Eveniment

Întâlnirile Europene din Transilvania – Orașe durabile

Ne dorim ca dezvoltarea comunităţilor în care trăim să fie durabilă, dar cum facem concret acest lucru ? Peste 130 de participanţi veniţi din toate sferele sociale şi de activitate, precum şi 30 de experți în administrație publică, din Franța, România şi Polonia, vor dezbate posibile răspunsuri la această întrebare şi vor propune soluţii în cadrul celei de-a opta ediții a Întâlnirilor Europene din Transilvania (RET), care se va desfăşura pe 14 martie la Cluj Napoca și pe 15 și 16 martie 2018 la Alba Iulia.
Printre personalitățile care vor susține prezentări la ediția de anul acesta se numără Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, Ciprian Roșca, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca, Mircea Hava, primarul oraşului Alba Iulia, Ioan Popa, primarul oraşului Reşiţa, Alicja Pawlowksa, şefa Departamentului pentru proiecte europene şi mobilitate a oraşului Gdynia (Polonia) și Hervé Boisguillaume, directorul proiectului „Orașul durabil”, în cadrul direcției Afacerilor Europene și Internaționale aflată sub autoritatea comună a Ministerului Tranziției Ecologice și Solidare și Ministerul Coeziunii Teritoriilor din Franţa.
Tema ediției de anul acesta a Întâlnirilor Europene din Transilvania (RET), eveniment organizat de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România – filiala Cluj-Napoca, este „Orașe durabile”, un subiect intens dezbătut în Franța și de stringentă actualitate în România, direct legat de dezvoltarea locală.
Reprezentanţii a aproape 20 de colectivităţi teritoriale de toate tipurile (de la judeţe la sate) se numără printre participanţii care vor discuta în plen şi în cadrul a 10 ateliere trei mari subiecte : Demersuri și procese de guvernanță pentru un oraș care devine durabil; Orașul durabil: prioritate pentru o viață bună și calitatea vieții locuitorilor și Tranziția economică, digitală, energetică și inovarea în serviciul dezvoltării durabile. Discuţiile vor permite o analiză a politicilor publice ale dezvoltării urbane durabile, precum a relației dintre colectivităţi, locuitori și teritoriu; în acelaşi timp ele vor pune în evidenţă inițiativele inovatoare şi exemplele de bune practici, stimulând schimbul de idei între cei sunt preocupați de viitorul orașelor.
Întâlnirile Europene din Transilvania sunt organizate, din 2010, prin parteneriate cu autoritățile locale, universități, asociații locale și companii franceze și românești. Evenimentul reunește, timp de trei zile, decidenți locali, reprezentanți de înalt nivel din mediul de afaceri, cadre universitare și reprezentanți ai societății civile în jurul unei teme legate de dezvoltarea teritorială în Europa.
Bazându-se pe publicul local și pe acțiunile întreprinse în cadrul cooperării bilaterale, Întâlnirile Europene din Transilvania intenționează să stimuleze dezbaterea, să faciliteze crearea de legături și să pună în valoare proiectele desfășurate la nivel local.
Partenerii evenimentului sunt: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Alba Iulia, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Muzeul Museikon din Alba Iulia și Media Image Factory, agenție de comunicare specializată în dezvoltarea proiectelor sociale și culturale.

Related posts

21 martie: Cătălina Ponor, Melania Medeleanu, Mona Nicolici sau Maia Morgenstern urcă pe scena The Woman la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

DEMO METAL VEST 2017, un eveniment de excepţie la Expo Arad

Stefana Muresan

Conferintele Club Feroviar: Provocarea infrastructurii feroviare din ECE

redactia

ADR Vest, seminar online pentru microîntreprinderi. Aflați despre finanțări

Ligia Voro

Rebranding Creativity 2019 se mută în Cluj-Napoca

Ligia Voro

TAF-urile IRUM Reghin, la cel mai mare târg de exploatare forestieră din lume

Stefana Muresan

SALSA WEEK & KIZOMBA 2016

Salonul Imobiliar Bucuresti, la Palatul Parlamentului

redactia

Golf pentru toți. Toți pentru golf!

Ligia Voro

Forumul Industriei Auto 2019

Stefana Muresan

Conferinta „Litigii pe Fonduri Europene” – Program OLAF – Hercule III, Cluj-Napoca, 27-28 septembrie

redactia

David Deacon, Chief Talent Officer, Mastercard – cum poţi dezvolta potenţialul companiei tale

Stefana Muresan

Președintele României, față în față cu mediul de afaceri: 5 mesaje transmise de IMM-uri

Ion Surdu

Finanțare de 24 000 euro pentru Europe Direct

Transilvania Business

Automotive Logistics Summit

Transilvania Business

WORK IN MOTION. A workforce mobility conference: mobilitatea angajaților, un element cheie în strategiile companiilor

Stefana Muresan

Intalniri bilaterale internaționale la Agroalim – 8 septembrie 2017 – Expo Arad

Stefana Muresan

MeasureCamp Bucharest, prima UnConference din România 

Ligia Voro

100 days to the Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

WineUp Fair in Transylvania, Second Edition

Smart City Industry Awards 2016

Transilvania Business

BILANȚ: În 2019, BusinessMark a organizat 60 de evenimente

Papuc Irina

BUILD YOUR BUSINESS IN ROMANIA: Perspectives, Opportunities and Challenges for Investments

Ionut Oprea

PRIA Competition Chișinău în 21 noiembrie 2019

Ionut Oprea

Leave a Comment