Cluj Cultural Ultimele stiri

Opera Română îi invită pe clujeni la Balul Operei, dedicat Centenarului Marii Uniri

Opera Națională Română din Cluj-Napoca îi invită pe clujeni să participe la Balul Operei, sâmbătă, 3 martie 2018, începând cu ora 19:00, un eveniment marcant pentru mediul cultural și artistic din Cluj-Napoca. Balul Operei se va desfășura după un concept nou dedicat clujenilor, bucurându-se de bogata tradiție care i-a completat identitatea, începând cu prima ediție dezvăluită publicului în anul 1985.
Sala Mare a Operei Naționale Române Cluj-Napoca se va transforma, în premieră, în sală de bal, iar clujenii sunt invitați la dans! După programul artistic, participanții la bal se vor bucura de un program de dansuri de societate în Sala Mare, care va fi reorganizată special pentru acest eveniment.
”Mă bucur că, de anul acesta, Balul Operei a revenit sub egida Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, fiind pentru noi o ocazie deosebită să oferim publicului clujean un repertoriu ales în mod special pentru a celebra Anul Centenarului Marii Uniri. Vrem ca ediția din 2018 să insufle Balului Operei autenticitatea și strălucirea unui veritabil Bal vienez al Operei, iar premiile de excelență vor sublinia, din nou, aprecierea pentru valorile autentice. Iar transformarea, în premieră, a Sălii Mari în sală de bal va fi o surpriză pe care, suntem siguri, clujenii o vor aprecia foarte mult.
Sunt puse în vânzare mai multe categorii de bilete și dorim să sprijinim, din profitul realizat și din donații, activitatea tinerilor talentați din cadrul Transylvanian Opera Academy, singurul program din România de formare și perfecționare a tinerilor artiști de operă ”, a declarat dr. Florin Estefan, Manager general al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.
Programul artistic al serii va cuprinde momente lirice și coregrafice speciale, susținute de Orchestra, Soliștii și Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române Cluj-Napoca. Programul balului, ce onorează Anul 2018 dedicat Centenarului Marii Uniri, va include totodată momente muzicale reprezentative din repertoriul dramatic și instrumental autohton.
Clujenii au ocazia să îi susțină pe tinerii artiști talentați din cadrul Transylvanian Opera Academy
Participanții Balului Operei 2018 vor susține, atât prin achiziția biletelor la eveniment, cât și prin donații oferite în seara acestuia, programul de burse lunare pentru cei 11 artiști care fac parte din Transylvanian Opera Academy (TOA). Este cel mai recent proiect cultural-artistic și academic al Operei Române și urmărește formarea și îndrumarea către excelență a unor tineri promițători care, prin reușita în cadrul unei sesiuni de audiții, se bucură de privilegiul unui an de studiu cu artiști consacrați.
Ca în fiecare an, în cadrul Balului Operei se oferă Premii de excelență în domeniul artistic, ediția 2018 a Balului Operei onorând rezultatele deosebite prin următoarele trei premii:
– Premiul “Alexandru Fărcaș” pentru tinere talente (o operă de artă oferită de Remus Pop din colecția sa personală)
– Premiul “Dimitrie Popovici-Bayreuth” din partea Operei Române
– Premiul “Seniorii Cetății” din partea Consorțiului Universităților Clujene (Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca şi Universitatea de Artă şi Design Cluj).
Biletele evenimentului au fost puse în vânzare la Agenția Teatrală și online, pe www.biletmaster.ro.

Related posts

Hirschmann România pregătită pentru noi proiecte

redactia

Degustare specială, într-un regal al vinurilor prezente la VINVEST

Stefana Muresan

Clujul are stand la Târgul de Crăciun de la Koln

Nora Dumitrescu

CTP pregătește obținerea certificării BREEAM

Ionut Oprea

Cele mai mari zece companii din industrie –printre care Continental, Autoliv, Takata şi Michelin – afaceri de 53 de miliarde de lei

Stefana Muresan

Lucrări de 36 mil. lei pentru execuția parcării subterane din centrul Oradiei, scoase la licitație

Stefana Muresan

Început în forță pe Autostrada Târgu-Mureș – Ungheni

Nora Dumitrescu

Topul salariilor pe judeţe

Stefana Muresan

Stephan Braune, Clubul Economic German din Transilvania: „Este foarte posibil ca o parte din producția care se face în Asia să fie relocată în Europa, iar România poate profita de acest lucru”

Ion Surdu

Shamrock Gardens, ansamblu rezidențial unic în Sântana de Mureș

redactia

Bas de Groot, primul somelier de lapte din lume: fermierii au nevoie de povești pentru a-și valorifica mai bine produsul

redactia

Studiu PwC: Impactul COVID-19 asupra afacerilor: domeniile cel mai puternic afectate și ce măsuri trebuie luate de urgență

Papuc Irina

Prima rectificare bugetară din acest an: Sănătatea și Asistența socială primesc 12 miliarde de lei în plus. Fondul de rezervă, completat cu 3 miliarde

Ion Surdu

Producția de automobile în România a crescut în luna februarie cu peste 7%. Dacia Duster și Ford Ecosport & Puma, în top

Papuc Irina

Paralela 45 a lansat graficul cu tarifele hotelurilor pentru intregul sezon estival

redactia

Marile tranzacții office ale RE/MAX s-au mutat în zona Bucureștiului

Nora Dumitrescu

Laboratorul de prăjituri, componenta dulce Pansab Reghin

Ligia Voro

Kronospan, Coresi Shopping Resort și Brașov Business Park, cei mai mari contributori la bugetul local al Brașovului

redactia

Turda atrage proiecte europene de 100 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Multibet Transilvania furnizează betoane de calitate

redactia

Infrastructură navală nouă, drumuri și căi ferate de 90 mil. euro în portul Galați. Finanțare din fonduri europene

redactia

FOTO-VIDEO: Se lucrează la pasajul peste A3 și calea ferată, la nodul Iernut

Ligia Voro

Măsura privind sprijinul de instalare a tinerilor fermieri, lansată pe 15 iulie: 20 de milioane de euro sunt dedicate românilor care vor să se întoarcă acasă

redactia

Ministrul Transporturilor: Anul acesta vor fi date în folosinţă trei segmente de autostradă

redactia

Leave a Comment