Timiș Ultimele stiri

Timișoara: Au fost plantați primii 350 de arbori în cel mai mare parc suspendat din ţară

Aproximativ 350 de arbori, din totalul celor 1.000 care vor înfrumuseţa parcul ansamblului Openville din Timișoara, au fost plantaţi temporar, în vecinătatea lui, pentru a se aclimatiza. Zona verde din ansamblul Openville va fi cel mai mare parc suspendat din ţară, urmând a fi amenajat, în acest an, peste viitoarea parcare subterană a proiectului.
Majoritatea arborilor au înălţimi mari şi vor impresiona publicul prin dimensiuni, forma coroanelor şi coloritul frunzelor în diferite perioade ale sezonului de vegetaţie. Printre aceştia sunt fagi pendulari şi piramidali, stejari, duzi, platani, castani, brazi, tei, carpeni de tip spalier sau cu formă piramidală, pruni ornamentali şi diverse varietăţi de arţar, magnolii şi alte specii spectaculoase.
Arborii au fost achiziţionaţi de la pepiniere din nordul Italiei şi au fost aduşi la Timişoara cu transporturi speciale. Din noiembrie 2017 şi până în prezent, aproximativ 260 de tiruri au fost descărcate în ansamblul Openville. Unii copaci au înălţimi de până la 12 metri şi câteva tone în greutate, astfel că, datorită dimensiunilor impresionante, într-un tir pot încăpea chiar şi doar doi arbori.
Alte 150 de tiruri vor sosi în perioada următoare la Timişoara, pentru a livra restul de arbori şi arbuşti care vor forma viitorul parc. Printre copacii deja plantaţi se numără şi cei 86 de arbori din zona clădirii de birouri UBC 1 şi cei 39 din proximitatea parcării supraetajate.
Compania Iulius va crea la Timişoara un parc care, şi prin proporţii, şi prin amenajare, va fi unicat în România. Acesta va include şi un lac, piaţete pentru evenimente, un carusel pentru copii, fântâni arteziene şi suprafețe întinse acoperite cu gazon special pe care vizitatorii se pot relaxa liniștiți. În vecinătate, vor fi amenajate cafenele şi restaurante, cu panoramă spre parc.
Sursa foto: facebook.com/OpenvilleTM

Related posts

Licitație pentru pasarela pietonală peste Someș în valoare de peste 12 milioane de lei

redactia

Sorin Gal, noul președinte al ANRM

Stefana Muresan

Coaliția pentru Dezvoltarea României, îngrijorată de noua Lege a dialogului social

Ligia Voro

Leave a Comment