Auto Energie Fonduri Europene Hunedoara Investitii Sibiu Timiș Ultimele stiri

Prima rețea de stații de gaz natural comprimat, proiect de 5,2 mil. euro. Printre orașele vizate: Timişoara, Arad, Sibiu şi Deva

Asociaţia Producătorilor şi Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat a lansat, vineri, proiectul privind construirea primei reţele de staţii de gaz natural comprimat (CNG) din România, care va prevede realizarea a nouă astfel de staţii de alimentare până în la sfârşitul anului 2019.
Staţii vor fi amplasate în localităţile Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Craiova, Arad, Piteşti, Sibiu, Drobeta şi Deva.
Proiectul se va derula cu ajutorul fondurilor europene şi are un cost total estimat la 5,2 milioane de euro, din care contribuţia UE este de maximum 4,4 milioane de euro.
Conform datelor de specialitate, gazul natural comprimat (GNC) este carburantul fosil cu cea mai curată ardere, iar vehiculele care utilizează un astfel de combustibil emit cu până la 30% mai puţine gaze cu efect de seră decât cele care folosesc benzină sau motorină.
“Este un proiect de anvergură, care va deschide frumoase perspective pieţei gazului natural comprimat şi a carburanţilor alternativi în România. Cele nouă staţii pe care le vom construi prin acest proiect vor fi urmate de altele, astfel încât să acoperim toate arterele importante ale ţării”, a declarat Dumitru Becşenescu, preşedinte al Antares Group şi Preşedinte al Asociaţiei Producătorilor şi Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat, în cadrul conferinţei de lansare a proiectului.
Dezvoltatorul proiectului este firma Denisson Energy, membră a Antares Group.
În acest moment, există deja o staţie de gaz natural comprimat în România, inaugurată în decembrie 2015 în Râmnicu Vâlcea, pe E 81, după o investiţie în valoare de 3,2 milioane de euro, realizată de grupul Antares.
Potrivit Asociaţiei, una dintre strategiile europene pentru sectorul de transport este de a înlocui gradual produsele petroliere cu combustibilii alternativi şi de a construi infrastructura necesară de alimentare.
Cele mai multe staţii de alimentare cu CNG din Uniunea Europeană sunt în Italia – 1.046, Germania – 921, Austria – 165, Suedia – 154, Cehia – 148, Elveţia – 136. Bulgaria dispune şi ea de o infrastructură de 112 staţii.
Sursa foto: cngromania.eu

Related posts

Câștigătorul licitațiilor pentru construcția a încă 33,9 km din autostrada Transilvania – Asocierea Trameco SA – Vahostav-SK, a.s. – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL

redactia

Cel mai mare legumicultor din Bistrița-Năsăud, fermă de 15.000 de curcani

Stefana Muresan

Primăria Sibiu vrea să reabiliteze cel mai mare cartier: a scos la licitație cel mai mare contract de reparații capitale din ultimii 30 de ani

Papuc Irina

LIVE-Pria Environment in contextul Covid-19 in 8 mai 2020, de la ora 11.30

Ionut Oprea

1000 Cities Adapt Now

Ionut Oprea

Chimcomplex a devenit cel mai mare exportator al României

Stefana Muresan

Borza: Hidroelectrica ar obține un miliard de euro din listare, dar banii ar trebui să meargă la buget

Stefana Muresan

Terenuri gratuite oferite de Primăria Lugoj

redactia

Radu Ștefan Oprea, ministrul MMACA: „Ne dorim o dezvoltare și dăm un impuls firmelor ca să revenim pe anumite piețe tradiționale”

redactia

Finanțări de până la 100.000 de euro/startup în a patra rundă a Techcelerator

Ligia Voro

Oradea și Cluj Napoca, exemple pentru Comisia Europeană

Stefana Muresan

Recrutarea intră pe fast forward în era rețelelor sociale

Stefana Muresan

A8, Tîrgu Mureș – Iași – Ungheni, realizată din fonduri europene, zice (încă) ministrul Șova

redactia

Clienții casnici se vor putea racorda gratuit la rețeaua de distribuție a gazelor

Traian Dan

Timișoara pregătește proiecte de finanțare de zeci de milioane de euro pentru dezvoltarea orașului, pe noul ciclu de finanțare al POR

Robert Bloancă

Două multinaționale, Werzalit și Honeywell Lifesafety, planuri de extindere la Lugoj

Stefana Muresan

CBRE: Sameday – 2.300 mp în VGP Park Timișoara

Papuc Irina

David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu”: Zboruri zilnice spre Istanbul, reluarea și suplimentarea unor curse interne, parteneriat cu universitățile clujene și noi proiecte de infrastructură

redactia

Firmele de mobilier din Transilvania vor lucra cu artiști

Nora Dumitrescu

Businessmenii Zalăului fac donații consistente în criză

Nora Dumitrescu

Controlat de electronică: Continental a lansat primul vehicul fără șofer cu 50 de ani în urmă

redactia

Bosch – solutii inteligente pentru service-urile auto

Transilvania Business

Se pregăteşte un nou mini-mall în Timişoara

Robert Bloancă

Împrumuturi de până la 200 mil. lei pentru investiții în județul Brașov

Stefana Muresan

Leave a Comment