Eveniment Timiș

MAREA UNIRE A VINURILOR în anul Centenarului Marii Uniri, la cea de-a 15-a ediţie a Salonului VINVEST Timişoara 2018

300 de sortimente excepţionale de vin, unele în premieră națională, vor fi expuse și degustate la a XV-a ediție a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST 2018.
În anul binecuvântat al Centenarului Marii Unirii, organizatorii VINVEST, CCIAT si ADAR vă dau întâlnire la Timişoara, la cel mai mare eveniment dedicat vinului și unul dintre cele mai vechi şi de tradiţie evenimente din România, Salonul Internațional de Vinuri – VINVEST ediția a XV-a, care va avea loc în perioada 30 martie – 1 aprilie 2018 la Centrul Regional de Afaceri Timişoara.
Nu există nicio îndoială că vinul și gastronomia se numără printre cei mai puternici piloni ai identității şi unităţii naționale. Tocmai de aceea, ca în fiecare an, militant tenace (şi) pentru aceste eterne idealuri româneşti, Salonul internaţional Vinvest 2018 este o veche şi totuşi constant nouă oportunitate de a (re) descoperi cele mai îmbietoare vinuri și distilate din România. Succesul acestui eveniment este bine stabilit, mai ales că, de pildă, în 2017 am numărat 2800 de vizitatori.
De la văile Moldovei sau Munteniei până la dealurile Olteniei ori la țărmurile Dobrogei, prin Valea Târnavelor, Crişana sau Banat, viticultura și toate regiunile sale vor fi bine reprezentate aici, la secular-europeana Timişoara devenită, timp de trei zile, o veritabilă capitală a vinurilor reprezentative din toate provinciile istorice. Cu mărci mai noi sau consacrate, DOC-denumire de origine controlată sau nu, soiurile şi producătorii se înfrăţesc, se reunesc patriotic într-o atmosferă caldă și prietenoasă, cu o identitate bine definită, sub motto-ul evenimentului “Identitatea vinului românesc, ” în cadrul Salonului VINVEST Timişoara 2018. La rându-i, marea degustare de vinuri din 15 martie 2018, -un important preeveniment al Salonului- va marca începutul sărbătorii noastre: 100 de ani de vinuri ale României.
“Importanţa VINVEST este tot mai mare, de la an la an, iar faptul că Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 ne obligă să ne pregătim şi mai atent pentru fiecare nouă ediţie, pentru tot mai disputata piață internațională. Preconizăm şi anul acesta să aducem în salon crame care expun, în total, 300 de sortimente de vin. Ca în fiecare an, și la această ediție vor fi prezenți reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, cei care dezvoltă logistica. Participanţii cu standuri la evenimentul VINVEST CENTENAR vor primi Marea Medalie de Aur a Unirii în Vinuri/ CENTENAR 1918 – 2018”, ne-a declarat ing. Lucia Pîrvu, director VINVEST.
Suntem siguri că şi inedita expozitie ad hoc cu 100 de sticle de vin (50 sticle din primele ediţii ale concursului, oferite de VINVEST) şi alte 50 sticle de vin susţinute de producători se vor bucura de aprecierile publicului.
De asemenea, salonul va marca o mult aşteptată reîntâlnire a producătorilor de vin, o repetiţie, în avans, putem spune, în oraşul Timişoara, desemnat Capitală Culturală Europeană 2021, prin care dorim să accentuăm bogăţia sectorului viticol naţional acum, la 100 de ani de la măreţele evenimente de-acum un veac. Vă invităm aşadar să rezervaţi în agenda evenimentelor dumneavoastră şi Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice, ediţia a 15-a, în perioada 29 martie -1 aprilie 2018, la Timişoara.
Simpozionul ştiinţific ”Identitatea vinului românesc”, vernisaje de expoziţii artistice, manifestări din zona gastronomiei, artelor, literaturii vor constitui tot atâtea evenimente de excepţie, realizate şi cu aportul producătorilor înscrişi la salon.
Importatorii şi distribuitorii de vinuri, producătorii şi distribuitorii de utilaje şi servicii conexe sunt asteptaţi pentru a-şi prezenta ofertele, pe parcursul celor trei zile ale salonului.
Cei interesați să participe la VINVEST sunt așteptați vineri și sâmbătă între orele 10:00 – 19:00, iar duminică între 10:00 – 17:00. Un bilet de intrare costă 20 de lei, bani pentru care fiecare persoană primește ca souvenir un pahar special pe care îl poate folosi la numeroasele degustări din Salon.
Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara VINVEST ediția a XV-a este un eveniment de excepţie la care își aduc contribuția 100 de parteneri și colaboratori. Co-organizatori sunt Asociația Degustătorilor Autorizați din România, Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timișoara, Asociația de Cultură și Promovarea Vinului VINVEST.

Related posts

HR Summit Cluj-Napoca 2017: concluzii și idei de pus în practică

Stefana Muresan

Ultimele spații disponibile la Agromalim 2017

Stefana Muresan

Peste 20 de companii de IT se aliniază la START-ul Regattei IT

Ligia Voro

Şcoala de Carte şi Meserii își deschide porțile

Ionut Oprea

Strategia de Dezvoltare Inteligentă a Regiunii Nord-Vest 2014-2020

Transilvania Business

From superyachts to tailor-made luxury cars at the 2018 Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

Nouă maternitate la Timişoara din fonduri transfrontaliere, investiție de 12.5 milioane de euro

redactia

Investiție de 1,1 mil. euro într-un club de fitness pe 2.100 metri pătrați în Vox Technology Park

Ligia Voro

PIN 2016 – Premiile Industriei Regionale IT & Outsourcing

[Enjoy Transylvania!] Universitatea, motor al dezvoltării sociale

Transilvania Business

Centura de Sud a Timișoarei are castigator. Lucrările încep în 2019

Stefana Muresan

Londra promovează, din nou, antreprenoriatul feminin românesc, la ELITE Business Club

Stefana Muresan

David Deacon, Chief Talent Officer, Mastercard – cum poţi dezvolta potenţialul companiei tale

Stefana Muresan

Trenurile de pe ruta Timişoara – Iaşi intră în lumea civilizată, după ce vor avea în compunere vagoane modernizate

Robert Bloancă

Continental în România

redactia

Clujul, premiul european pentru inovare

Stefana Muresan

Finanțare de 24 000 euro pentru Europe Direct

Transilvania Business

Conferință Anuală a FBN România – 29 octombrie 2018, București, Athenee Palace Hilton

redactia

EXPO&BURN revine la Aeroportul Iași pe 6 și 7 octombrie!

redactia

Proiecte nominalizate la Mies van der Rohe Award 2017, expuse la Iasi

Ionut Oprea

ABSL invites you to Iași Business Mixer 2019 on September 19th

Ligia Voro

Gala Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Timiș, a 25-a ediție

redactia

Au fost stabilite condiţiile în care vor circula trenurile speciale cu asistenţi spre Austria. Trei curse, prima pe 10 mai

Robert Bloancă

Business Days București repune pe agendă un subiect major:  rolul oamenilor de afaceri în construcția proiectului de țară

Ionut Oprea

Leave a Comment