Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei noi proiecte cu finantare europeana depuse de Consiliul Judetean Cluj

Consiliul Judetean Cluj a depus in vederea evaluarii, prin intermediul sistemului electronic national MySMIS 2014, trei noi proiecte cu finantare europeana vizand modernizarea infrastructurii social-educative pentru trei institutii de invatamant special aflate sub autoritatea forului administrativ judetean: Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva si Scoala Gimnaziala Speciala pentru Deficienti de Auz „Kozmutza Flora” din Cluj-Napoca, respectiv Scoala Gimnaziala Speciala din Huedin.
„Ceea ce ne dorim prin depunerea acestor trei proiecte este ca, cu ajutorul fondurilor europene, sa derulam ample lucrari la finalul carora aproape 350 de copii cu cerinte educationale speciale scolarizati in cele trei scoli sa beneficieze de conditii, respectiv servicii educationale si terapeutice la standarde europene.”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
In ceea ce priveste Scoala Gimnaziala Speciala din Huedin si Scoala Gimnaziala Speciala pentru Deficienti de Auz „Kozmutza Flora” din Cluj-Napoca, Consiliul Judetean urmareste accesarea, din Fondul European de Dezvoltare Regionala, a unei asistente financiare nerambursabile in valoare de 5.756.188 de lei. La aceasta suma se adauga cofinantarea din bugetul judetului Cluj, in cuantum de 5.862.027 de lei, bani care vor fi folositi exclusiv pentru reabilitarea, modernizarea si dotarea cladirilor acestor scoli edificate acum mai bine de 100 de ani si al caror grad de uzura fizica si morala este unul extrem de avansat.
Principalele categorii de lucrari care se vor realiza la cele doua scoli constau in termoizolari la peretii exteriori, lucrari de refacere a fatadelor, reabilitarea fundatiilor, amenajari de ordin functional la sistemul de compartimentare, reparatii, reabilitari si inlocuiri la finisaje, tamplarie si instalatii, refacerea instalatiilor electrice existente, instalarea de centrale termice, realizarea de rampe pentru persoane cu dizabilitati, amenajarea de noi grupuri sanitare, etc.
De asemenea, in cazul Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva, Consiliul Judetean intentioneaza accesarea unei finantari europene in valoare de 5.650.892,28, la care se adauga suma de 16.108.302,73 reprezentand contributia proprie a forului administrativ judetean. Potrivit documentatiilor tehnico-economice aferente acestui proiect, nu mai putin de patru din cele cinci corpuri de cladire in care functioneaza in prezent scoala vor fi demolate, in locul lor urmand sa fie edificat un singur imobil, cladirea ramasa nedemolata urmand a fi modernizata si refunctionalizata. In ce priveste corpul nou de cladire propus a se realiza, acesta va fi structurat pe trei zone de functiuni distincte: spatii administrative si medicale, sali de clasa, spatiile adiacente acestora, grupurile sanitare, respectiv blocul alimentar format din bucatarie si sala de mese, spatii pentru activitati sportive si de tratament.
Reamintim faptul ca, in cadrul sedintei ordinare a deliberativului clujean din cursul lunii februarie a.c., plenul reunit a votat, in unanimitate, propunerea presedintelui Alin Tise privind demararea a trei noi proiecte cu finantare europeana vizand reabilitarea, modernizarea si dotarea a doua scoli speciale, respectiv construirea, de la zero, a unui nou sediu pentru o alta institutie de invatamant special care functioneaza in acest moment intr-un spatiu impropriu desfasurarii activitatilor instructiv-educative specifice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bucureşti, Cluj şi Timiş- cele mai multe imobile vândute în februarie

Articolul următor

Lansare de carte: Jurnalul «Amurgului iubirii» de Aurel Codoban

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share