Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Alba Iulia, singurul oraș din România, aflat pe lista celor 100 de orașe verzi ale lumii: Energia regenerabilă, folosită în proporție de 99%

Alba Iulia este singurul oraş din România, şi unul dintre puţinele din Europa, care apare pe lista celor peste 100 de oraşe care folosesc mai mult de 70% energie electrică provenită din surse regenerabile, conform unui studiu al Carbon Disclosure Project (CDP), citat de Mediafax. Carbon Disclosure Project gestionează un sistem global de analiză care permite companiilor, orașelor, statelor și regiunilor să-și măsoare și să-și gestioneze impactul asupra mediului. Potrivit siteului CDP, este vorba despre cea mai cuprinzătoare colecție de date de mediu raportate de autoritățile din întreaga lume.
Alba Iulia foloseşte energie regenerabilă în proporţie de 99%, din care 96% reprezintă energie provenită din hidrocentrale, 1% eoliană, 2% energie solară şi 1% energie produsă din gaze naturale.
Energia provenită din hidrocentrale este considerată energie verde, provenită din surse regenerabile. Totodată, primăria a investit în câteva proiecte de producere a energiei de acest fel. De exemplu, la Bazinul Olimpic din Alba Iulia au fost montate 21 de panouri solare fotovoltaice și sisteme solare pentru încălzirea apei, kituri solare care au menirea de a asigura economii importante la utilități.
La nivel european, oraşe precum Ljubljana (Slovenia), Fave (Portugalia), Bolzano (Italia) Reykjavik (Islanda), Akureyri (Islanda), Basel (Elveţia) Ærøskøbing (Danemarca), folosesc surse regenerabile în proporţie de 100%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Italienii de la Tirrena Scavi au câștigat Centura de Sud a Timișoarei

Articolul următor

Startup Europe Week Brasov 2018

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share