Cluj Ultimele stiri

Jeffrey Sachs, cel mai bun profesor de economie din lume, laudă direcțiile de dezvoltare ale Clujului

Celebrul economist american Jeffrey D. Sachs, profesor al Universității Columbia din New York, susține că zona Clujului s-a transformat într-un centru IT și al noilor afaceri în domeniul tehnologiei.
“Clujul și-a stabilit direcțiile de dezvoltare: devine un centru al industriei informatice, al start-up-urilor, al noilor tehnologii. Este extraordinar să ai într-un oraș de talia Clujului atâtea universități cu experiență tehnică.
România – precum Ungaria, Cehia sau Polonia – este racordată la un ecosistem bazat pe industria auto germană pentru care va constitui o mare provocare renunțarea la mașinile clasice în favoarea celor electrice.
Există o mare presiune tehnologică, iar România trebuie să fie competitivă la nivel global, să aibă un angajament special pentru industriile high-tech pentru o creştere economică sustenabilă.”, a precizat economistul american, citat de ziuadecj.ro.
Jeffrey Sachs, considerat de publicațiile New York Times şi Time drept cel mai bun profesor de economie din lume, s-a aflat într-o vizită la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) cu ocazia turneului său în România, care cuprinde orașele București și Cluj-Napoca.
El a primit vineri titlul de doctor honoris causa al UBB pentru contribuția la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite și la reducerea sărăciei și foametei din regiunile slab dezvoltate ale lumii. Expertul american a fost însoțit de consilierul de stat în Guvernul României Laszlo Borbely și de academicianul Jozsef Benedek, vicepreședintele Senatului UBB.
Sursa foto: youtube

Related posts

GIC a finalizat acordul de achizitie a P3

Ionut Oprea

Alfa Software anunță afaceri de 8,5 milioane lei, în creștere cu 50%

Ligia Voro

Noi sectoare de drumuri propuse pentru finantare europeană de CJ Cluj

Stefana Muresan

Leave a Comment