Cluj Fonduri Europene Investitii Ultimele stiri

Trei noi proiecte cu finantare europeana depuse de Consiliul Judetean Cluj

Consiliul Judetean Cluj a depus in vederea evaluarii, prin intermediul sistemului electronic national MySMIS 2014, trei noi proiecte cu finantare europeana vizand modernizarea infrastructurii social-educative pentru trei institutii de invatamant special aflate sub autoritatea forului administrativ judetean: Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva si Scoala Gimnaziala Speciala pentru Deficienti de Auz „Kozmutza Flora” din Cluj-Napoca, respectiv Scoala Gimnaziala Speciala din Huedin.
„Ceea ce ne dorim prin depunerea acestor trei proiecte este ca, cu ajutorul fondurilor europene, sa derulam ample lucrari la finalul carora aproape 350 de copii cu cerinte educationale speciale scolarizati in cele trei scoli sa beneficieze de conditii, respectiv servicii educationale si terapeutice la standarde europene.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
In ceea ce priveste Scoala Gimnaziala Speciala din Huedin si Scoala Gimnaziala Speciala pentru Deficienti de Auz „Kozmutza Flora” din Cluj-Napoca, Consiliul Judetean urmareste accesarea, din Fondul European de Dezvoltare Regionala, a unei asistente financiare nerambursabile in valoare de 5.756.188 de lei. La aceasta suma se adauga cofinantarea din bugetul judetului Cluj, in cuantum de 5.862.027 de lei, bani care vor fi folositi exclusiv pentru reabilitarea, modernizarea si dotarea cladirilor acestor scoli edificate acum mai bine de 100 de ani si al caror grad de uzura fizica si morala este unul extrem de avansat.
Principalele categorii de lucrari care se vor realiza la cele doua scoli constau in termoizolari la peretii exteriori, lucrari de refacere a fatadelor, reabilitarea fundatiilor, amenajari de ordin functional la sistemul de compartimentare, reparatii, reabilitari si inlocuiri la finisaje, tamplarie si instalatii, refacerea instalatiilor electrice existente, instalarea de centrale termice, realizarea de rampe pentru persoane cu dizabilitati, amenajarea de noi grupuri sanitare, etc.
De asemenea, in cazul Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva, Consiliul Judetean intentioneaza accesarea unei finantari europene in valoare de 5.650.892,28, la care se adauga suma de 16.108.302,73 reprezentand contributia proprie a forului administrativ judetean. Potrivit documentatiilor tehnico-economice aferente acestui proiect, nu mai putin de patru din cele cinci corpuri de cladire in care functioneaza in prezent scoala vor fi demolate, in locul lor urmand sa fie edificat un singur imobil, cladirea ramasa nedemolata urmand a fi modernizata si refunctionalizata. In ce priveste corpul nou de cladire propus a se realiza, acesta va fi structurat pe trei zone de functiuni distincte: spatii administrative si medicale, sali de clasa, spatiile adiacente acestora, grupurile sanitare, respectiv blocul alimentar format din bucatarie si sala de mese, spatii pentru activitati sportive si de tratament.
Reamintim faptul ca, in cadrul sedintei ordinare a deliberativului clujean din cursul lunii februarie a.c., plenul reunit a votat, in unanimitate, propunerea presedintelui Alin Tise privind demararea a trei noi proiecte cu finantare europeana vizand reabilitarea, modernizarea si dotarea a doua scoli speciale, respectiv construirea, de la zero, a unui nou sediu pentru o alta institutie de invatamant special care functioneaza in acest moment intr-un spatiu impropriu desfasurarii activitatilor instructiv-educative specifice.

Related posts

Cine sunt primii speakeri străini confirmați la Tomorrow@Work?

redactia

Exemplu de mobilizare: Cum s-au reinventat restaurantele în plină criză, cu ajutorul producătorilor locali

Ion Surdu

Încep lucrările de modernizare a Pieței Ferdinand din Oradea, investiții de peste 19 mil. lei, fonduri europene

Stefana Muresan

Defileul Crişului Repede – Valea Iadului, un documentar de excepţie

Traian Dan

Misiune economica austriaca la Consiliul Judetean Cluj

Stefana Muresan

Bosch construieşte o fabrică la Simeria; investiție de aproximativ 110 mil. euro și peste 700 de locuri de muncă create

Stefana Muresan

31 de proiecte europene trimise spre finanțare din “capitala” Sălajului

Nora Dumitrescu

2 km din Transalpina, închiși în 10 și 11 august, pentru campionatul de drift

Ligia Voro

750 de motive să sărbătorim orașul Deva și pe locuitorii săi

redactia

[Enjoy Transylvania!] What to do and what to see in Harghita

Transilvania Business

Operatorul regional Apaserv Satu Mare pregătește atragerea a 200 mil. euro, fonduri europene

Stefana Muresan

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul, în scădere: primele date INS pentru aprilie 2020

Ion Surdu

Proiectul 'Alba Iulia Smart City 2018' sau despre cum Alba Iulia a ”deschis ușile viitorului”

Stefana Muresan

REI Finance: Ultimele luni în care start-up-urile, companiile mici, mijlocii și mari pot primi fonduri nerambursabile de peste 300 mil. EUR pentru proiecte de peste 1 mil. EUR

Papuc Irina

Producătorii de medicamente, despre stocurile necesare luptei împotriva COVID-19: Capacitatea poate fi suplimentată cu 10% la cererea autorităților

Papuc Irina

Care sunt firmele ofertante pentru tronsoanele 3 şi 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești

Ligia Voro

Cel mai important premiu de afaceri din lume, oferit ACI CLUJ

Stefana Muresan

UMFST Târgu Mureș majorează cu 1500 de lei bursele sociale pentru achiziția de calculatoare

Ligia Voro

eEDPR va contribui cu 750,000 de euro la lupta împotriva Covid-19

Ligia Voro

Programul ”Casa Verde” 2019: Finanțare de la stat cu 20.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice

redactia

Zitec țintește afaceri în creştere cu până la 20% și angajează câteva zeci de persoane în Bucureşti şi Braşov

Stefana Muresan

Centrul Clujului, de nerecunoscut în urma unor investiții de 15 mil. euro

Stefana Muresan

UNTOLD 2018 – Ziua a 2-a

Stefana Muresan

Marius Călin Cherecheș, antreprenor în domeniul farmaceutic: Trebuie găsită o soluție de protejare a capitalului românesc

redactia

Leave a Comment