Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prima rețea de stații de gaz natural comprimat, proiect de 5,2 mil. euro. Printre orașele vizate: Timişoara, Arad, Sibiu şi Deva

Asociaţia Producătorilor şi Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat a lansat, vineri, proiectul privind construirea primei reţele de staţii de gaz natural comprimat (CNG) din România, care va prevede realizarea a nouă astfel de staţii de alimentare până în la sfârşitul anului 2019.
Staţii vor fi amplasate în localităţile Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Craiova, Arad, Piteşti, Sibiu, Drobeta şi Deva.
Proiectul se va derula cu ajutorul fondurilor europene şi are un cost total estimat la 5,2 milioane de euro, din care contribuţia UE este de maximum 4,4 milioane de euro.
Conform datelor de specialitate, gazul natural comprimat (GNC) este carburantul fosil cu cea mai curată ardere, iar vehiculele care utilizează un astfel de combustibil emit cu până la 30% mai puţine gaze cu efect de seră decât cele care folosesc benzină sau motorină.
“Este un proiect de anvergură, care va deschide frumoase perspective pieţei gazului natural comprimat şi a carburanţilor alternativi în România. Cele nouă staţii pe care le vom construi prin acest proiect vor fi urmate de altele, astfel încât să acoperim toate arterele importante ale ţării”, a declarat Dumitru Becşenescu, preşedinte al Antares Group şi Preşedinte al Asociaţiei Producătorilor şi Utilizatorilor Gazului Natural Comprimat, în cadrul conferinţei de lansare a proiectului.
Dezvoltatorul proiectului este firma Denisson Energy, membră a Antares Group.
În acest moment, există deja o staţie de gaz natural comprimat în România, inaugurată în decembrie 2015 în Râmnicu Vâlcea, pe E 81, după o investiţie în valoare de 3,2 milioane de euro, realizată de grupul Antares.
Potrivit Asociaţiei, una dintre strategiile europene pentru sectorul de transport este de a înlocui gradual produsele petroliere cu combustibilii alternativi şi de a construi infrastructura necesară de alimentare.
Cele mai multe staţii de alimentare cu CNG din Uniunea Europeană sunt în Italia – 1.046, Germania – 921, Austria – 165, Suedia – 154, Cehia – 148, Elveţia – 136. Bulgaria dispune şi ea de o infrastructură de 112 staţii.
Sursa foto: cngromania.eu

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Investiții de 230 milioane euro în sectorul de apă și apă uzată din județul Satu Mare

Articolul următor

Tranzacție istorică: Transgaz, acţionar majoritar la Vestmoldtransgaz din R. Moldova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share