Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turismul și patrimoniul cultural în regiunea transfrontalieră Banat, în dezbatere la UVT

Conferința științifică ”Patrimoniu cultural și turism. Turism și patrimoniu cultural în regiunea transfrontalieră Banat” s-a desfășurat marți în amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timișoara. Conferința este parte a proiectului Local Heritage for Active Tourism in Banat – HerA, finanțat prin programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia și implementat de Universitatea de Vest din Timișoara în colaborare cu Primăria Kikinda Kikinda și Muzeul Național din Kikinda.
Intervențiile din cadrul conferinței au avut la bază în primul rând cercetările de teren desfășurate în perioada august – septembrie 2017 și ianuarie 2018 în 38 localități, dintre care 29 în România: GAL Triplex Confinium (10 localități) GAL Călugăra (8 localități) GAL Poarta Almăjului (5 localități) GAL Ținutul Gugulanilor (6 localități) și 9 în Serbia: Zona de nord (Kikinda – 3 localități) și zona de Sud (Pancevo – 6 localități). La activitatea de cercetare de teren a participat un număr total de 18 cercetători, dintre care 5 din echipa de proiect și 13 voluntari (doctoranzi sau masteranzi ai UVT). La finalul acestei activități au rezultat peste 6000 de imagini și peste 25 ore de imprimare magnetică.
În al doilea rând, intervențiile s-au bazat și pe dezbaterile în comunități organizate în ultimele două săptămâni, între 29 ianuarie și 8 februarie, după cum urmează: patru ateliere în comunitățile din arealele investigate în România (dintre care două dedicate elevilor: Școala Iablanița, Școala Măru, unul organizat cu sprijinul și dedicat comunității locale din Eftimie Murgu (Rudărie), iar ultimul dedicat ONG-urilor implicate în prezervarea patrimoniului local, cum a fost cel din Sânnicolau Mare) și două consultări cu comunitățile din Serbia pentru realizarea calendarului intercultural al Banatului și pentru dezbaterea chestiunilor hranei cu specific local (în Kikinda și Zrenjanin).
La deschiderea oficială a evenimentului au participat Domnul Vladan Tadić, Consulul General al Republicii Serbia la Timișoara, Domnul Gheorghe Dinu, Consulul General al României la Vârșeț, precum și reprezentanți din conducerea celor trei instituții partenere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Continental și NVI­DIA fac po­si­bilă pro­duc­ția de auto­ve­hi­cule auto­nome do­tate cu in­te­li­gență ar­ti­fi­ci­ală

Articolul următor

Emil Boc vrea organizarea unui mare turneu WTA la Cluj , cu sprijinul mediului de afaceri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share