu peste o sută de asistenţi sociali români a plecat de la Timişoara spre Austria

Robert Bloancă

Actul de punere în aplicare al Codului Vamal al Uniunii a fost adoptat

Transilvania Business

CEO Conference – Shaping the future

Ionut Oprea

Platforma de matchmaking de la Comisia Europeană folosită în premieră la Cluj

”Supraviețuitorul” Bear Grylls și fostul șef al ABC, speakeri la Oradea

Traian Dan

CT | SALSA WEEK & KIZOMBA 2016

Operational HR 2016

Transilvania Business

Leave a Comment