Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PROmotorii FIrmei Tale (PROFIT), pentru regiunea Centru, proiect de peste 8 mil. lei

Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov (ADDJB), în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret (USH), derulează, în baza contractului de finanțare POCU/82/3.7/104254 din 12.01.2018, proiectul “PROmotorii FIrmei Tale (PROFIT) – pentru regiunea Centru”, finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3 Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul tematic 3.7 Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.
Valoarea totală a proiectului: 8.722.301,38 lei, din care ajutor de minimis 5.649.811,20 lei.
Durata proiectului: 36 de luni
Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea competențelor antreprenoriale și crearea de noi afaceri în Regiunea Centru, prin furnizarea de programe de formare profesională și activități integrate.
336 de persoane din Regiunea Centru, cu vârsta între 18 – 64 de ani vor beneficia de măsuri de formare în domeniul antreprenoriatului. Dintre cele 336 de persoane, 100 de persoane trebuie sa aibă statut de angajat, iar 236 de persoane să se încadreze în categoria de persoane inactive și șomeri.
Din fiecare județ al Regiunii Centru vor fi selectate minimum 20 de persoane care vor fi formate în domeniul antreprenoriatului și vor primi sprijin pentru elaborarea planului de afaceri.
Minimum 36 de planuri de afaceri vor fi sprijinite a se implementa în mediul urban, din Regiunea Centru, în diferite domenii non agricole.
Valoarea maximă a subvenției acordate fiecărei întreprinderi nou-înființate în baza planului de afaceri aprobat este de 35.000 euro.
Grupul țintă eligibil al acestui proiect este format din persoane fizice cu domiciliul / reședința în Regiunea Centru, în unul dintre cele 6 județe (Brașov, Sibiu, Mureș, Covasna, Harghita sau Alba) şi care fac parte din categoriile:
-șomeri,
-persoane inactive (studenți, persoane casnice),
-persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă.
În categoria persoane active sunt incluse și persoane care desfășoară o activitate independentă (persoane fizice autorizate, titulari ai întreprinderilor individuale și membrii întreprinderilor familiale).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marea Britanie deschide Consulat Onorific în Cluj-Napoca

Articolul următor

Comunicarea internă – factor esențial pentru engagementul angajaților

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share