Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tranzacție istorică: Transgaz, acţionar majoritar la Vestmoldtransgaz din R. Moldova

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale ”Transgaz” SA a devenit acţionar la Întreprinderea de Stat Vestmoldtransgaz din Republica Moldova, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, premierul moldovean, Pavel Filip.
Potrivit acestuia, Eurotransgaz SRL, societate înfiinţată la Chişinău având ca asociat unic Transgaz SA, a câştigat concursul investiţional de privatizare a Vestmoldtransgaz.
“Aş dori să anunţ că în ziua de ieri, 26 februarie, Comisia pentru desfăşurarea concursurilor de privatizare a anunţat rezultatul concursurilor, unde Eurotransgaz SRL, la care asociat unic este Transgaz SA România, a devenit câştigătorul acestei competiţii. Prin intermediul acestui exerciţiu, trebuie să recunoaştem că societatea din România şi, dacă vreţi, statul român şi-au confirmat bunele şi serioasele intenţii de a contribui la creşterea securităţii energetice a statului nostru”, a afirmat Pavel Filip, potrivit Agerpres.
Premierul moldovean a susţinut o conferinţă de presă comună cu omologul său român, Viorica Dăncilă.
Filiala Transgaz din Moldova, Eurotransgaz SRL, a depus, la finalul lunii decembrie 2017, cererea de participare la privatizarea a intreprinderii de stat Vestmoldtransgaz. Acesta este operatorul sistemului de transport de gaze naturale din Republica Moldova.
Autorităţile de la Chişinău şi cele de la Bucureşti au declarat anterior că extinderea gazoductului de la Ungheni până la Chişinău ar putea fi finalizată până la sfârşitul anului 2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prima rețea de stații de gaz natural comprimat, proiect de 5,2 mil. euro. Printre orașele vizate: Timişoara, Arad, Sibiu şi Deva

Articolul următor

Cel mai mare fond din lume, deţinut de un stat, a devenit acţionar la Digi şi Compa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share