Alba Antreprenori Brașov Mureș Sibiu Ultimele stiri

Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro pentru noi idei de afaceri

Cei interesați să dezvolte noi idei de afaceri prin programul Start-up Urban se pot inscrie la cursuri pentru granturi în valoare de de 39.000 euro , cu scopul pregatirii pentru un început anteprenorial.
Noile afaceri vor putea fi înființate anul viitor de către persoane care au domiciliul sau reședința în județele Sibiu, Alba, Brașov, Covasna, Harghita și Mureș. Data limită a înscrierii în proiectul Start-up Urban este 21 aprilie 2018 iar înscrierea se face la experții locali din fiecare județ, pe baza absolvirii unor cursuri de formare gratuite.
”Cursurile gratuite de formare antreprenorială acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări, programele e-Learning de antreprenoriat și management, sprijinul experților județeni, conferințele de informare și promovare în cele șase județe din Regiunea Centru vor pregăti Concursul de planuri de afaceri din perioada august-noiembrie 2018. Astfel, vor fi selectate cele mai bune 54 de idei de start-up-uri ce vor primi granturi de maximum 39.000 euro fiecare”, potrivit unui comunicat transmis de initiatorii proiectului.
Acțiuni de consultanță-mentorat vor sprijini înființarea și lansarea cu succes în 2019 a noilor afaceri, implementarea planurilor de afaceri selectate fiind ulterior asistată și monitorizată în cadrul proiectului Start-up Urban și în anul 2020.
Proiectul Start-up Urban urmărește dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Centru, prin promovarea culturii antreprenoriale, pregătirea antreprenorială a peste 300 persoane care doresc să se înscrie în proiect – potențiali întreprinzători, selectarea și sprijinirea înființării a 54 de afaceri cu profil non-agricol în mediul urban și crearea a minimum 108 noi locuri de muncă, câte cel puțin două în fiecare afacere.
Proiectul Start-up Urban, cu denumirea oficială „Start-up Plus – Antreprenoriat Urban în Centrul Țării”, cod 104643, este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 13.367.049,19 lei, dintre care valoare eligibilă nerambursabilă FSE 11.328.462,16 lei și valoare eligibilă neramburabilă din bugetul național 1.987.908,46 lei.
În proiectul Start-up Urban se pot înscrie, până în 21 aprilie, persoanele care doresc să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban al Regiunii Centru.
Sunt eligibile persoanele care au au domiciliul sau reședința în mediul urban și rural al acestei regiuni, au au vârsta de peste 18 ani, au absolvit cel puțin învățământul gimnazial și au statutul pe piața muncii de angajați, inclusiv persoane care desfășoară o activitate independentă (persoane fizice autorizate, titulari ai întreprinderilor individuale și membri ai întreprinderilor familiale), șomeri sau persoane inactive (student, persoană casnică, pensionar etc.).
Înscrierea în proiectul Start-Up Urban se face la experții în antreprenoriat din fiecare județ al Regiunii Centru, lista putand fi accesata aici.

Related posts

Banca Transilvania, desemnată să cumpere Bancpost

Stefana Muresan

Dunwell, atuuri și repere în piața de industrial

Stefana Muresan

Cel dintâi McDonald’s din Zalău, în locul restaurantului Casa Albă

Nora Dumitrescu

Tarom crește frecvența zborurilor spre Baia Mare şi Satu Mare

redactia

Scaunul care va fi folosit de Papa Francisc, construit la Reghin

Stefana Muresan

Castelul Karolyi din Carei – magia turismului sătmărean

Gruita Ienasoiu

Mulberry Development deschide clădirea ISHO Offices

Stefana Muresan

foodpanda a încheiat un parteneriat cu farmaciile Help Net

Traian Dan

Concurență tot mai mare pentru un loc de master la UBB

Stefana Muresan

CBRE: Sameday – 2.300 mp în VGP Park Timișoara

Papuc Irina

Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România, se deschide în Teleac

Ligia Voro

Primarii învață cum să aibă o administrație inteligentă

Nora Dumitrescu

Clubul Fermierilor Români, o asociație nouă în agricultură

redactia

ANRE va prelungi termenul pentru alegerea furnizorului de energie

Traian Dan

Transgaz, nouă licitație pentru rezervarea conductei care va exporta gaze în Ungaria

redactia

Piața berii în România, conform cifrelor anului 2019: investițiile au crescut cu 22 de milioane de euro

Ion Surdu

Ministerul Apelor şi Pădurilor derulează în Bihor lucrări de 1,9 miliarde de lei

redactia

Plajele românești se extind cu peste 2 milioane de metri pătrați, din fonduri europene

Stefana Muresan

SIBIU: O linie de producție a medicamentelor oncologice este scoasă la vânzare, cu prețul de pornire de peste 10 milioane de euro

Papuc Irina

Primăria Oradea susține construcția de apartamente în municipiu, lansând un regulament în acest sens

Stefana Muresan

Zalăul își duce cablurile în subteran

Nora Dumitrescu

ABSL announces Timișoara Business Mixer: One step further: How Innovative can we be in the Business Services Industry? November 20th 2018, Hotel Boavista

redactia

Din decembrie, Vodafone va avea un nou director financiar – Marius Corcoman

Ligia Voro

Sălajul vrea gaz metan în comune. “E de 6 ori mai ieftin decât butelia”

Nora Dumitrescu

Leave a Comment