Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dezbatere despre digitalizarea industriei din regiune, organizată la Brașov sub egida CE

Lideri regionali din industrie, politici publice și cercetare, furnizori de soluții și tehnologii, consultanți și experți sunt așteptați vinerea aceasta la evenimentul I4T – Industry Transformation Through Technology Transfer – pentru a dezbate și planifica viitorul digital al industriilor din Regiunea Centru. Având în vedere profilul economic al regiunii, dominat de industria manufacturieră, evenimentul se va concentra mai ales pe promovarea conceptului de “industrializare 4.0”, dar va integra și alte domenii ce fac subiectul transformării digitale.
 
Scopul conferinței: a patra revoluție industrială a regiunii
 
În cadrul conferinței experți din administrație, cercetare și industrie vor susține prezentări și vor dezbate cu participanții despre efectele „industrializării 4.0” asupra industriei din regiune, și despre oportunitățile și amenințările ce derivă din acest proces. Conceptul de “industrializare 4.0” este cel care stă la baza celei de-a patra Revoluții industriale în Europa, și se bazează pe 4 principii de bază: interconectare, transparența informațiilor, asistență tehnică și decizii descentralizate. În cadrul conferinței vor fi prezentate tendințe și studii de caz din domeniu, dar și mecanismele de finanțare disponibile pentru transferul de tehnologii pentru industrializarea 4.0.
 
Studii de caz despre digitalizarea agriculturii și a serviciilor medicale
 
Conferința își propune să creeze conexiuni între reprezentanții sectoarelor economice tradiționale – manufacturare, turism, agricultură și reprezentanții sectorului IT, care să genereze proiecte de cooperare pentru dezvoltarea economică a regiunii. Pe agenda conferinței se află și prezentarea unor studii de caz și tendințe în digitalizarea sectorului agricol, dar și a sectorului medical din regiune.
 
Pe agendă: workshop pentru un mediu de afaceri prietenos în Brașov
 
Pe agenda zilei se află și un seminar dedicat creării unui mediu de afaceri mai prietenos în municipiul Brașov, co-organizat împreună cu Asociația Pro Democrația Club Brașov, ca parte a proiectului “Adoptă un Consilier”. Prin acesta, organizatorii își propun să aducă la un loc consilieri locali, reprezentanți ai direcțiilor de specialitate din primărie și din celelalte instituții publice și reprezentanți ai mediului de afaceri pentru a dezbate soluții pentru îmbunătățirea mediului de afaceri din Brașov.
I4T este unul din cele 23 de evenimente organizate în cadrul European Technology Transformation Week, prin intermediul căreia este sprijinită la nivel comunitar transformarea tehnologică a întreprinderilor mici și mijlocii și digitizarea industriilor de către Comisia Europeană. Iceberg și Clusterul pentru Inovare și Tehnologie Brașov sunt organizatorii locali ai acestui eveniment, în parteneriat cu ADR Centru, Enterprise Europe Network, Pro Democrația Club Brașov, CCIFER, Camera de Comerț și Industrie Brașov, Biz Brașov, Transilvania Business, Warify. Evenimentul este promovat și pe site-ul CE, AICI
Firmele se pot înscrie până joi la eveniment, pe site-ul web: http://i4t.iceberg.ro/.
Agenda evenimentului o puteți lectura dând CLICK pe I4T-Conference-event-agenda
Evenimentul este disponibil si pe facebook: https://www.facebook.com/events/148191242492365/

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cities of Tomorrow #6: reconversie & revitalizare, structura mese rotunde

Articolul următor

NIS Petrol reia operaţiunile de prospectare geofizică pentru petrol şi gaze în Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share