Bihor Investitii Ultimele stiri

Ansamblul cultural Vulturul Negru din Oradea, reabilitat cu 23 mil. lei

Consiliul Local al municipiului Oradea a aprobat în ultima şedinţă extraordinară indicatorii tehnico-economici în vederea realizării investiției „Reabilitare Ansamblu Cultural Vulturul Negru”.
Această investiție se integrează în Planul de mobilitate urbană durabilă și este continuarea unor lucrări demarate în anii anteriori și deja finalizate, cum ar fi lucrările de consolidare și reabilitre ale acoperișului, fațadele la aripa nord-vestică a ansamblului, restaurarea pasajului, a învelitorii și paramentului Palatului Vulturul Negru.
Palatul Vulturul Negru, construit după planurile arhitecților Jakab Dezső și Komor Marcell în anii 1907-1908, este cea mai reprezentativă şi mai cunoscută clădire a secessionului orădean, dominând spaţiul urban din vecinătatea Crişului Repede.
Proiectul propune o soluție de restaurare corectă, care respectă obiectul de patrimoniu și propune conservarea maximală a materialului original sau, în cazul în care acest demers nu mai este posibil, reconstituirea elementelor după modelul original.
Printre altele, lucrările cuprind desfacerea intervențiilor improprii realizate în trecut, realizarea de scări noi de acces în holul principal, recompartimentarea unor spații cu pereți pe structură usoară, desfacerea gradenelor din sala mică, înzidirea unor goluri existente cu zidărie de cărămidă, desfacerea unor scări existente, înlocuirea elementelor degradate, desfacerea planșeului și revenirea la forma inițială la accesul principal din pasaj, readucerea la forma inițială a sălii mari, refacerea bolții din casa de scară principală și restaurarea și reconstituirea componentelor artistice în cea mai mare parte la forma inițială. Proiectul propune, de asemenea, montarea unui lift pe structură metalică și suplimentarea numărului de grupuri sanitare.
Prin lucrările propuse se urmărește stoparea distrugerii și salvarea monumentului istoric de o mare valoare artistică, creșterea ofertei de spații destinate vieții culturale prin repunerea în circuitul public a celor două săli destinate evenimentelor culturale, sporirea ofertei turistice culturale a municipiului Oradea și implicit finalizarea reabilitării ansamblului Vulturul Negru.
Valoarea totală a acestei investiții este de 23.228.119,92 RON (TVA inclus), iar durata estimată a realizării investiției este de doi ani, cu condiţia semnării contractului de finanţare.

Related posts

Craciun Fericit & La multi ani!

Ionut Oprea

Eximbank finanţează Romelectro cu 150 milioane lei

redactia

Clădirea fostei maternități din Diosig, reabilitată prin fonduri europene

Traian Dan

Global Vision: Romanian industrial market. Drivers of growth in times of crisis.

Ionut Oprea

Intervenţii în premieră la Spitalul Alba Iulia. Pacienţi cu AVC ischemic acut trataţi prin tromboliză intravenoasă

Stefana Muresan

Mai am un singur dor/Să circul pe A8

redactia

Timișul, hub regional în domeniul distribuției de gaze naturale. Transgaz investește aproape 50 mil. euro într-o conductă de gaze spre Serbia

redactia

Coldwell Banker Romania o numeste pe Georgia Cailean in pozitia de CEO

redactia

Asocierea firmelor orădene Costa Voc şi Trebor Drum Construct a câștigat contractul pentru amenajarea Parcului Industrial din Tileagd

redactia

Cluj: 65 de km de drumuri judetene reabilitati si modernizati in 2017, 660 km pe care s-au executat lucrari de intretinere

Stefana Muresan

Bathory Fest se ține și în pandemie

Nora Dumitrescu

Ambarcațiunile cu motoare termice, interzise pe marile lacuri ale Clujului

Nora Dumitrescu

Ungurii au mai finalizat 30 de kilometri din Autostrada M4 spre România

Traian Dan

Emerging Europe Property Forum – London 2016

Transilvania Business

Mai mult de o treime dintre directorii executivi în cele mai mari companii din România sunt femei

Papuc Irina

Sunt încă bani disponibili pentru microîntreprinderile din Regiunea Vest  

Ligia Voro

Cifră de afaceri record pentru Grupul Marquardt

Stefana Muresan

Institutul Cantacuzino va participa, la invitația Organizației Mondiale a Sănătății, la controlul extern de calitate al testelor efectuate pentru identificarea SARS-CoV-2

Papuc Irina

Peste 30 de milioane de lei, sprijinul ROMGAZ pentru comunitate

Ligia Voro

Tranzacție pe piața reciclării: Fondul de Investiții Abris a cumpărat afacerea din România a holdingului maghiar Eltex

Ion Surdu

Marea Britanie deschide Consulat Onorific în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Expoziție de machete între cele două terminale ale Aeroportului Cluj

Nora Dumitrescu

Cinci companii băimărene, premiate la gala de excelență

Nora Dumitrescu

Grupul ODU, investiție într-o nouă unitate de producție în Sibiu

Stefana Muresan

Leave a Comment