Bihor Energie Investitii Ultimele stiri

NIS Petrol reia operaţiunile de prospectare geofizică pentru petrol şi gaze în Bihor

Compania NIS Petrol, subsidiară Gazprom, revine în Bihor pentru a relua operaţiunile de prospectare geofizică pentru petrol şi gaze naturale.
La cererea Bihoreanului, NIS Petrol a confirmat că va începe prospecţiunile, reiterând că face aceste operaţiuni strict pentru depistarea zăcămintelor de petrol şi gaze naturale.
“NIS Petrol este pregătită pentru începerea operaţiunilor de prospectare geofizică pentru petrol şi gaze naturale în perimetrul EX-3, din judeţul Bihor. Suprafaţa pe care se desfăşoară operaţiunile este de 234 km2 pe teritoriul comunelor Toboliu, Girişul de Criş, Sântandrei, Sânnicolau Român, Gepiu şi Nojorid. Perioada în care se vor efectua operaţiunile va fi de aproximativ 3-4 luni, în funcţie de condiţiile climaterice”, se arată într-o informare transmisă sursei citate.
Lucrările vor fi realizate de companiile Geolink, Naftagas Oilfield Services şi Virom. “Prospectarea geofizică este principala metodă folosită în România, încă din anii ’50, pentru investigarea structurilor geologice şi stratigrafice complexe din subsol, ce pot prezenta situaţii favorabile acumulării hidrocarburilor. Procesul constă în măsurarea timpului de propagare a undelor sonore de mică intensitate, de la punctul de generare determinat cu exactitate la suprafaţa pământului, pe drumul de emisie şi, ulterior, reflecţia undelor către punctele de recepţie”, a mai transmis NIS Petrol.
Totodată, compania precizează că a semnat acorduri cu proprietarii de terenuri şi fermierii pentru accesul pe terenuri.
“Prospectarea se va derula cu tehnologii sigure, neinvazive, care nu afectează în niciun fel pânza freatică, animalele sau sănătatea populaţiei. În ultimii ani, operaţiuni similare au fost derulate de companie în perimetre din judeţul Timiş pe o suprafaţă de aproximativ 450km2, confirmând caracterul responsabil al activităţii desfăşurate”, au dat asigurări reprezentanții NIS.

Related posts

Nodul rutier de la granița cu Ungaria prinde contur

Stefana Muresan

Clujenii de la Net Brinel şi-au majorat linia de credit de la ING de la 2,5 la 6,4 mil. euro

redactia

Investiţie de 70 mil. lei pentru modernizarea a 35 km de drumuri judeţene în Sibiu

Stefana Muresan

Leave a Comment