Analize Ultimele stiri

SMARTREE: Peste 75% dintre companiile mari oferă beneficii extrasalarile propriilor angajați

Potrivit Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, beneficiile acordate de către angajatorii români au devenit tot mai variate și creative ca metodă de retenție și fidelizare a angajaților.
Dacă până acum câțiva ani doar tichetele de masă sau decontarea transportului erau incluse în pachetul de bonificații, în prezent, angajatorii oferă un sistem mult mai complex din acest punct de vedere: tichete cadouri, abonamente medicale, abonamente la saloane de SPA – înfrumusețare, de sport, excursii plătite, camere de relaxare, fructe la birou. La acestea se adaugă inclusiv posibilitatea de a lucra de acasă sau opțiunea de a achiziționa produse și servicii la prețuri reduse.
„Beneficiile reprezintă un instrument solid de motivare a angajaților, de stimulare a performanței și de păstrare, pe termen lung, a loialității lor în cadrul companiilor, dar și de atragere a noi candidați implicați în procesele de recrutare. Implementat într-un mod coerent, corect și transparent, și ținându-se cont de tendințele din piață, dar și de resursele disponibile ale companiilor, acest sistem de bonusare poate conduce la o retenție sporită a angajaților”, a declarat Raluca Peneș, HR Coordinator Smartree.
Conform statisticilor Smartree, valoarea medie a beneficiilor oferite de companii la nivelul anului 2017 a a fost mai mare cu 11% față de media anului precedent, cu o creștere de 25% în decembrie 2017 comparativ cu decembrie 2016. Creșterea înregistrată de-a lungul anului a fost determinată de implementarea programelor de bonusare de către companiile care s-au adaptat rapid la cerințele din piață cu scopul fidelizării propriilor angajați, dar și cu obiectivul de a atrage alți candidați.
În 2017, 79% dintre companiile clienți Smartree au oferit diverse beneficii angajatilor, în creștere cu 4% față de anul precedent, în timp ce 8% dintre aceștia au oferit beneficii în mod diferențiat, în funcție de politica fiecărei entități din grup. Un procentaj de 13% dintre clienții Smartree nu au oferit beneficii anul trecut propriilor angajați.
“Având în vedere că piața ofertelor de muncă a fost una foarte competitivă în 2017, din ce în ce mai multe companii au implementat noi sisteme de beneficii, prin extinderea acestor politici la nivelul tuturor departamentelor. În același timp, sunt și companii multinaționale care deja și-au făcut cunoscută decizia de a intra în 2018 pe piața din România, aspect care va determina actualii angajatori să pastreze și să adapteze continuu aceste sisteme de beneficii, pentru motivarea angajaților existenți, dar și pentru atragerea de noi potențiali candidați”, a adăugat Raluca Peneș.
Pentru anul curent reprezentanții companiei estimează o creștere de 10% în ceea ce privește valoarea medie a bonusurilor acordate angajaților, pe fondul unei piețe a muncii tot mai dinamice. De asemenea, în 2018, angajatorii vor căuta metode tot mai neconvenționale de a-și fideliza membrii echipelor, cu accent pe opțiuni de natură non-financiară a pachetului de beneficii.
Despre Smartree
Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR, a fost înființată în anul 2000 şi oferă o gamă completă de servicii: de la salarizare, administrare de personal, analiză și raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanță în domeniu.
La baza serviciilor Smartree stau platforme proprietare de soluții software integrate, dedicate managementului resurselor umane.
Smartree procesează 600.000 de angajați anual și are aproape 200 de clienți, în majoritate companii multinaționale, dar și companii cu capital integral românesc. Smartree beneficiază de experiența și competențele a peste 80 de specialiști în payroll, administrare de personal și recrutare.

Related posts

Prezent la Oradea, Yves Caracatzanis (Renault România): 500 de locuri de muncă disponibile în Grup

Stefana Muresan

Libris.ro a vândut în 2019 cărți de peste 50 de milioane de lei. Unde s-au cumpărat cele mai multe

Papuc Irina

Un nou produs Continental ce reduce emisiile, fabricat în Brașov

Stefana Muresan

Vechea staţie de comprimare Sărmăşel, demolată de Romgaz

Ligia Voro

Revista Vinul.Ro apare lunar în română și engleză, cu recomandări de locuri, oameni și gusturi bune

Stefana Muresan

Se anulează marile festivaluri ale Clujului: Untold, Electric Castle, Jazz in the Park

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania a bătut palma cu APIA

Nora Dumitrescu

Deschiderea AFI Brașov, amânată din cauza crizei COVID-19

Ion Surdu

Primul Hackathon Colliers aduce inteligența artificială în piața imobiliară locală

Papuc Irina

Cei mai buni elevi informaticieni din Balcani, premiați la UVT

Stefana Muresan

7 milioane de euro pentru o fermă ecologică în Sălaj

Nora Dumitrescu

Apelul pentru fondurile POR, în consultare publică – finanțări nerambursabile de la 2 la 6 milioane de euro

Ion Surdu

Mai mult de o treime dintre directorii executivi în cele mai mari companii din România sunt femei

Papuc Irina

Obligațiunile emise de QUALITANCE intră la tranzacționare la BVB

Ligia Voro

Publicațiile din Ardeal îl somează pe Boc să redeschidă chioșcurile de presă

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania va susține viitorii manageri de fermă din Ardeal

Nora Dumitrescu

Corteva Agriscience™ creează un sistem de finanțare nerambursabilă pentru dezvoltarea agriculturii cu impact pozitiv asupra climei   

Ligia Voro

Veniturile producătorului de componente auto Compa Sibiu au fost în 2019 cu 5 milioane de lei mai mari decât în 2018

Papuc Irina

Femeile din Ardeal își găsesc mai ușor loc de muncă

Nora Dumitrescu

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria încheie anul cu o nouă tranzacţie, a şaptea din 2018

redactia

Ministrul Agriculturii, despre suspendarea exportului de cereale. „Avem stocuri până la noua recoltă, care va fi mai mai săracă din cauza secetei”

Ion Surdu

Businessmenii din Baia Mare: vrem mai multe curse internaționale pe aeroport

Nora Dumitrescu

Din fonduri europene, parc cu spații de agrement, sport și sănătate în Târgu Mureș

Ligia Voro

Unifarm cumpără din Coreea de Sud 2 milioane de teste rapide pentru depistarea Covid-19

Papuc Irina

Leave a Comment