Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BVB a premiat persoane şi companii marcante în 2017 pe piaţa de capital: Banca Transilvania – cea mai tranzacţionată acţiune

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a acordat, luni seară, 19 premii pentru anul 2017 mai multor companii şi persoane care s-au remarcat pe piaţa de capital românească, în cadrul inaugurării anului bursier 2018.
Astfel, premiul pentru compania anului 2017 pe piaţa de capital a fost acordat MedLife. Conform BVB, în 2017 compania s-a remarcat nu doar printr-o creştere de 30% a preţului acţiunilor, ci şi prin folosirea pieţei de capital pentru majorarea capitalului social, operaţiune în urma căreia compania a atras peste 14 milioane euro.
Premiul pentru cea mai mare creştere a preţului acţiunilor unei companii listate în 2017 pe piaţa reglementată s-a oferit Sphera Franchise Group, companie ale cărei acţiuni au crescut cu 40% dacă se ia în calcul preţul din ofertă şi cel de la finalul anului 2017.
Alte premii au fost acordate Digi Communications pentru cea mai mare ofertă publică iniţială derulată în 2017 de o companie privată la BVB, UniCredit Bank – emitentul cu cea mai mare valoare a ofertelor de obligaţiuni derulate în 2017 prin BVB, International Investment Bank pentru prima emisiune de obligaţiuni decontată în euro pe piaţa locală, Banca Transilvania pentru cea mai tranzacţionată acţiune pe piaţa principală, după valoare, Nuclearelectrica pentru cea mai mare creştere în 2017 a preţului acţiunilor unei companii din indicele BET.
De asemenea, Turbomecanica a primit premiul pentru cea mai mare creştere în 2017 a preţului acţiunilor unei companii pe piaţa reglementată, Bittnet Sytems pentru cea mai activă companie în 2017 în utilizarea mecanismelor bursiere, BCR pentru cea mai mare valoare tranzacţionată pe segmentul produselor structurate, Citibank România pentru banca custode a anului 2017, Wood&Company – participantul cu cea mai mare valoare tranzacţionată pe piaţa de acţiuni a BVB, Goldring – intermediarul companiilor antreprenoriale româneşti la BVB.
Premiul pentru promovarea programelor de fidelizare a angajaţilor a fost acordat SIF Moldova, cel pentru personalitatea anului 2017 pe piaţa de capital a fost oferit Marianei Gheorghe, CEO şi preşedinte al directoratului OMV Petrom, iar pentru cea mai bună companie de brokeraj de retail în 2017, pentru BT Capital Partners.
Juniors Bankers Contest a primit premiul pentru cea mai bună iniţiativă educaţională pe piaţa de capital în 2017, iar Irina Răilean de la Banca Transilvania pentru cel mai bun analist InvestingRomania în 2017.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Bistrița: Sanovil a început construcția celei mai mari investiții private din regiune în domeniul sănătății

Articolul următor

Autostrada Sebeș-Turda: "Se poate circula în perfectă siguranță"

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Citeste mai mult

Eppur și muove…

De la celebra afirmație a lui Galileo Galilei […]
Total
0
Share