Agricultura Investitii Ultimele stiri

Investiții de 9 milioane de euro în producția de lactate marca „Țara Mea”, în 2018

Cu 3 fabrici aflate în Buzău, Arad și Ploiești, Cooperativa Țara Mea produce lactate românești în valoare de 500.000 €/lună. În două luni se va deschide fabrica de la Bârlad, în urma unei investiții de 7 milioane de euro. Alți 2 milioane de euro sunt alocați modernizării fabricilor de la Berca și Arad. Cooperativa se ocupă permanent atât de calitatea produselor din cele patru fabrici, cât și de împărțirea eficientă a costurilor și de investiții noi. În 2017, Țara Mea a înregistrat o cifră de afaceri de 26 milioane de euro.
„Principalul scop al Cooperativei nu este sa livreze cât mai mult și cât mai repede, ba dimpotrivă: investiția de 2 milioane de euro se va duce către îmbunătățirea tehnologiei de producție a lactatelor – tehnologii de periere, cântărire, ambalare etc. , asftel încât să livrăm consumatorului final produse sănătoase, de cea mai înaltă calitate și producția în sine să fie avantajoasă pentru fabrici – resursele energetice, materia primă și resursele umane să realizeze un raport timp-calitate-cantitate cât mai avantajos posibil.” (Florin Burculescu, președinte Cooperativa Țara Mea)
Fabrica de la Berca, județul Buzău, este proprietatea Cooperativei din anul , a necesitat o investitie de 3 milioane de euro, produce lunar între 60 și 80 de tone de lactate și are aproape 100 de angajați.
În fabrica de la Arad s-au investit 4 milioane de euro, iar fabrica de la Ploiești, cu o investiție de 200.000 de euro, este un proiect pilot, în care se lucrează manual specialități românești, după rețete tradiționale demult uitate.
La Bârlad se construiește o fabrică de lactate care urmează să livreze peste 80 de tone lunar. Fabrica va fi gata în două luni și a necesitat o investiție de 7 milioane de euro.
Cooperativa agricolă “Ţara Mea” s-a dezvoltat ca un business unic în România începând cu anul 2015. Astăzi, sub umbrela Cooperativei activează aproximativ 350 de fermieri cu activităţi de la cultivarea legumelor , la procesarea lactatelor şi a cărnii de porc şi pasăre etc. Aceştia s-au constituit într-o Cooperativă cu acelaşi nume, într-un proiect inspirat de modele din Spania, Franţa, Italia şi România comunistă. Scopul Cooperativei este, pe de o parte, să crească producția și consumul de produse românești, autohtone și sănătoase, cu o calitate net superioară celor din import, și pe de altă parte, să susțină o creștere economică sănătoasă atât pentru producătorii români cât și pentru economia țării. Țara Mea este singurul proiect de acest gen care a reușit să integreze producția, procesarea și comercializarea, oferind astfel beneficii reale și câștig garantat membrilor.

Related posts

Portland, bilant la 20 de ani

Ionut Oprea

Raport: rezultatele proiectelor imobiliare ale SIF Moldova

Ionut Oprea

Administrația clujeană vrea să dezvolte parteneriate economice cu China. Sunt vizate trenul de mare viteză Cluj-Budapesta și centrala de la Tarnița

Stefana Muresan

Oradea va contracta două credite pentru cofinanțarea unor proiecte pe fonduri UE

Traian Dan

Raiko Transilvania debutează la bursă în toamnă

Nora Dumitrescu

Ioan Oleleu: Produsele alimentare românești, mai bune decât cele din alte zone

Fermierii vor beneficia de sprijin material crescut din fonduri europene

Stefana Muresan

Analiză KeysFin: Industria locală de pharma la un maxim istoric în 2020

Ligia Voro

Încep lucrările la viitoarele Băi Sărate din Ocna Mureş, investiție de de 5,9 mil. euro

redactia

Timișoara și Oradea, locul I, respectiv III pe țară la spații comerciale moderne

Traian Dan

Clinică-spital Dr. Leahu în Cluj Napoca, investiție de 2 milioane de euro

redactia

Antibiotice Iași donează 250.000 de lei Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”

Ion Surdu

Zitec estimează în acest an o creștere a cifrei de afaceri cu 3 milioane de euro față de anul trecut

Papuc Irina

Sezonul pentru zborurile charter turistice debutează pe Aeroportul Internaţional din Cluj

Stefana Muresan

Agromalim 2017, o ediție care le întrece pe toate

Stefana Muresan

Băimărenii de la Kema Tronic se vor implica în proiectul Reduces

Nora Dumitrescu

Strategia CFR pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare: Este nevoie de investiţii de 56 miliarde lei până în 2022

Stefana Muresan

Chatbotul Ioana îi ajută pe angajaţii Groupama cu informaţii și suport IT

Traian Dan

SIbiu: Inimi salvate din generozitate

Papuc Irina

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE: “Vești bune de la Bruxelles pentru fermieri! Eforturile Comisiei AGRI din Parlamentul European au generat măsuri excepționale de sprijin pentru sectorul agroalimentar!”

Ligia Voro

Alpin57Lux din Sebeş produce zilnic 100 de tone de îngheţată

Stefana Muresan

Cercetarea românească. OMS: Institutul OncoGen din Timișoara este singurul din România care testează un vaccin împotriva Covid-19

Ion Surdu

Brașov: Din 2020, doar cu autovehicule Euro IV în centrul orașului pentru transportul special și greu

Papuc Irina

Porsche a deschis un birou la Timişoara, prin intermediul subsidiarei specializate în servicii IT

Robert Bloancă

Leave a Comment