Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nakita echipează România. Performanțe în protecția muncii.

Firma mureșeană Nakita produce și distribuie echipamente, oferă consultanță pentru securitatea și sănătatea în muncă și poate fi un model de succes pentru cei care doresc să construiască un brand puternic. 25 de ani de activitate, 25 de ani de performanțe…
 
Compania mureșeană Nakita produce, la această oră, aproximativ 90 % din necesarul intern de echipamente de electrosecuritate, iar o parte din producție ajunge și pe piețe din alte țări, în special din Estul Europei. Firma condusă de Lucian Cueședeanu este promotor al activității în domeniul protecției muncii, cu echipamente necesare lucrului la înălțime.


“Echipamentele pe care le importăm sau le producem sunt de foarte bună calitate, oferind siguranță într-un domeniu în care orice rabat de la calitate poate genera accidente de muncă fatale. Deci, calitatea produselor a contat în câștigarea pieței”, ne spune managerul firmei mureșene.

 
 
 
După câțiva ani de ascensiune pe zona de echipamente de electrosecuritate, Nakita și-a dezvoltat activitatea și pe segmentul echipamentelor individuale de protecție a muncii. Și aici compania mureșeană a pus mare accent pe calitatea produselor și pe stabilirea unor relații comerciale corecte cu fiecare client.
”A fost foarte dificil să lucrăm într-o piață a muncii în care multe companii funcționau după principiul – lasă că e bine și așa – vizavi de necesitatea îmbunătățirii protecției muncitorilor cu echipamente. În acest sens, a înrăutățit lucrurile lipsa de implicare a ministerelor, a organelor de control, care au obligația de a verifica în ce măsură este stabilită și respectată legislația din domeniul securității muncii. Multe companii străine care activează în România își aduc de afară echipamente necertificate din punct de vedere al calității. Ca urmare, există un număr mare de accidente de muncă, unele având urmări fatale. Sesizările pe care le-am făcut la nivelul mai multor instituții ale statului nu au avut efect. Ne-am bazat doar pe calitatea produselor noastre și pe o echipă Nakita bine sudată. În acest sens, aș aminti investițiile mari făcute și în zona de cercetare. Avem multe brevete de invenții. Am dezvoltat la Nakita două laboratoare pentru testarea echipamentelor de înaltă tensiune și pentru echipamentele individuale de protecție necesare sistemului energetic. Aceste investiții sunt și ele o garanție a calității și siguranței produselor pe care le furnizăm”, explică Lucian Cueșdeanu.
Nakita Prod Comimpex se numără printre principalii furnizori de produse de protecția muncii din România. Într-un domeniu în care siguranța este un factor determinant, Nakita lucrează cu producători de tradiție, lideri mondiali, care au investit mult în echipamente sigure, de mare calitate, dar, în același timp, confortabile.
Detalii despre filosofia care conduce activitatea firmei mureșene, ne-a oferit Alin Cueședeanu, manager în compania mureșeană, cel care coordonează în special segmentul echipamentelor de protecția muncii: ”Pentru mine, cel mai important lucru este să avem o relație corectă cu distribuitorul și cu clientul final. Aceste aspecte sunt chiar mai importante decât partea economică, financiară a tranzacției. Asta pentru că vorbim de relații și colaborări pe termen lung, care contează foarte mult într-un business. Indiferent ce schimbări apar în cadrul unui proiect, ce greșeli apar, comunicarea transparentă este un factor esențial, care poate da încredere sau poate afecta negativ o relație comercială. Clientul trebuie să știe clar la ce să se aștepte din partea unui furnizor, indiferent despre ce domeniu de activitate vorbim. Cel mai important lucru este să fii corect față de client. Să îl informezi clar, să îi oferi variante alternative, să i le explici și să îl lași pe el să ia decizia pe care o consideră potrivită. Această filosofie este învățată și aplicată de oamenii noștri de la vânzări. Noi oferim mai multe variante, le explicăm, iar în final clientul decide”.
Referitor la adresabilitatea produselor Nakita în domeniul protecției muncii, Alin Cueșdeanu ne-a spus: ”Aproape toate activitățile care presupun o ușoară muncă fizică necesită un echipament de protecție. Fie că vorbim despre o simplă mănușă alimentară de unică folosință, într-un business cum ar fi o șaormerie, până la construcții sau industria grea, toți au nevoie de un anumit tip de echipament de protecție. Este sarcina noastră să îi ajutăm să își aleagă corect echipamentul de care au nevoie. Ca exemplu, discutând despre mănuși, un partener, într-o prezentare spunea că 70 la sută dintre purtătorii de mănuși de protecție, la nivel global, folosesc greșit aceste mănuși. Adică nu poartă ceea ce trebuie. Rostul nostru este de a îi ajuta să găsească necesitatea reală pe care o au. Este foarte important pentru noi ca oamenii noștri să le ofere clienților un produs de care aceștia să fie muțumiți”.
Produse Nakita
În ceea ce privește protecția muncii, Nakita oferă o gamă largă de produse precum: mănuși, îmbrăcăminte, încălțăminte, ochelari și viziere, antifoane, căști de protecție, măști și semimăști, echipamente pentru lucru la înălţime. Echipamentele de protecție au specific în funcție de natura activității, de la protecția uzuală împotriva riscurilor mecanice artificiale, riscuri termice, riscuri electrice, până la protecția chimică complexă.

