Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Afacerile Adeplast s-au majorat cu 20% anul trecut

Producătorul de materiale de construcţii Adeplast, aflat în proprietatea antreprenorului român Marcel Bărbuţ, a înregistrat o cifră de afaceri de 92 mil. euro în 2017, în creştere cu 20% faţă de vânzările din anul anterior.
„La momentul adoptării bugetului ne-am propus o creştere de două cifre, dar ştiam că pe pieţele noastre se anunţau turbulenţe pe anumite segmente şi reconfigurări de forţe din partea competiţiei, evenimente confirmate de-a lungul anului trecut”, declară Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.
Creşterea de pe piaţa internă a venit de-a lungul anului trecut din proiectele rezidenţiale în condiţiile unei stagnări ale lucrărilor publice de termoreabilitare. Dacă 92% din vânzările companiei au fost făcute pe piaţa locală, restul a provenit din afacerile la export. Adeplast îşi vinde produsele în Ungaria, Bulgaria, Austria, Republica Moldova, Marea Britanie, Italia şi Spania.
Departamentul financiar de la AdePlast monitorizează permanent creşterea generală a preţurilor, în special a celor la utilităţi şi combustibili, creşterile salariale, impactul cursului valutar şi ratele dobânzilor din Romania. Strategia AdePalst pentru 2018 vizează menţinerea ratei de creştere sustenabilă a cifrei de afaceri şi a profitului companiei, la fel ca în anul 2017.
Compania îşi desfăşoară activitatea pe trei platforme industriale în Oradea, Ploieşti şi Roman. Capacitatea anuală de producţie a unităţii din Oradea este de 250.000 de tone de adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsele şi tencuieli decorative şi 700.000 de metri cubi de polistiren expandat. La Ploieşti, compania are o fabrică de adezivi şi mortare cu o capacitate de 450.000 de tone/an, o fabrică de polistiren expandat de peste un milion de metri cubi, o linie de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi şi una de vopsele, tencuieli decorative, lacuri şi emailuri, cu o capacitate de 50.000 de tone/an. Pe platforma de la Roman se pot produce anual 450.000 de tone de adezivi şi mortare uscate şi 700.000 de metri cubi de polistiren expandat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiții de 9 milioane de euro în producția de lactate marca „Țara Mea”, în 2018

Articolul următor

IAR Braşov, profit net de 11 milioane lei, la sfârşitul anului 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share