Alba Antreprenori Brașov Mureș Sibiu Ultimele stiri

Start-up Urban: Granturi de 39.000 euro pentru noi idei de afaceri

Cei interesați să dezvolte noi idei de afaceri prin programul Start-up Urban se pot inscrie la cursuri pentru granturi în valoare de de 39.000 euro , cu scopul pregatirii pentru un început anteprenorial.
Noile afaceri vor putea fi înființate anul viitor de către persoane care au domiciliul sau reședința în județele Sibiu, Alba, Brașov, Covasna, Harghita și Mureș. Data limită a înscrierii în proiectul Start-up Urban este 21 aprilie 2018 iar înscrierea se face la experții locali din fiecare județ, pe baza absolvirii unor cursuri de formare gratuite.
”Cursurile gratuite de formare antreprenorială acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări, programele e-Learning de antreprenoriat și management, sprijinul experților județeni, conferințele de informare și promovare în cele șase județe din Regiunea Centru vor pregăti Concursul de planuri de afaceri din perioada august-noiembrie 2018. Astfel, vor fi selectate cele mai bune 54 de idei de start-up-uri ce vor primi granturi de maximum 39.000 euro fiecare”, potrivit unui comunicat transmis de initiatorii proiectului.
Acțiuni de consultanță-mentorat vor sprijini înființarea și lansarea cu succes în 2019 a noilor afaceri, implementarea planurilor de afaceri selectate fiind ulterior asistată și monitorizată în cadrul proiectului Start-up Urban și în anul 2020.
Proiectul Start-up Urban urmărește dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunea Centru, prin promovarea culturii antreprenoriale, pregătirea antreprenorială a peste 300 persoane care doresc să se înscrie în proiect – potențiali întreprinzători, selectarea și sprijinirea înființării a 54 de afaceri cu profil non-agricol în mediul urban și crearea a minimum 108 noi locuri de muncă, câte cel puțin două în fiecare afacere.
Proiectul Start-up Urban, cu denumirea oficială „Start-up Plus – Antreprenoriat Urban în Centrul Țării”, cod 104643, este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 13.367.049,19 lei, dintre care valoare eligibilă nerambursabilă FSE 11.328.462,16 lei și valoare eligibilă neramburabilă din bugetul național 1.987.908,46 lei.
În proiectul Start-up Urban se pot înscrie, până în 21 aprilie, persoanele care doresc să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban al Regiunii Centru.
Sunt eligibile persoanele care au au domiciliul sau reședința în mediul urban și rural al acestei regiuni, au au vârsta de peste 18 ani, au absolvit cel puțin învățământul gimnazial și au statutul pe piața muncii de angajați, inclusiv persoane care desfășoară o activitate independentă (persoane fizice autorizate, titulari ai întreprinderilor individuale și membri ai întreprinderilor familiale), șomeri sau persoane inactive (student, persoană casnică, pensionar etc.).
Înscrierea în proiectul Start-Up Urban se face la experții în antreprenoriat din fiecare județ al Regiunii Centru, lista putand fi accesata aici.

Related posts

S IMMO anunță deschiderea oficială a clădirii de birouri THE MARK

Ligia Voro

Orange aduce inovaţia 5G la UNTOLD

Ligia Voro

Familia Filip, acționară la Electroplast, deschide un centru comercial într-o zonă aglomerată a Bistriței

redactia

CJ Sibiu a finalizat un proiect european de 73,8 mil. lei pentru închiderea depozitelor necon­forme de deşeuri din judeţ

redactia

Cărțile preferate de Bill Gates în 2018

redactia

Continental în România

redactia

Primul bazin acoperit din Zalău va fi construit cu 2,5 milioane euro

Nora Dumitrescu

Dacia Plant continuă investițiile cu un nou depozit de produse finite de 1.300 mp

Papuc Irina

Licitație de peste 26 mil. lei pentru extinderea Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea

redactia

Romsilva va regenera pădurile din zona Baia Sprie

Nora Dumitrescu

Grupul Transavia din Alba creşte 40 de milioane de păsări pe an şi produce 70.000 de tone de carne de pui

redactia

Trei oferte pentru proiectarea și execuția autostrăzii Brașov-Bacău

Ligia Voro

iTech Transilvania Cluster by ARIES T – Let’s work together! For the best IT community!

redactia

Fonduri europene pentru IMM-uri în 2020: până la 200.000 de euro pentru mici firme din IT, sănătate sau energie – propunere de ghid

Papuc Irina

11 șoferi au demisionat de la Aeroportul Internațional Sibiu

Papuc Irina

AZOMUREȘ repornește producția

Ligia Voro

Asocierea Brasig Strabag -Swietelsky, câștigătoarea licitației pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, contract de 700 milioane euro

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj lansează zborurile către Hurghada, Egipt, operate de AlMasria Universal Airlines

Stefana Muresan

Amoma inchiriaza 2.300 mp in Globalworth Plaza

Ionut Oprea

Zona centrală a municipiului Reșița modernizată cu fonduri europene

redactia

Suedezii de la Electrolux, cu fabrică de aragazuri în Satu Mare, se apropie de 1000 de angajați

Stefana Muresan

Afaceri de 1 milion de lei pentru clubul care oferă cursuri de educație acvatică

Papuc Irina

Synevo România deschide primul său centru de recoltare din Mureș 

Ligia Voro

Maramureș: Compania americană Universal Alloy Corporation Europe investeşte peste 250 de milioane de euro într-un centru pentru producţia de componente pentru aeronave

redactia

Leave a Comment