Lucru la înălțime
Nakita are soluții optime la echipamente individuale și sisteme complexe de protecție pentru lucru la înălțime. Echipamentele oferite acoperă toate domeniile de activitate care necesită asigurare împotriva căderilor accidentale în timpul urcării/coborârii sau a lucrului la înălțime. Nakita pune la dispoziție soluții pentru orice condiții de lucru, începând de la situații simple de asigurare, până la sisteme complete de asigurare, echipamente pentru acces în spații greu accesibile și dispozitive speciale de ancorare. Firma oferă și servicii de verificare periodică a echipamentelor, realizate de personal autorizat, instruit de către producător în acest sens.
 
Electrosecuritate
Echipamentele tehnice de electrosecuritate reprezintă, de asemenea, unul dintre atuurile firmei Nakita. De peste 15 ani, Nakita furnizează echipamente de electrosecuritate pentru sistemul energetic național, necesare pentru lucrul în instalații și la linii electrice. Nakita pune la dispoziție echipamente din baza proprie de producție, dar și din colaborarea cu firme consacrate. Experiența și seriozitatea au permis firmei să devenită unul dintre cei mai importanți operatori în acest domeniu.
 
Laborator propriu
Între serviciile oferite de Nakita se numără și funcționarea unui laborator propriu de verificări periodice pentru echipamentele de protecție pentru lucru la înălțime și de un laborator pentru verificări de înaltă tensiune aferent produselor de electrosecuritate (mănuși, cizme electroizolante, detectoare de tensiune).
 
Livrare urgentă
Livrarea întregii game de echipamente și sisteme de protecție în toată țara se face în funcţie de cantităţile solicitate sau prin livrarea efectuată de către autovehiculele de transport marfă ale societăţii noastre sau printr-un sistem performant de curierat, sigur și rapid, în 24 de ore de la data efectuării comenzii.
 

NAKITA PROD COMIMPEX S.R.L.
Adresa sediu central Tîrgu Mures:
Blv. 22 Decembrie 1989, Nr 150
Tel: +40-265-212958/217002, Fax: +40-265-216102
e-mail: nakita@nakita.ro, www.nakita.ro
Punct lucru Bacău:
Str. Aprodu Purice, Nr. 15 B/1, Jud. Bacău
Tel: 0234-577.009, e-mail: bacau@nakita.ro, www.nakita.ro
Punct lucru București:
București, Calea Cernica, Nr. 4, Com. Pantelimon
Tel/Fax: +40-21-3527040, e-mail: bucuresti@nakita.ro
de Florin Marcel SANDOR

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hidrocentrala de la Tarniţa, cuprinsă în Strategia energetică a României

Articolul următor

Peste 400 milioane lei nerambursabili vor susține 335 de firme din Regiunea Centru să se retehnologizeze

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share