Eveniment

Întâlnirile Europene din Transilvania – Orașe durabile

Ne dorim ca dezvoltarea comunităţilor în care trăim să fie durabilă, dar cum facem concret acest lucru ? Peste 130 de participanţi veniţi din toate sferele sociale şi de activitate, precum şi 30 de experți în administrație publică, din Franța, România şi Polonia, vor dezbate posibile răspunsuri la această întrebare şi vor propune soluţii în cadrul celei de-a opta ediții a Întâlnirilor Europene din Transilvania (RET), care se va desfăşura pe 14 martie la Cluj Napoca și pe 15 și 16 martie 2018 la Alba Iulia.
Printre personalitățile care vor susține prezentări la ediția de anul acesta se numără Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, Ciprian Roșca, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca, Mircea Hava, primarul oraşului Alba Iulia, Ioan Popa, primarul oraşului Reşiţa, Alicja Pawlowksa, şefa Departamentului pentru proiecte europene şi mobilitate a oraşului Gdynia (Polonia) și Hervé Boisguillaume, directorul proiectului „Orașul durabil”, în cadrul direcției Afacerilor Europene și Internaționale aflată sub autoritatea comună a Ministerului Tranziției Ecologice și Solidare și Ministerul Coeziunii Teritoriilor din Franţa.
Tema ediției de anul acesta a Întâlnirilor Europene din Transilvania (RET), eveniment organizat de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România – filiala Cluj-Napoca, este „Orașe durabile”, un subiect intens dezbătut în Franța și de stringentă actualitate în România, direct legat de dezvoltarea locală.
Reprezentanţii a aproape 20 de colectivităţi teritoriale de toate tipurile (de la judeţe la sate) se numără printre participanţii care vor discuta în plen şi în cadrul a 10 ateliere trei mari subiecte : Demersuri și procese de guvernanță pentru un oraș care devine durabil; Orașul durabil: prioritate pentru o viață bună și calitatea vieții locuitorilor și Tranziția economică, digitală, energetică și inovarea în serviciul dezvoltării durabile. Discuţiile vor permite o analiză a politicilor publice ale dezvoltării urbane durabile, precum a relației dintre colectivităţi, locuitori și teritoriu; în acelaşi timp ele vor pune în evidenţă inițiativele inovatoare şi exemplele de bune practici, stimulând schimbul de idei între cei sunt preocupați de viitorul orașelor.
Întâlnirile Europene din Transilvania sunt organizate, din 2010, prin parteneriate cu autoritățile locale, universități, asociații locale și companii franceze și românești. Evenimentul reunește, timp de trei zile, decidenți locali, reprezentanți de înalt nivel din mediul de afaceri, cadre universitare și reprezentanți ai societății civile în jurul unei teme legate de dezvoltarea teritorială în Europa.
Bazându-se pe publicul local și pe acțiunile întreprinse în cadrul cooperării bilaterale, Întâlnirile Europene din Transilvania intenționează să stimuleze dezbaterea, să faciliteze crearea de legături și să pună în valoare proiectele desfășurate la nivel local.
Partenerii evenimentului sunt: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Alba Iulia, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Muzeul Museikon din Alba Iulia și Media Image Factory, agenție de comunicare specializată în dezvoltarea proiectelor sociale și culturale.

Related posts

Ultimele spații disponibile la Agromalim 2017

Stefana Muresan

Specialiștii EY România analizează standardele IFRS 16 și IFRS 9 în cadrul „IFRS Workshop”

Stefana Muresan

300 de arhitecți și invitați ne prezintă provocările profesiei de arhitect

redactia

EXPO PLAST – singurul eveniment din Romania dedicat industriei maselor plastice

redactia

CEO CONFERENCE – SHAPING THE FUTURE, Cluj Napoca, 22 noiembrie

redactia

Bogdan CHIRIȚOIU, Președintele Consiliului Concurenței, participă la PRIA Competition Conference, cel mai important eveniment dedicat concurenței, în data de 21 februarie 2019

redactia

Mai sunt 30 de zile pentru înscrierile la Astra Film Festival

Stefana Muresan

ROFMA organizează prima ediție a Romanian Workplace Management Forum

Stefana Muresan

Începe primul târg imobiliar al anului: CE TIP DE APARTAMENTE ȘI ZONE SUNT LA MARE CĂUTARE ÎN 2019?  

redactia

Peste 60 de speakeri de renume, 13 companii de top din industria IT, startup-uri tech și gadget-uri revoluționare, prezente la DevTalks Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Meat&Milk, ediția a VI-a

Tirdea Ionut

Primul zbor LOT de la Cluj-Napoca!

Vrei sa afli cum sa iti protejezi business-ul?

BIAS 2016 – sambata 30 iulie

Ce este și cum funcționează cabina foto? De ce sa alegi Best Events Transilvania!

A. I.

Confort Construct & Instal, Arad, 22-25 martie

Stefana Muresan

Evoluția sectorului financiar-bancar, la „FinConf România”, eveniment online

Ion Surdu

UVT va oferi liderului mondial, Simona Halep, titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum”

redactia

Calendar măsuri PNDR în 2016

Transilvania Business

Luiza Zan și Ploiești Jazz Trio concertează vineri la Karpatia Horse Show

Ligia Voro

Natalia Berezovskaia – curs intensiv de design interior

Ionut Oprea

Cel mai ieftin abonament la Untold va costa 100 de euro

Nora Dumitrescu

Clujul devine pentru două zile HUB-ul HR-ilor din Transilvania

Stefana Muresan

Quai Antoine Ier: superyacht lifestyle exhibition at the 2017 MYS

Ionut Oprea

Leave a Comment