Bihor Investitii Ultimele stiri

Peste 50 de proiete importante, derulate în acest an de administrația orădeană

Anul acesta, municipiul Oradea va avea în derulare cca 50-60 de proiecte, unele de ordinul milioanelor de euro.
Astfel, lucrările la Podul Centenarului sunt în curs, și dacă totul va decurge fără probleme, acesta va fi inaugurat la 1 decembrie anul acesta. Totodată, este în curs de derulare concursul pentru grupurile statuare care urmează să fie amplasate în proximitatea Podului Centenarului.
Un alt proiect important este continuarea drumului expres. Primul tronson va fi finalizat în primăvară, imediat ce vremea va fi favorabilă lucrărilor, iar cea mai mare porțiune, care va lega str. Bihorului de girația de la Real Episcopia, este în fază de evaluare, urmând ca până la jumătatea lunii martie să fie desemnat un câștigător.
De asemenea, vor intra în lucru cel puțin trei pasaje: pasajul mare de la Cimitirul Municipal pe șoseaua de centură, pasajul mare de pe Șoseaua Borșului peste girația de la Parcul Industrial și reabilitarea și înlocuirea podului de pe str. Universității, la trecerea peste Pârâul Peța.
Alte proiecte importante vor viza spitalele, parcările din zona centrală, asfaltarea unor drumuri din zona veche a orașului Oradea, reabilitarea fațadelor clădirilor de pe str. Vasile Alecsandri, reabilitarea clădirii Primăriei, coridorul verde Ioșia etc.
”Amenajarea Pieței Ferdinand și a parcării de la Voința urmează să intre în contractare și estimăm că în prima săptămână din martie, cel târziu, urmează să apară pe SEAP anunțurile pentru contractarea lucrărilor. Proiectul de reabilitare a Pieței Ferdinand va fi finanțat din bani europeni, iar proiectul parcării de la Voința printr-un credit furnizor, cu plata în rate timp de 5 ani de zile după finalizarea lucrărilor, în așa fel încât efortul financiar să fie distribuit pe mai mulți ani”, a declarat primarul Ilie Bolojan, citat de infooradea.ro.

Related posts

Univers T a deschis Casa Călățele în Apuseni

Stefana Muresan

Monor, Romfulda și Lacto Sinelli domină piața lactatelor din Bistrița-Năsăud

Stefana Muresan

S-a lansat Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor

Stefana Muresan

Leave a Comment